Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

gobasia 11:02, 23 mar 2016

Rumianka napisał(a)
Wszyscy jak widać czekamy na tę prawdziwą słoneczną i ciepłą wiosnę w ogrodach, a nie tylko z nazwy...
moja wiosna dzisiaj 7 rano

gobasia 11:18, 23 mar 2016

hanka_andrus napisał(a)
Działka, Basiu jest ogrodzona, ale co dla nich 75 cm płotka?. a cały teren działek też jest ogrodzony 2 m żywopłotem, ale mamy jeszcze przy działkach kawałek lasu i rów odwadniający. No i z tego lasku, przez rów przedostają się amatorki moich tulipanków. A w ubiegłych latach tez były, i jadły na przykład ubiorek wiecznie zielony. i cyprysika, i tuje, i azalie. Rady na nie nie ma, bo tylko obecność ludzi ich odstrasza, a jak nie ma ruchu, to grasują po nocach.
Z Twojej różyczki wyszły 2 kępy. Posadziłam osobno na wszelki wypadek. Od przybytku głowa nie boli! Ale Ty swoją chyba ogołociłaś do połowy?

Wstawiłam jeszcze kilka fotek, po 2 godzinnej drzemce,

to cwaniary,żeby tak hop przez płotek

Haniu nie ogołocilam, bo one wyrosły w miejscu po starym wyrzuconym krzewie...niech rosną na zdrowie, pokażesz jak zakwitną

Powiedz czy byłaś zadowolona z kłączowych zakupów ,bo chcę posadzić jarzmiankę i nie wiem czy lepiej kupić w doniczce ? -kłącza byłyby tańsze

hanka_andrus 11:27, 23 mar 2016

Basiu, odpisałam u siebie, ale zamawiając za taką cenę, myślałam tak. Koszty wysyłki rozłożą się na wszystkie rośliny, dostawa 10 zł. To raz, a po drugie, grając w totolotka, też płacimy jakąś kwotę tylko za nadzieję. Więc zagrałam w tę formę zakupów, i ryzyk - fizyk. Może wszystko będzie dobrze, Najbardziej się martwię taką zmienną pogodą, ale rośliny już w ziemi i niech się starają, podlewane mają, a, że trochę zimny to prysznic? Sadziłam przykrywając stożki wzrostu, może nie zmarzną.
gobasia 11:44, 23 mar 2016

Dziękuje,juz czytałam ....dzień wnuczkowy ,więc buszuję na O
hanka_andrus 12:45, 23 mar 2016

Szybko te wnuczki rosną, to najmniejsze chyba pełzające już? Jakoś nie pamiętam daty narodzin. Swoich też nie pamiętam.
gobasia 13:51, 23 mar 2016

No jeszcze nie pełzają ,skonczyly 3 m-ce,

teraz duzo czasu poświęcam 2-latce Ali,rodzice nie mają czasu bo chcą już na świeta przenieść się ode mnie ,do siebie na górę
pewnie jutro już będą spali u siebie....a ja też będę miala więcej spokoju

Swoich urodzin tez nie chcę pamiętać
Kindzia 14:20, 23 mar 2016

Najpierw to chylę czoła przed Pracusiową!!! Musisz mieć nie 3, a z 10 bateryjek żeby to wszystko ogarniać

Przychodzę z rewizytą, początek oglądam i co widzę? To chyba Alchymist??? To pnąca róża? Bo kwiaty łudząco do Alchymista podobne.

Mam też tę różę, kwiaty ma takie właśnie rozetkowe, pachnące. Bywają różowe i brzoskwiniowe.

Pozdrawiam

sylwia_slomc... 19:47, 23 mar 2016

Basiu wrzuciłam dla Ciebie roślinki z łąki, nie wszystkie poznaję może Ty poznasz co jest co
tulucy 11:00, 24 mar 2016

Ja swoje pociechy też babci sprzedałam, żeby podziałać, moje większe, same sobie czas organizują już trochę, ale zawsze obiad im trzeba dać i oko na nie mieć. A tak to szybciej ogarnę wszystko.
gobasia 12:11, 24 mar 2016

tulucy napisał(a)
Ja swoje pociechy też babci sprzedałam, żeby podziałać, moje większe, same sobie czas organizują już trochę, ale zawsze obiad im trzeba dać i oko na nie mieć. A tak to szybciej ogarnę wszystko.
Ale te babcie są kochane
przypomniał mi się dowcip:

-tato babcia idzie!
-już ją diabli niosą .
-tata ale gęś niesie
-jak to swój do swojego ciągnie