Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 09:22, 05 lip 2016

Kindzia napisał(a)
Moje Camperdownii takie ozdoby też ma...i też na ostre słonko po deszczu obstawiam. To nie szpeciele, na bank!

Pocieszyłaś mnie Kindziu, a ja przy podlewaniu zraszałam graby po liściach i myślałam, że robię im dobrze. Tymczasem zaszkodzilam.
kasja83 09:25, 05 lip 2016

Luki napisał(a)
W końcu Kasiu dotarłem na Twój wątek i przyznam się bez bicia, że byłem przez chwilę jak zakładałaś wątek Gabiony rzeczywiście spore, może jako bariera od ziemi sprawdzi się lepiej folia kubełkowa do izolacji fundametów

Hej Luki to mam nadzieję, że po tak długiej nieobecności zagościsz na dłużej. Mnie się wydaje, że te gabiony nie takie wielgachne tylko na podwyższeniu zrobione
kasja83 09:27, 05 lip 2016

LyraBea napisał(a)
I ja przyszłam się przywitać u Ciebie Kasiu. No jasne, że już byłam i że dużo z początków poczytałam i akurat trafiłam na zdjęcia metamorfoz. No ślicznie. Masz pomysł i konsekwentnie go realizujesz. Muszę doczytać gdzie te gabiony będą. Fajna sprawa.
Pozdrawiam.
witaj i zapraszam na spacer
Te które teraz robię są obok tarasu, będą ograniczać skarpę z jednej strony. Ale gabionów będzie więcej i w ogrodzeniu i w formie sześcianów.
kasja83 09:31, 05 lip 2016

Madzenka napisał(a)
Prawdopodobnie grabom doskwiera brak wody, słabo rozbudowany system korzenjowy nie daje rady transportować wody do lisci
Jak czesto je podlewasz? W moje leje wode (konewka ) na drzewko raz na dwa (gdy były straszne upały po 34 stopnie)-trzy dni

Marzenko je podlewam przy podlewaniu trawnika itd. Wiadomo, że po ulewach tego nie robiłam, ale pisałam tu Kindzi, że może dodatkowo im zaszkodziłam, bo zraszałam je po koronie. To może to to?
kasja83 09:32, 05 lip 2016

Kawa napisał(a)
Kasia o matko jakie wielkie te gabiony!!!
powodzenia w napełnianiu

Dzięki, przyda się
kasja83 09:34, 05 lip 2016

AgataP napisał(a)
Siły własne zawsze na miejscu i niezawodne Ja też swoimi mocami przerzucam Mordor kochana wszystko fruwa normalnie, nie wiedziałam że mam tam tyle miejsca

Aż Ci zrobię foty mojego Mordoru lebiodowego w miejscu, gdzie jeszcze nie zrobiony chodniczek. Trawa nie została posiana i lebioda poczuła się tam doskonale. Czeka mnie piękne plewienie
kasja83 09:36, 05 lip 2016

Siup chyba nikogo nie pominęłamwieczorem zrobię mini-reportaż z napełniania gabionu. Już dziś na rękach widzę efekty pracy-same siniaki.
kasja83 09:40, 05 lip 2016

to kamulec -narazie dwie tony.
ivo 09:42, 05 lip 2016

Kamulec piękny ale będzie piękny gabion. Czekam na fotorelację i macham.
anbu 09:43, 05 lip 2016

kasja83 napisał(a)

O ja Cię, ale gabiony! Dopiero teraz widzę, ślepam ja Ale będzie super Katarina!