Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 09:26, 08 lis 2016

iwka napisał(a)
dużo jeżówek to ja nie mam ale odmiana white swan bardzo dobrze się sama wysiewa i nawet powtarza cechy mateczne, wystarczy zostawić suszki na zimę. Wiosną przy dorosłej było mnóstwo maleńkich siewek W tym roku nie kwitły ale mam nadzieję że w przyszłym będą już, zadołowałam chyba blisko 50 sadzonek

Wysiały mi się też green... coś tam, ale nie kwitły. Te purpurowe też bardzo dobrze się sieją. Nie mam w domu miejsca na siewki to w tym roku przy każdej sadzonce pokruszyłam nasionka i mam nadzieję że też ładnie wyrośnie

Wiesz Iwonka-u mnie nawet gdyby się siały-to narazie sadzone w żwirze-pod nim szmata-za bardzo szans na życie nie mają. Ale będę rozwijać się nasadzeniowo na rabatach bez żwiru, a tam też chcę jeżówy-to kto wie-może będą płodne
iwka 09:30, 08 lis 2016

jak będziesz chciała białe to daj znać
kasja83 09:31, 08 lis 2016

iwka napisał(a)
jak będziesz chciała białe to daj znać

A dzienks-to się chyba odezwę,bo sukcesywnie za domem w biele chcę iść.
iwka 09:33, 08 lis 2016

kasja83 napisał(a)

ok. wiosną
AgataP 09:40, 08 lis 2016

kasja83 napisał(a)

O i koncepcja już się widzę klaruje....
A skarpetkę dużą masz na 2017?
Ja jeżówki zostawiam, generalnie całą bylinówkę zostawiam. W roku ubiegłym wycięłam i bardzo brakowało mi tej faktury
LyraBea 11:25, 08 lis 2016

Wy już w bylinach a ja w kuchni zostałam.
malkul napisał(a)

ja lubię. nie graci i nie narzuca się we wnętrzu, dodatkowo nie wysteje nigdzie jedyne czego mi żal w tych do zabudowy to brak kostkarki
Podzielam zdanie. Czysto, schludnie a lodówka wcale nie musi w kuchni być sprzętem honorowym. Mja lodowka z kostkarką wyjechała do spiżarni, więc wszystko ogarnęłam jak chcialam.
Kawa napisał(a)

Kasia ja mam lodówkę w zabudowie
lubię ją chcociaż trochę mała mi się wydawała, ale w sumie teraz jest wystarczająca
brakuje mi tylko miejsca na magnesy hihihi

kasja83 napisał(a)

A wiesz, że ja o tych magnesach też myślałam,bo zbieraczem jestem...
Mnie się magnesy na lodowce kojarzą z wielkim chaosem i bałaganem. No i wszyscy uparli się, żeby swoje kolekcje umieszczać na lodowce. Przecież wystarczy wydzielić ściankę i pomalować ją farbą magnetyczną Baaa, można pomalować tablicówką i magnetyczną i wtedy ma się 2 w 1

Ostatnie dni w ogrodzie, resztki pogodnych dni zmuszają mnie do prac, chociaż bardzo mi się nie chce.
Macham więc znad resztek kawy i leeecę.
12:45, 08 lis 2016
malkul napisał(a)
ja u siebie jezówki odmianowe scinam bo łapia grzyba a te zwykłe różowe część obcinam a część zostawiam bo ładne są w ziemie bardzo

i z tym sie zgodzę ...tez wyciełam wszystkie odmianowe ...zostawilam te zwykłe i cheyene spirit ...bo sie wysiewaja ...ale kwitnienie w drugim roku dopiero jest

odmiana white swan - nie posiadam ...wygooglam i dodam sobie do chciejst ...sezon 2017 juz za chwileczke trzeba miec plan zakupowy
kasja83 17:42, 08 lis 2016

AgataP napisał(a)

O i koncepcja już się widzę klaruje....
A skarpetkę dużą masz na 2017?
Ja jeżówki zostawiam, generalnie całą bylinówkę zostawiam. W roku ubiegłym wycięłam i bardzo brakowało mi tej faktury

Wierz mi, że jak duża ta skarpeta by nie była i tak braknie
kasja83 17:45, 08 lis 2016

LyraBea napisał(a)
Wy już w bylinach a ja w kuchni zostałam.
Podzielam zdanie. Czysto, schludnie a lodówka wcale nie musi w kuchni być sprzętem honorowym. Mja lodowka z kostkarką wyjechała do spiżarni, więc wszystko ogarnęłam jak chcialam.

Mnie się magnesy na lodowce kojarzą z wielkim chaosem i bałaganem. No i wszyscy uparli się, żeby swoje kolekcje umieszczać na lodowce. Przecież wystarczy wydzielić ściankę i pomalować ją farbą magnetyczną Baaa, można pomalować tablicówką i magnetyczną i wtedy ma się 2 w 1

Ostatnie dni w ogrodzie, resztki pogodnych dni zmuszają mnie do prac, chociaż bardzo mi się nie chce.
Macham więc znad resztek kawy i leeecę.

A robie powoli takie śledztwo w necie za AGD...co do magnesów to masz rację-słabość taka, ale chaotycznie dość wygląda-jeszcze mi dzieciaki rysunki przyklejają -także artystyczny nieład
kasja83 17:46, 08 lis 2016

eee_taam napisał(a)

i z tym sie zgodzę ...tez wyciełam wszystkie odmianowe ...zostawilam te zwykłe i cheyene spirit ...bo sie wysiewaja ...ale kwitnienie w drugim roku dopiero jest

odmiana white swan - nie posiadam ...wygooglam i dodam sobie do chciejst ...sezon 2017 juz za chwileczke trzeba miec plan zakupowy

Aaaa-czyli otwieramy liczbę chciejstw ogrodowych 2017?