Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

beata_m 20:44, 19 lis 2016

Kasia ja też mam takie akurat wszystkie co kupiłam jako kopane u jednego producenta, liczę na to, że się wygrzebią bo mam je na froncie!!!!!!!!!!!!!! buziaki zostawiam
LyraBea 09:54, 20 lis 2016

Przyczłapałam do Ciebie Kasja...człap, człap. Taka się robię ospała, że nawet nogi podnieść nie mam sił i tak tylko szuram, buram. Czytam o buksach. U mnie wszystkie przesadzone tej wiosny, mimo podlewania, nawożenia, mają kolor bardziej rudy niż zielony, ale widać, że żyją, więc póki co udaję, że nie widzę, jak paskudnie szpecą rabatę. Przesadzałam duże okazy, z zaciemnionego miejsca nagle zostały przeniesione na silne słońce. Nie dziwię się, że takie paskudy. Mają być głównymi bohaterkami, więc muszą żyć. Koniec. Kropka.
Macham Buniu
kasja83 11:53, 20 lis 2016

Iwk4 napisał(a)
Justyna ma rację. U mnie też kilka tak zrudziało. Rok temu też. Wiosną zzieleniały dokarmione i podcięte były ok.
Za mało potasu i żelaza zjadły. Za mocno skupiły się na ukorzenianiu

No mam nadzieję, że dotrwają do wiosennego dokarmiania.
kasja83 11:54, 20 lis 2016

Konieczki napisał(a)
Kasia a co Ty tak masy nabrals przed zima

Zimą zawsze nabieram masy...budzę się spanikowana przed latem
kasja83 11:55, 20 lis 2016

iwka napisał(a)
sadełko odkłada co by jej cieplej było

z bukszpanem to chyba tak jak dziewczyny piszą, głodny

Tego się trzymam...wydatkowałam tyle kasy na kulki bukszpanowe, że ich utrata byłaby dla mnie ogrodniczym ciosem;-/
kasja83 11:57, 20 lis 2016

eee_taam napisał(a)
zrobiłam takie foty ...nie umiem lepszych zrobić ale wydaje mi się ze widać granice, że cześć jest z innego miotu i ma wady genetyczne

i to juz któryś sezon się tak robi.

a tu ruda kupka kulka a za nią zieleniutki stożek

czy to sie kiedyś zmieni i bukszpany przestana rudzieć ...nie wiem.

PS. dot. grzyba..... miałam w tym roku ...plagę ...zaatakowane bukszpany zrzuciły wszystkie liście ...czy będą się regenerować od wiosny? zobaczymy ...rudzenie to nie jest grzyb .....grzyb zasusza liście które potem opadają i zostają suche bezlistne badyle.

Dzięki Justynka za takie łopatologiczne wytłumaczenie tematu...różnicę widać i myślę, że coś w tym jest, że jedne buksy rudzieją a inne nie-u mnie też nie wszystkie zrudziały.Ale jak tu odkryć na etapie zakupu, które to które.
kasja83 11:58, 20 lis 2016

eee_taam napisał(a)

dzieki Iwonko

wkleiłam tam właśnie moje foty ale tu tez zostawię ...chyba ze wlaścicielka watko mnie pogoni za szarogęsiactwo to usunę

Szarogęś się, szarogęś...łatwiej mi potem znaleźć coś u siebie
kasja83 11:59, 20 lis 2016

katel napisał(a)

Ja nie o figurze Buki pisałam tylko o twojej, fotki ze spotkania oglądałam

Ech Ty...człowiek łasy na komplementa
kasja83 12:01, 20 lis 2016

AnnaCh napisał(a)
No ja się z Justyną zgadzam, jakieś osłabione są, to i zrudziałe. Moje sadzone w zeszłym roku też na zimę były rude, a później ładne, zielone. Teraz jeszcze nie rudzieją. Rude w tej chwili są własne sadzonki sadzone w tym roku.
Podobnie miałam z cisami, posadzone w zeszłym roku na zimę zrudziały, ale ani się nie sypały, ani żadnego misecznika, na wiosnę odżyły i teraz są ok.
Justyna może trzeba tym Twoim więcej czasu i przestaną?

Masz rację Aniu-pierwszy sezon u mnie to i uczę się wszystkiego- wyjdzie w praniu jakie roślinki lubią mnie, jakie z pewnością żyć nie będą
kasja83 12:03, 20 lis 2016

anna_t napisał(a)

ja też codziennie ogladam 4-5 odcinków gry o tron uwielbiam

O koleżanko-zgadzam się-Gra o Tron miażdży!!!Ja generalnie jestem fanem dobrych seriali-teraz wkręciłam się w "Pakt" z Dorocińskim.