Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Magda70 21:58, 12 sty 2017

Makao_J napisał(a)
Próbowałam już tak Magda. Zmniejszałam i zmniejszałam ale jak już miałam pić gorzką to normalnie korek w buzi miałam. No nie mogę. Słodzę płaską łyżeczkę i tak już musi zostać.

Oj...biedna Ty

Ale ja mam podobnie z kawą. Ogólnie to wcale jej nie piję...ale czasem od wielkiego dzwonu a i owszem ale wtedy musi być cukier i mleczko. Inaczej nie da rady.
Magda70 22:00, 12 sty 2017

eee_taam napisał(a)

a jak to mozna nie lubiec kawy? ...weź ty mnie naucz tego nielubienia ....próbowałam w zeszłym roku kolejny raz odstawić ten trunek ...ale nijak nie umiem sie wyrzec kawusi

Justyna...ja się nie nauczylam jej pić. Nigdy nie pilam i nie potrzebowalam.
A malzonek za to pije tylko sypaną. I to mocną.
Ale uwielbiam zapach kawy
22:06, 12 sty 2017
Magda70 napisał(a)

Justyna...ja się nie nauczylam jej pić. Nigdy nie pilam i nie potrzebowalam.
A malzonek za to pije tylko sypaną. I to mocną.
Ale uwielbiam zapach kawy

a ja sie nauczyłam ...po co? i nigdy mi nie smakowała taka z cukrem czy mlekiem ...a rozuszczalna ...masakra ...to juz wole sypana jak nie ma ekspresu
Makao_J 22:21, 12 sty 2017

Kiedyś na studiach odstawiałam kawę. Piło się ją kilka razy dziennie z dwóch łyżeczek. Było ciężko. Dwa tygodnie chodziłam jak naćpana. Zasypiałam wszędzie i głowa bolała. Ale się udało.

Od tamtej pory piłam tylko rozpuszczalną. Kilka lat to trwało. Aż do momentu gdy wyczytałam jakie to świństwo i jak osłabia organizm. Wyjaśniło się czemu chorowałam często i zawsze lądowałam na antybiotyku przy głupim katarze.

Poczytałam o sypanej i jeśli nie przekroczę jakiejś tam dawki (nie pamiętam ale to chyba 3 łyżeczki wychodziło) kofeiny to nie uzależnię się ponownie. No i wróciłam do sypanej. Czubata łyżeczka dziennie bez mleka i cukru bo taka ponoć najbezpieczniejsza. Jest ok. Czasem nie wypiję i też jest dobrze.
katel 23:16, 12 sty 2017

Ja mam niskie ciśnienie i bez kawy ani rusz ale bez cukru wolę. Ostatnio eMuś doradzał mi kielicha zamiast kawy - no ale przecież nie mogę cały dzień alkoholu pić .
AniMa 07:58, 13 sty 2017

Od rozpuszczalnej trzymam się w miarę z daleka od momentu, gdy na studiach mieliśmy temat ekstrakcji...choć w domu zawsze mam(głównie dla gości)
Sypaną uwielbiam i pić i wąchać Pijam czarną bez mleka,...ale w łikend obowiązkowo coś słodkiego do porannej kawy - taki rytuał przejęty od rodziców
Agania 08:14, 13 sty 2017

Od rytuałów pomału odchodzę...tzn biała kawa z cukrem 2x dziennie, teraz raczej tylko poranną popijam na zmianę czasami z czarną
Magda70 08:24, 13 sty 2017

Kawiarenka...kawiarenka

Witam, gorącą herbatą bez cukru się witam
Agania 08:28, 13 sty 2017

A co tam za oknem u mnie 0 stopni, chyba nie ma smogu na Krakowem
AniMa 10:47, 13 sty 2017

Dawaj tę tapetkę