Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 12:01, 03 lut 2017

AniMa napisał(a)
Trzcinnik krótkowłosy???
Odkrycie !!! Wcześniej jakoś go nie widziałam Super jest
To zapisuję na swoja listę
Jaki masz pomysł na te trawy? Zgodnie z projektem, czy masz inną koncepcję?

Zgodnie z projektem-hamelny i ML idą przed dom (choć niby zamiast ML mają być gracki-ale nie wiem czy nie lepiej będzie mi jak trochę będą niższe),albostriaty przed hortensje przy garażu.Hortensji też jeszcze nie mam
Reszta to nowy zadomowy koncept okołotarasowy-plus zamiast stipki, którą trzeba potraktować jako jednoroczną-molinia.
kasja83 12:05, 03 lut 2017

beata_m napisał(a)
Ania nooo się dzieje, wyczytałam zakupy .. drzewka, chyba mocno analizowałaś i trawska no bomba fajną energię czuć u Ciebie proszę Pani aż samemu chce się podziałać u mnie też narożnikowo sofowo ale na tarasie właśnie pomału finalizuje zamówienie poduch a wiosną z eM ruszamy z konstrukcją i też marzył mi się narożnik ale ani ciut nie pasował kształtu tarasu ... więc wymyśliliśmy dwie sofy i dwa fotele

Beatko nie ja wymyśliłam moje nasadzenia-choć zostały one stworzone w oparciu o moje predyspozycje i upodobania.
O istnieniu świdośliw Obelisk i klonu pensylwańskiego nie miałam pojęcia...co ja piszę sporobolus to też dla mnie odkrycie(nazwa brzmi jak straszna choroba
anna_t 12:07, 03 lut 2017

chyba mi coś umknęło...masz już projekt na tyly?
kasja83 12:08, 03 lut 2017

anna_t napisał(a)
chyba mi coś umknęło...masz już projekt na tyly?

Się stworzył właśnie na rabatę wokół tarasu, rabaty przytulone do bryły domu z tyłu
Milka 12:18, 03 lut 2017

kasja83 napisał(a)

Irenko a co to jest Miłki?

trawa Miłka z niskich.
anna_t 12:18, 03 lut 2017

ooo pokaż?masz rysunki czy tylko w glowie?
Zana 12:20, 03 lut 2017

Buka Purple Fountain kup sobie już sporego, wypasionego bo on straaaasznie powoli rośnie. Dociekając dlaczego on u mnie tak się leni natknęłam się jeszcze na podobną odmianę Black Swan. Ten z kolei rośnie duużo szybciej, ale też docelowo jest sporo większy.
Ja swojemu miskanty ML chcę w pleckach dać (przynajmniej taką mam koncepcję na dzień dzisiejszy).
Trawy super wybrałaś.
Miłka to miłka okazała (Eragrostis spectabilis) - wylukaj sobie. Myślę, że Irenka tę właśnie ma na myśli.
Milka 12:23, 03 lut 2017

Tę, ale niską, wysoka jest okropna, pokłada się, wywaliłam wszystkie.
kasja83 12:26, 03 lut 2017

anna_t napisał(a)
ooo pokaż?masz rysunki czy tylko w glowie?

Szkiców takich dokładnych nie mam-ale pięknie wszystko napiszę-Jeszcze byliny mi zostały do listy.
kasja83 12:28, 03 lut 2017

Zana napisał(a)
Buka Purple Fountain kup sobie już sporego, wypasionego bo on straaaasznie powoli rośnie. Dociekając dlaczego on u mnie tak się leni natknęłam się jeszcze na podobną odmianę Black Swan. Ten z kolei rośnie duużo szybciej, ale też docelowo jest sporo większy.
Ja swojemu miskanty ML chcę w pleckach dać (przynajmniej taką mam koncepcję na dzień dzisiejszy).
Trawy super wybrałaś.
Miłka to miłka okazała (Eragrostis spectabilis) - wylukaj sobie. Myślę, że Irenka tę właśnie ma na myśli.

Zgooglowałam sobie tą miłkę-ciekawa.
Co do buka no to właśnie w marcu chcę rozpytać w szkółkach co mogę ciekawego nabyć w okolicy.Już martwię się o klona-bo na stronie zsp nikt w okolicy niby go nie ma-pewnie będę musiała dobrze poszukać.