Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 22:03, 23 maj 2017

nawigatorka napisał(a)
Haha tekst o siostrze boski

Niop
Anda 22:08, 23 maj 2017

Świetny masz taras Murek bardzo fajnie wygląda. Puścisz tam jakieś pnącze czy zostawisz surowo-minimalistycznie?
Widok wcale nie taki zły. Możesz z siostrą coś dużego wspólnie posadzić, żeby widok na domy przesłonić
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kasja83 22:16, 23 maj 2017

Anda napisał(a)
Świetny masz taras Murek bardzo fajnie wygląda. Puścisz tam jakieś pnącze czy zostawisz surowo-minimalistycznie?
Widok wcale nie taki zły. Możesz z siostrą coś dużego wspólnie posadzić, żeby widok na domy przesłonić

Heeh siostra to narazie żyje pustakami
Tarasowe nasadzenia nie idą w minimalizm.W pas ziemi między tarasem a gabionem mają iść świecznice i jarzmianki.Na skarpie wokół tarasu sporobolus,ciemierniki,parę varelek,Carex Montana jako wypełniacz,trochę lawendy od strony gabionu.
Magda70 22:17, 23 maj 2017

Kawa napisał(a)
no ale sory jak to jeżówki mają pąki
ekskjuzmi ??? ja się pytam jak to tak?

no własnie też się pytam! Jakie pąki??

A może to sztuczne jeżówki
_Martini_ 22:20, 23 maj 2017

Obejrzałam zdjęcia i mam pytania. Jaka to sesleria z czosnkami? Czy jeżówka jest tegoroczna i jaka odmiana?
Ptasie definitywnie mi padły, a gracki jeszcze mam miernoty.
Super masz taras!
Magda70 22:21, 23 maj 2017

kasja83 napisał(a)

I widok z tarasu,którym nigdy się nie chwalę,bo nie zawitała tu jeszcze rewolucja Ogrodowiska.Po lewej od bramy był Mordor deskowy. Tuż za ogrodzeniem siostra "rujnuje" mi krajobraz swoją budową

Ale potencjal!

Masz jakieś plany na ten kawalek??

ren133 22:23, 23 maj 2017

Magda70 napisał(a)

no własnie też się pytam! Jakie pąki??

A może to sztuczne jeżówki

żeby nie było moje jeżówki tez mają pąki
Magda70 22:29, 23 maj 2017

ren133 napisał(a)

żeby nie było moje jeżówki tez mają pąki

ha ha...no ta. Dobij
kasja83 22:34, 23 maj 2017

_Martini_ napisał(a)
Obejrzałam zdjęcia i mam pytania. Jaka to sesleria z czosnkami? Czy jeżówka jest tegoroczna i jaka odmiana?
Ptasie definitywnie mi padły, a gracki jeszcze mam miernoty.
Super masz taras!

Z czosnkami mam seslerię heuflerianę.Jeżówki były sadzone w zeszłym roku i jest to odmiana Secret Affair.W kwestii jeżówek to polecam podpytać Justynę eee_tam,ma sporą kolekcję.
kasja83 22:36, 23 maj 2017

Magda70 napisał(a)

Ale potencjal!

Masz jakieś plany na ten kawalek??

Sama jestem zaskoczona jak to na zdjęciach wychodzi...rzeczywistość rozczarowuje.Nasadzeniowo plan jest do tarasu włącznie.Jest ogólny zarys zagospodarowania,ale bez szczegółów.Altaba będzie tam gdzie obecną,ale w nowym kształcie.