Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Makusia 15:49, 27 cze 2017

No jest wreszcie wykuszowa, i nie wiem jak to się stało, że teraz dopiero zauważyłam! (nie! nie dlatego, że jest prawie wklęsła, i nie dlatego, że roślinek prawie nie widać!!!). Zwyczajna gapa ze mnie !

Ile masz pod wykuszem w najwęższym miejscu? I co tam posadziłaś? Lawendę? Ja między wykuszem (murem), a przyszłą rabatą mam jeszcze granitową 80 cm opaskę, więc moja rabata będzie w najwęższym miejscu miała w porywach 20 cm- tak myślę

Szałwię, to rozumiem, że ściachać dopiero jak przekwitnie? Bo moje jeszcze jako tako
kasja83 07:32, 28 cze 2017

Efffa napisał(a)

ale dobrze zrozumialam Magnolię, że teraz ciąć?ja myslalam, ze tnie sie je tylko na jesień czy tam na wiosnę.To jak zetnę teraz ,to np jak za miesiac bedzie znowu taka wielgachna i rozlazla mogę znów ciąć?

Efffo tu chodzi o to, żeby osiągnąć drugie tłoczenie szałwii
kasja83 07:33, 28 cze 2017

Anda napisał(a)

Ciacham na szerokość dłoni

Bokiem?
kasja83 07:34, 28 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Nareszcie zdjęcia Limki masz bardzo gęste. Moje dwa krzewy posadzone do jednego dołka nie są tak rozrośnięte jak Twój jeden krzew hi hi.

Kasiu ja akurat świecznicą się nie zachwycam. Dużo jej w szkółce, ale jakoś mi nie pasuje
Może kiedyś się przekonam tak jak do brązowej trawy

Limki były już super rok temu-chyba to też zasługa bardzo ładnych i rozgałęzionych sadzonek.
Co do brązowej trawy-mam to samo...wydaje mi się, że jest uschnięta
kasja83 07:35, 28 cze 2017

Zana napisał(a)
Och nareszcie jakieś fotki są! Jeżówki u Ciebie już kwitną i to jak pięknie jupii. O ile pamiętam to Ty masz ich tam trochę posadzonych, będzie fajny efekt w tym roku, mam nadzieję, że pokażesz. Szałwi na głazowej dałabym więcej, fajnie się odcina od kamieni. Z limkami jestem w szoku, u mnie jeszcze na żadnych kwiatków ani widu ani słychu.

Jeżówki spodobały się też mszycom-wczoraj zauważyłam, że mi je france podżerają. Muszę coś kupić na mszyce.
Szałwia na głazowej jest świetna, pójdą tam carexy-zobaczymy gdzie mogłabym ją jeszcze dosadzić.
kasja83 07:36, 28 cze 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Wstawiaj wiecej fotek bedzie co ogladac ☺ jezowki super ja czekam na swoje bo dalej w pąkach

Ruszą, ruszą. U mnie w zeszłym roku-napewno były później.
kasja83 07:36, 28 cze 2017

Ensata napisał(a)
Jeżówki już masz, szok. U mnie dopiero pąki, a i szałwia w pełni formy

Może moja odmiana taka wczesna?
07:36, 28 cze 2017
kasja83 napisał(a)

Efffo tu chodzi o to, żeby osiągnąć drugie tłoczenie szałwii

tak ...u mnie jeszcze chwilke i tne szałwie ..kocimientki ...bo potem bedzie do wrzesnia kolorek
kasja83 07:37, 28 cze 2017

Margarete napisał(a)
O jej już masz rozwinięte jeżówki ? nie do uwierzenia - u mnie dopiero zapowiedź kwiatów i to na niektórych tylko.
Bardzo ładny ogród - piękne drzewa, kulki, szałwia, hortki będą za moment wszystko jak trzeba

Nie marudź że niewyjściowy widok - przeciwnie bardzo ładny ogród, spójny, ładne rośliny, czyściutko - a że na wykuszowej nieduże roślinki to nic - urosną - u mnie tez tak było...morze kory a w nim kilka niedużych roślin. A teraz kory nie widać a rośliny jedna przez druga do słońca się wyciągają tak ze muszę je ciąć i ograniczać bo jedna drugą zdominować chce.
Pozdrawiam !

Dzięki za komplementa...jakoś każdy u siebie widzi więcej niedociągnięć. Mam nadzieję, że w przyszłym roku naciągnę eMa-na obrzeżanie rabat-nadałoby to trochę ładu.
kasja83 07:38, 28 cze 2017

Makusia napisał(a)
No jest wreszcie wykuszowa, i nie wiem jak to się stało, że teraz dopiero zauważyłam! (nie! nie dlatego, że jest prawie wklęsła, i nie dlatego, że roślinek prawie nie widać!!!). Zwyczajna gapa ze mnie !

Ile masz pod wykuszem w najwęższym miejscu? I co tam posadziłaś? Lawendę? Ja między wykuszem (murem), a przyszłą rabatą mam jeszcze granitową 80 cm opaskę, więc moja rabata będzie w najwęższym miejscu miała w porywach 20 cm- tak myślę

Szałwię, to rozumiem, że ściachać dopiero jak przekwitnie? Bo moje jeszcze jako tako

Jak przekwitnie ciachać

Zmierzę Ci dziś najwęższy odcinek-ale tam szału też nie będzie.