Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Sebek 17:46, 04 lip 2018

Dominika11 napisał(a)
a nie spali innych roslin, jak u mnie sie to rozsiało chociazby w jałowcach czy trawach ozdobnych??? w samym żwirze będzie git, bo już go też testowałam

Tu bym nie ryzykował - testowałem jak na razie w kostce i żwirze
21:12, 04 lip 2018
Dominika11 napisał(a)
opryskałam preparatem na trawnik, najpierw na próbę czy nie załatwię iglaków i innych roslinek i chyba nic im nie jest, bo to już minęło dobrych kilka tygodni - wredna i kłopotliwa "koniczynka" chyba jak pisze Lindsay to też mam szczawika padła, ale wyrastaja nowe, więc pewnie już się rozsiała, ale mam na to broń i będę używać - ja pryskałam Sterane

ja sie na takie nie pisze ...juz sobie wypedzelkowałam podagrycznik we floksach ...i trafiło floksy ...podagrycznik jeszcze jest choc duzo mniejszy z obecnoscia pewnych chwastów trzeba sie pogodzic
Dominika11 22:21, 04 lip 2018

Z tym pogodzić się jest ciężko, bo bardzo się rozsiewa. Ja wyprobowalam u siebie dlatego mogę polecić.

A czym pedzelkowalas????
kasja83 07:12, 05 lip 2018

eee_taam napisał(a)

ciekawa jestem jak to plewic? juz pytałam o to na forum jak sobie z tym dziewczyny radza....bo ja wiosna miałam całe dywany tego talatajstwa i plewiłam w wielkich męczarniach tam gdzie nie mam kory tojest robota na miare oddzielania ziaren piasku od maku

PS. kawał roboty odwaliliście ...ładnie sie juz przejasniło

Ja jeszcze jak mam chęć to grabkami przetrącam żwirek-i wtedy wyłazi dziadostwo i zbieram.

Dzięki za komplementa
kasja83 07:13, 05 lip 2018

Makao_J napisał(a)
Masz jeszcze tego terenu, oj masz. Możesz szaleć że hoho.
Ale podoba mi się to zestawienie bordowych jeżówek i traw z kulki.

Dziękuję Aniu...narazie ilość terenu nieco onieśmiela-jak bedzie ogarnięte-to pewnie będzie cieszyć
kasja83 07:14, 05 lip 2018

AsiaK_Z napisał(a)
Pięknie jest a w bzykaniu sie nie przeszkadza a to bleeee w żwirku to co to za dziadostwo?

Nie wiem co to-ale to mam Jeszcze szczawik mi szaleje-same takie dziwadło-z mnóstwem nitkowatych korzeni.
kasja83 07:15, 05 lip 2018

Magleska napisał(a)
jak już na tyłach ładnie trawka urosła

miejsce na palenisko super

a plewienia w kamyczkach ,to nie zazdroszczę nie cierpię z kamyczków wyrywać

Ja nie lubię ani plewić kamyczków-ani w nic sadzić-Być może są trwalsze od kory-ale bardziej trudne w obsłudze,dlatego mam w nich trzy rabaty z frontu i ani jednej więcej nie będzie.
kasja83 07:16, 05 lip 2018

ivo napisał(a)
Fiu Fiu ale tu się fajnie porobiło. Te tyły mają potencjał ciekawa jestem co tam będzie w nasadzeniach. Moje ulubione miejsce to to z ta skarpą przy tarasie . W ogóle to się u Ciebie już nieźle zagęściło. Busz Pani, Busz się robi

No nasadzeneń jeszcze trochę będzie..między innymi hortensje White Dome o, które Ciebie pytałam. Traw jeszcze trochę będzie-ale to już plan 2019
kasja83 07:17, 05 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)
Fajnie już jest a skarpa cudniasta

Dziękuję bardzo
kasja83 07:17, 05 lip 2018

mamuska1980 napisał(a)
Widoczki superaśne U mnie czosnki też oblepione owadami

Dziękuję. A niech bzyczki teraz ucztują