Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło.

Ogród, mydło i powidło.

rozark 09:55, 01 paź 2016

katel napisał(a)

Ciekawa jestem czy się wszystko zmieści do samochodu czy przyczepki będziesz potrzebowała

No i to rozumiem, szybka i trafna decyzja! . Tylko trochę stresa mam bo Ty już nie jedno widziałaś ale mam nadzieję że przymkniesz oko na moje niedociągnięcia - w końcu nadal jestem w dziale projektowanie

he, he ale żarcikiem rzuciłaś
katel 13:50, 04 paź 2016

rozark napisał(a)

he, he ale żarcikiem rzuciłaś

Widziałam, że objazd po kolejnych ogrodach robiłaś .

Gosiu zdjęcia rozchodników po lewej Black Beauty a po prawej Pikolette.

Tak jak rozmawiałyśmy Pikolette cały brązowy , Black Beauty ma jeszcze ładne kwiaty, ma też ciemniejsze liście.
katel 22:02, 04 paź 2016

Glediczja Rubylace.

Podkładka ma gigantyczne (ponad 2 cm) kolce ale na górze już ich nie ma .
AsiaK_Z 06:03, 05 paź 2016

katel napisał(a)
Glediczja Rubylace.

Podkładka ma gigantyczne (ponad 2 cm) kolce ale na górze już ich nie ma .

To przynajmniej żaden stwór się nie przytuli
Kasya 19:28, 05 paź 2016

fajna ta glediczja ja chcialam ta zolta, sunburst, ale ostatecznie przestraszylam sie rozmiarow
jona 22:02, 05 paź 2016

katel napisał(a)
Tak patrzę i chyba nie bardzo te papirusy na tym zdjęciu widać, potem zbliżenie cyknę.
Choroba ogrodowa u mnie nie tylko się nie cofa ale jeszcze postępuje , najpierw kupiłam wielką siatę tulipanów plus trochę czosnków i krokusów, potem dokupiłam czosnki bo były w rewelacyjnej cenie no a teraz jeszcze to, też w dobrej no i jak żyć .

Nie dziwię się, że uległaś krokusom . Tych niemal pierwszych wiosennych kwiatów nigdy nie za dużo . Chyba dwa lata temu miałam takiego śmiałka krokusowego, który próbował kwitnąć w połowie stycznia (ciepło było). Niestety potem przyszły mrozy i nic z jego kwitnienia nie wyszło.
katel 22:12, 05 paź 2016

AsiaK_Z napisał(a)

To przynajmniej żaden stwór się nie przytuli

Hihihi! No, kolce gigantyczne jak by na całym drzewie takie miały być to bym nie sadziła bo strach o dzieciaki.

Kasya napisał(a)
fajna ta glediczja ja chcialam ta zolta, sunburst, ale ostatecznie przestraszylam sie rozmiarow

Mi też żółta się podobała ale dla dwóch takich to i u mnie miejsca nie ma

Zakochałam się w rozplenicach ale nie za bardzo jeszcze wiem czym się poszczególne odmiany wyróżniają i w ramach dokształcania się mam porównanie:

Od góry: Karley Rose - różowawa ale nie widać tego bo w deszczu zbierana i mokra po prostu, potem Hameln, Moudry od Kasyai (ja jeszcze nie mam) i Hameln Gold.
katel 22:20, 05 paź 2016

jona napisał(a)

Nie dziwię się, że uległaś krokusom . Tych niemal pierwszych wiosennych kwiatów nigdy nie za dużo . Chyba dwa lata temu miałam takiego śmiałka krokusowego, który próbował kwitnąć w połowie stycznia (ciepło było). Niestety potem przyszły mrozy i nic z jego kwitnienia nie wyszło.

U mnie glina i bałam się cebulowych ale w zeszłym roku spróbowałam i przepadłam - ale ja kochliwa jestem - dobrze że to tylko roślin dotyczy
Milka 06:04, 06 paź 2016

Zachwyca mnie pokroj i kolor gledyczji, ale te kolce z czasem chyba po calosci beda, przynajmniej we Wrocku tak jest, na tej ktora obserwuje, chyba źe ona jakos zmodyfikowana
katel 16:38, 07 paź 2016

Milka napisał(a)
Zachwyca mnie pokroj i kolor gledyczji, ale te kolce z czasem chyba po calosci beda, przynajmniej we Wrocku tak jest, na tej ktora obserwuje, chyba źe ona jakos zmodyfikowana

W opisach jest że Rubylace ma być bez kolców. Ta którą obserwujesz to właśnie Rubylace?

Znalazłam czerwcowe zdjęcie rozplenicy Karley Rose, kupiona w maju jeszcze bez kotków tu zdjęcie z czerwca i kolejne z września - szybko rośnie.

Niestety po deszczu strasznie się położyła ale po wyschnięciu sama się podnosi.