Reniu jak tylko mi się uda ją rozmnożyć - to nie ma sprawy
Zuzia się ciągle dopytuje kiedy pani Jenia (czyli oczywiście Renia) znowu przyjedzie do nas
Basiu ja wstawiam tylko zdjęcia tych ładnych, tych przemrożonych już nie pokazuję .
Dziś tragedii nie było ale już wiem dlaczego nigdy sobie na jesień sadzenia nie zostawiałam - bo zimno jest a u nas i pi.... jak w kieleckim (przepraszam całe kieleckie) ale staram się dokończyć rabatę na której cebulowe mam posadzić, jak jej nie zrobię to cebulek nie mam gdzie wsadzić ale jestem już u kresu sił .
Jeszcze dzień - dwa jak pogoda dopisze (i mi się dzieciaki nie pochorują) to skończę .
To moje ostatnie poczynania, dołowanie w warzywnych skrzyniach - ciekawe gdzie warzywa będą :
No i moja rabata ostatnia, tu już w trakcie prac, ziemię muszę wzbogacić bo tam sama glina i piachu dać żeby błota nie było:
Basiu to hakonechloa, prawdopodobnie All Gold, zimowała w zeszłym roku bez problemów.
Dziś Marga u mnie była i Twojego ciasta próbowała i bardzo jej smakowało , zdjęcie dodałam w forumowej kuchni pod Twoim przepisem.
Przepis na ciasto jest w ciastkarni i u Gobasi .
Koniecznie porób zdjęcia, teraz to pewnie nie za duży efekt będzie ale za rok czy dwa przydadzą się do porównania .
Witam w moich skromnych progach! U mnie też ponuro, dziś udało mi się podgonić robotę, zobaczymy jak jutro będzie. Ostatkiem sił jeszcze działam, energii dodają mi widoki ogrodów takich jak Twój .
Szukałam ciasteczkowych fotek i niiii maaaa muszę odwiedzić ciastkarnię
Dobrze że sezon się kończy, odpoczniemy od prac ogrodowych i naładujemy bateryjki