Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło.

Ogród, mydło i powidło.

anabuko1 15:20, 12 maj 2016

W zbliżeniu dmuchawce wyglądają ładnie.
U mnie w tym roku też ich się namnożyło
cudna ta serduszka Burning Heards.Chyba najbardziej czerwona z serduszek.I te szarawe koperkowe listki
katel 09:31, 13 maj 2016

07_Rene napisał(a)
Żywopłotu z tuji dawno nie pokazywałam. Różne opinie czytam na temat odległości sadzenia i już sama nie wiem, czy zostawic co 50cm, czy rozsadzić co 70cm.

Może szefową podpytaj bo ja pojęcia nie mam, pierwszy raz słyszę że mogą chorować jak będą tak blisko ale też tematu nie zgłębiałam.

07_Rene napisał(a)

Te rośliny pierwsze na oczy widzę Jak to człowiekowi cały czas wiedzy brakuje. Serduszka intrygująca.

Niczego Ci nie brakuje , to rzadko spotykane rośliny, ja też nie miałam pojęcia że jest taka serduszka a kasztanka poznałam kiedyś przy okazji szukania innej rośliny.

mirkaka napisał(a)
Widzę że Ty pomysłowy Dobromir jesteś, półeczki sama zrobiłaś Brawo

Hi hi hi, ja często coś wymyślam - teraz zrobiłam sobie wieszak na drobne narzędzia ogrodnicze jak zdobędę haczyki to zdjęcia wstawię, kilka mam jeszcze z Ik.. bo do pokoju synka potrzebowałam ale mi braknie, chciałam kupić w LM ale malutkie są po 1,9 za sztukę a większe 2,9 - oszaleli już z tymi cenami!
Tu wstawiałam zdjęcie "doniczek"
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1352-koszyczki-skrzyneczki-i-inne-drobiazgi?page=4

gobasia napisał(a)
Dmuchawce latawce .wiatr.... tak jest w tym roku ,bezdeszczowo ,wietrznie ...u mnie juz są dmuchawce ,biało dookoła jakby lezał snieg ( jest ponad 20 ha łaki),nasieje się ich ,aż strach mysleć

serduszkę też widzę pierwszy raz na oczy

U mnie mniszka sporo ale najwięcej nawłoci i takiej wysokiej ekspansywnej trawy .
anabuko1 napisał(a)
W zbliżeniu dmuchawce wyglądają ładnie.
U mnie w tym roku też ich się namnożyło
cudna ta serduszka Burning Heards.Chyba najbardziej czerwona z serduszek.I te szarawe koperkowe listki

Jak kupowałam to jeszcze bez kwiatów a i tak piękna była a teraz fantastycznie się ten kontrast prezentuje.
Aniu dobrze że zajrzałaś dostałam w gratisie swoją pierwszą hostę i nie wiem jakiej jest odmiany - a może to są dwie w jednej doniczce?

Już ją strasznie uwielbiam - piękna jest - a bałam się host do tej pory bo myślałam że one to tylko do cienia a ta sobie znakomicie radzi i to w maleńkiej doniczce.
anabuko1 11:59, 13 maj 2016

Kasiu, nie rozpoznaję co to za odmiana.
być może to dwie, jak piszesz.
Ale śmiało możesz ją rozdzielić.wyjmiesz i delikatnie nożem roztętnij kłącze.
Powinno się udać.A potem będzie wiadomo jak rosną.
Czy to dwie.Dla mnie chyba tak
A host nie ma co się bać, to bezproblemowe rośliny.
A u mnie pełnego cienia nigdy nie maja
Milka 17:21, 13 maj 2016

Dmuchawce, latawce...mój wnusi się zmartwił, że ma kwiatki ucinać, bo nie będzie dmuchawcó...w tym tez jest piękno i siła ogromna, ale cóż, tępimy w swoich ogrodach
nowe rosliny niesamowite, też pierwszy raz słyszę, ale masz perełki
A i powiem, że mimo iż Jolanthe kupiona w necie, rosnie wspaniale za to inną nową podmroziło i nie wiem czy coś z niej będzie.
Milka 17:22, 13 maj 2016

katel napisał(a)

Różowy to Markham's Pink a niebieski Maidwell Hall .

Dereń kwiecisty.

Obiela The Bride

Ale ładny okaz
Basiula 10:23, 14 maj 2016

Ale piękny ten dereń!
Patrzę patrzę i nie mogę się zdecydować czy wolę biały cza różowy jak patrzę na Twojego to biały wygrywa.

A jak te wszystkie dmuchawce polecą...to dopiero będzie plewienia
jolanka 21:13, 14 maj 2016

Dwubarwna hosta fajna Może zostaw w tym roku, zobaczysz co z tego wyjdzie. Podzielić zawsze będziesz mogła. One to lubią
mirkaka 17:29, 15 maj 2016

No te puszki pomalowane wyglądają super, a możesz pokazać do czego je użyłaś? Czy jako osłonki do kwiatów domowych? Wstaw jakieś zdjęcie z roślinką
Marga 10:32, 16 maj 2016

Śmieszna ta hosta, taka dwukolorowa, ale pięknie rozrośnięta. Czytałam, że tak się tworzy nowe odmiany
Oglądam Twojego derenia kwiecistego i chyba się skusze na podobnego.
Dmuchawce i u mnie takie fruwają, ale widok faktycznie ładny
Macham
anbu 10:46, 16 maj 2016

katel napisał(a)

Już ją strasznie uwielbiam - piękna jest - a bałam się host do tej pory bo myślałam że one to tylko do cienia a ta sobie znakomicie radzi i to w maleńkiej doniczce.

Genialna