W zbliżeniu dmuchawce wyglądają ładnie.
U mnie w tym roku też ich się namnożyło
cudna ta serduszka Burning Heards.Chyba najbardziej czerwona z serduszek.I te szarawe koperkowe listki
Może szefową podpytaj bo ja pojęcia nie mam, pierwszy raz słyszę że mogą chorować jak będą tak blisko ale też tematu nie zgłębiałam.
Niczego Ci nie brakuje , to rzadko spotykane rośliny, ja też nie miałam pojęcia że jest taka serduszka a kasztanka poznałam kiedyś przy okazji szukania innej rośliny.
Hi hi hi, ja często coś wymyślam - teraz zrobiłam sobie wieszak na drobne narzędzia ogrodnicze jak zdobędę haczyki to zdjęcia wstawię, kilka mam jeszcze z Ik.. bo do pokoju synka potrzebowałam ale mi braknie, chciałam kupić w LM ale malutkie są po 1,9 za sztukę a większe 2,9 - oszaleli już z tymi cenami!
Tu wstawiałam zdjęcie "doniczek" https://www.ogrodowisko.pl/watek/1352-koszyczki-skrzyneczki-i-inne-drobiazgi?page=4
U mnie mniszka sporo ale najwięcej nawłoci i takiej wysokiej ekspansywnej trawy .
Jak kupowałam to jeszcze bez kwiatów a i tak piękna była a teraz fantastycznie się ten kontrast prezentuje.
Aniu dobrze że zajrzałaś dostałam w gratisie swoją pierwszą hostę i nie wiem jakiej jest odmiany - a może to są dwie w jednej doniczce?
Już ją strasznie uwielbiam - piękna jest - a bałam się host do tej pory bo myślałam że one to tylko do cienia a ta sobie znakomicie radzi i to w maleńkiej doniczce.
Kasiu, nie rozpoznaję co to za odmiana.
być może to dwie, jak piszesz.
Ale śmiało możesz ją rozdzielić.wyjmiesz i delikatnie nożem roztętnij kłącze.
Powinno się udać.A potem będzie wiadomo jak rosną.
Czy to dwie.Dla mnie chyba tak
A host nie ma co się bać, to bezproblemowe rośliny.
A u mnie pełnego cienia nigdy nie maja
Dmuchawce, latawce...mój wnusi się zmartwił, że ma kwiatki ucinać, bo nie będzie dmuchawcó...w tym tez jest piękno i siła ogromna, ale cóż, tępimy w swoich ogrodach
nowe rosliny niesamowite, też pierwszy raz słyszę, ale masz perełki
A i powiem, że mimo iż Jolanthe kupiona w necie, rosnie wspaniale za to inną nową podmroziło i nie wiem czy coś z niej będzie.
Śmieszna ta hosta, taka dwukolorowa, ale pięknie rozrośnięta. Czytałam, że tak się tworzy nowe odmiany
Oglądam Twojego derenia kwiecistego i chyba się skusze na podobnego.
Dmuchawce i u mnie takie fruwają, ale widok faktycznie ładny
Macham