Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To będzie zaczarowany ogród

To będzie zaczarowany ogród

monteverde 23:35, 03 cze 2011

ja będę miała ta pięknotkę chyba za rok, bo dopiero na wiosnę kupiłam kłącze, jest piękna)
greglis 08:52, 04 cze 2011

Ana faktycznie podobieństwo uderzające cudne dzieciątko
greglis 09:17, 04 cze 2011

monteverde ja z dużą nieśmialością wprowadzam peonie do ogrodu.Mam na razie 3 odmiany Slyszalam jak bywaja karyśne ale już jak kwitną... widok wspanialy i taki snetment do nich czuję
A to moje nowe dziecko Sarah Bernhardt

No i sezon rożany powoli się rozkręca teraz czas na Winchester Cathedral

greglis 09:20, 04 cze 2011

Wczorajsze przedpoludnie uplynęło mi na bardzo milym spotkaniu z myszorkiem oczywiście najpierw kawka w ogrodzie a potem ... zakupy. . Akcja zakwiecania ogrodu trwa. Wybaczcie nieskoszona trawę

jotka 10:05, 04 cze 2011

greglis napisał(a)
monteverde ja z dużą nieśmialością wprowadzam peonie do ogrodu.Mam na razie 3 odmiany Slyszalam jak bywaja karyśne ale już jak kwitną... widok wspanialy i taki snetment do nich czuję
A to moje nowe dziecko Sarah Bernhardt

No i sezon rożany powoli się rozkręca teraz czas na Winchester Cathedral

Zaskakują mnie stwierdzenia o kaprysach peonii; ja mam je od ponad dwudziestu lat i nigdy nie sprawiły mi kłopotu, ani mnie nie zawiodły. Kwitną pięknie co roku i nigdy nie chorowały. Dostałam je jako jedne z pierwszych,kiedy zagospodarowywałam działkę i nie miałam żadnego doświadczenia z kwiatami. Polecam je do każdego ogrodu, bo nie są wymagające a sprawiają wiele radości.
Na zachętę wstawiam tu zdjęcie jednej z nich, a resztę możesz obejrzeć u mnie w [url=http://ogrodoweimpresjejolki[/url]

Ana 10:07, 04 cze 2011

greglis napisał(a)
Ana faktycznie podobieństwo uderzające cudne dzieciątko

dzięki, to moja ukochana córcia trzpiotka

Przepięknie kwitną peonie - narobiliście mi na nie "smaczku", czekam do jesieni i szukam dla nich miejsca
A ostatnie zdjęcie jak z zaczarowanego ogrodu! Ta szałwia "robi" taki fajny klimat! A te malutkie to lobelie?
A w donicy koleusy? właśnie się nad nimi zastanawiam czy do donicy przed dom nie kupić, bo sa takie pięknie wybarwione!
myszorek 13:31, 04 cze 2011

Kasia dziękuję za wczorajsze miłe przedpołudnie
No więc, od zeszłego miesiąca wiele się zmieniło. Te mocne kontrasty, które wprowadziłaś w kompozycjach donicowych powaliły mnie na kolana. Pokazałabyś je na forum.Są prześliczne!
Zdjęcia nie oddają urody lobelii na obwódkach. Gdzieś tłamsi się ich kolor, a na żywo wyglądają niebiańsko

Dosadzona szałwia daje efekt natychmiastowy!! Mam szczęście, ze Ci jedną "wydarłam" z rączki

W donicy Kasia posadziła begonie o kolorowych liściach. Są piękne. Koleusy były wczoraj w szkółce, ale zdecydowanie nie nasze kolory

Jotka- mam chyba tą samą piwonię. Jest olbrzymia. Znasz może jej nazwę?
Jagna 19:55, 05 cze 2011

Dziś Kasiu szperałam sobie nieco na aukcjach. I znalazłam coś takiego:

Nie wiem..... ale pomyślałam ze pasuje do Twojego zakątka

Pozdrawiam
Ewa 20:05, 05 cze 2011

Akcja ukwiecania bardzo udana!
Sebek 20:45, 05 cze 2011

Kwiaty masz śliczne i mam przeczucie, że ta donica już niedługo będzie twoja