Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To będzie zaczarowany ogród

To będzie zaczarowany ogród

greglis 19:55, 13 cze 2011

Michael napisał(a)
to ile szt. lobelii już posadziłaś...?

nawet juz nie liczę, gdzie jestem i widzę od razu kupuję
hanka_andrus 20:13, 13 cze 2011

Byłam,oglądałam, wpisuję się,żeby nie było,że jestem odludek!Podziwiam konsekwencję i przede wszystkim wodniki,Marzą mi się takie,ale chyba na marzeniu pozostanie......
kaisog1 20:17, 13 cze 2011

A widzisz Kasia... żebym to ja doczytała, że tak wszędzie lobelię sadzisz to dostałabyś jakąś 100 ode mnie A tak "wciskałam" na siłę każdemu z rodzinki
Matka 21:19, 13 cze 2011

Hmmm...lobelie mówisz?w zeszłym roku siałąm i pikowałąm-Boże co to za wyczyn-pikować lobelię!!!ale nie poddam się i może za rok też sobie popikuję i poupycham gdzie wlezie! bo ładnie to wygląda!a tylko jeden kolor masz w ogrodzie?
Sebek 21:45, 13 cze 2011

grama napisał(a)

Widzę, że kładłaś trawnik z rolki - super sprawa
A na takie akcenty wodne to ładniej mówimy - ciurkadełko, a nie rzygacz

Sebek, a jednak, to prawie prawidłowa nazwa, czy Ci się podoba, czy nie. Naprawdę słowem tym wprawdzie nazywano zakończenia rynien, tę część wystającą poza lico bryły budynku, ale teraz przyjęło się tak nazywać i takie "ciurkadełka". A nawiasem mówiąc, w obu przypadkach, nazwa może niepiękna, ale jakże oddająca funkcję...

No tak
MarekW 21:53, 13 cze 2011

J też podziwiam i gratuluję. Jest pięknie i będzie jeszcze ładniej.
greglis 21:56, 13 cze 2011

Bogda napisał(a)
Hmmm...lobelie mówisz?w zeszłym roku siałąm i pikowałąm-Boże co to za wyczyn-pikować lobelię!!!ale nie poddam się i może za rok też sobie popikuję i poupycham gdzie wlezie! bo ładnie to wygląda!a tylko jeden kolor masz w ogrodzie?

Mam kilka, niebieskie mniej lub bardziej i z oczkiem i bez i białą i rożową. I mnóstwo miejsca gdzie mogę ją jeszcze posadzić.kaisog szkoda że nie wiedziałam z chęcią bym przyjela
Matka 21:59, 13 cze 2011

Gosiak, a pokaż swoje lobelie z siewu
greglis 21:59, 13 cze 2011

Godzinkę temu skończylam malować ławeczkę, oczywiście zalatwiłam sobie farbą spodnie, bo nie wpadlam na pomysł aby się przebrać, ale myślę że efekt wart jest tej straty niestety już za ciemno na zdjęcia, więc sesja odbędzie się jutro
greglis 22:00, 13 cze 2011

Bogda napisał(a)
Gosiak, a pokaż swoje lobelie z siewu

też jestem ciekawa, bo te sadzonki niby tanie ale w takich ilościach nieźle to wychodzi