Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 13:08, 08 cze 2016

Nigdy jakoś specjalnie nie chroniłam owoców. Na ulicy tyle jest drzewek owocowych że nie robią strasznych strat ale widziałam że sąsiedzi mają powieszone reklamówki.
Sylvana 13:17, 08 cze 2016

Reklamówki? I to pomaga?
Słyszałam o pustych butelkach plastikowych i wiatraczkach...chyba będę miała choinkę pół roku wcześniej...

Ale masz dobrze, że nie masz tych darmozjadów...
Dominika11 13:19, 08 cze 2016

słyszałam, że ludzie wieszają na drzewach tzn je okrywają firankami
Sylvana 13:26, 08 cze 2016

Nie sięgam nawet z drabiny...gdzie się da to coś powieszę....ale będzie cuuuudnie
Filemon24 14:01, 08 cze 2016

Mam duży ogród więc problemów z znalezieniem miejsca nie mam i zazwyczaj jak kupuje nie planowane to więcej sztuk hehe więc jakiegoś misz maszu nie tworze
widziałam że masz taką samą odmianę jaśminowca jak ja kupiłam dwie sztuki ciekawa jestem jak będzie się sprawował w kolejnych sezonach.
Makao_J 15:11, 08 cze 2016

Sylvana napisał(a)
Reklamówki? I to pomaga?
Słyszałam o pustych butelkach plastikowych i wiatraczkach...chyba będę miała choinkę pół roku wcześniej...

Ale masz dobrze, że nie masz tych darmozjadów...

Darmozjady są ale na razie starcza dla wszystkich. Ja zaczną przesadzać to trzeba będzie kombinować i wieszać reklamówki
Makao_J 15:12, 08 cze 2016

Dominika11 napisał(a)
słyszałam, że ludzie wieszają na drzewach tzn je okrywają firankami

Są takie specjalne siatki ale nie wyobrażam sobie codziennie walczyć z nią aby dostać się do owoców.
Makao_J 15:13, 08 cze 2016

Sylvana napisał(a)
Nie sięgam nawet z drabiny...gdzie się da to coś powieszę....ale będzie cuuuudnie

Tak jak piszesz wcześniejsze święta
Makao_J 15:15, 08 cze 2016

Filemon24 napisał(a)
Mam duży ogród więc problemów z znalezieniem miejsca nie mam i zazwyczaj jak kupuje nie planowane to więcej sztuk hehe więc jakiegoś misz maszu nie tworze
widziałam że masz taką samą odmianę jaśminowca jak ja kupiłam dwie sztuki ciekawa jestem jak będzie się sprawował w kolejnych sezonach.

Mam Snowbelle i Virginal. Virginal prowadziłam w formie drzewka ale znudziło mi się i w tym roku ścięłam prawie do ziemi. Snowbelle pierwszy sezon.
ag_zie 20:34, 08 cze 2016

Makao_J napisał(a)

Takie spontany wychodzą najlepiej.

My co roku jeździliśmy nad morze ale na majówkę. Wtedy zwykle jest chłodne powietrze prosto od morza i tydzień zwykle tam spędzaliśmy. Dzieciaki wdychały jod do oporu a o to chodziło

W ubiegłym sezonie byliśmy w lipcu u brata eMa i stwierdziliśmy że w tym roku też tak pojedziemy. Bo dzieciaki większe i korzystają już z tamtejszych atrakcji.

Rok to długo ale zleci szybko. Niedawno wszyscy wzdychali za majem a tu maj już minął.
Masz rację - szybko czas płynie!
Wyjazd na szybkiego planowany i jest ok najbardziej bałam się podróży z tym najmłodszym - ale dał radę!

Moje owoce to ptaszyska zjadają truskawki firanką nakryłam! W tamtym roku do borówek też się dobierały to też firanka będzie! O czereśniach nie mówię - w tamtym roku może z 20 zjedliśmy