Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 22:19, 08 cze 2016

ag_zie napisał(a)
Masz rację - szybko czas płynie!
Wyjazd na szybkiego planowany i jest ok najbardziej bałam się podróży z tym najmłodszym - ale dał radę!

Moje owoce to ptaszyska zjadają truskawki firanką nakryłam! W tamtym roku do borówek też się dobierały to też firanka będzie! O czereśniach nie mówię - w tamtym roku może z 20 zjedliśmy

Ja pierdziu - to musisz mieszkać w jakiejś ptaszarni chyba. Jeszcze nigdy nie słyszałam żeby ptaki truskawki albo borówki zjadały. W szoku jestem totalnym.
Warmia 22:22, 08 cze 2016

Makao_J napisał(a)

Ja pierdziu - to musisz mieszkać w jakiejś ptaszarni chyba. Jeszcze nigdy nie słyszałam żeby ptaki truskawki albo borówki zjadały. W szoku jestem totalnym.

U mnie szpaki zjadły porzeczki i też byłam w szoku, że muszę się z nimi ścigać po owoce.
JoannA 22:24, 08 cze 2016

Ptaki jak się dopatrzą że taka fajna stołówka w ogrodzie to potrafią borówki zjeść w jeden dzień.
W ubiegłym roku kupiłam siatkę i borówki nakrywam bo inaczej nie została by dla nas nawet jedna jagódka.
Ptaki są tak sprytne że potrafią nawet pod siatką się wcisnąć i codziennie uwalnialiśmy parę ptaszków z uwięzi.
ewa004 22:29, 08 cze 2016

A mnie.. tzn moje rośliny wykańczają nornice tonę trutki juz zjadły ,i nic
Ryja jak najlepszy pług ,wydałam kasę na korę na całą rabatę i dzisiaj śladu po niej nie ma
blyxa 22:30, 08 cze 2016

A ja właśnie dziś oglądałam czereśnię - ale nic czerwonego nie wypatrzyłam. I tak dumam sobie, ze choć młoda, to trochę kwiatów miała wiec na klika sztuk liczyłam. Jutro muszę dokładniej sprawdzić czy coś mi wszystko wyjadło, czy jeszcze są zielone.
Makao_J 22:51, 08 cze 2016

Warmia napisał(a)

U mnie szpaki zjadły porzeczki i też byłam w szoku, że muszę się z nimi ścigać po owoce.

JoannA napisał(a)
Ptaki jak się dopatrzą że taka fajna stołówka w ogrodzie to potrafią borówki zjeść w jeden dzień.
W ubiegłym roku kupiłam siatkę i borówki nakrywam bo inaczej nie została by dla nas nawet jedna jagódka.
Ptaki są tak sprytne że potrafią nawet pod siatką się wcisnąć i codziennie uwalnialiśmy parę ptaszków z uwięzi.

Ale jestem zaskoczona tym co piszecie. Na prawdę nie wiedziałam.
Rodzice moi mieli i porzeczek ponad 1000 krzaków i truskawek całe pole ale nigdy nie widziałam żeby ptaki je wciągały. Aż się boję że mój spokój może się w końcu skończyć.
Makao_J 22:53, 08 cze 2016

ewa004 napisał(a)
A mnie.. tzn moje rośliny wykańczają nornice tonę trutki juz zjadły ,i nic
Ryja jak najlepszy pług ,wydałam kasę na korę na całą rabatę i dzisiaj śladu po niej nie ma

Nornic nie zazdroszczę. Ja mam tylko kreta sezonowo ale to już prawie jak zwierzę domowe, hihi. Czasem stoję w oknie i czekam aż przyjdzie
Makao_J 22:57, 08 cze 2016

blyxa napisał(a)
A ja właśnie dziś oglądałam czereśnię - ale nic czerwonego nie wypatrzyłam. I tak dumam sobie, ze choć młoda, to trochę kwiatów miała wiec na klika sztuk liczyłam. Jutro muszę dokładniej sprawdzić czy coś mi wszystko wyjadło, czy jeszcze są zielone.

U mnie Butnera Czerwona nie owocowała kilka lat choć kwiatów miała mnóstwo. A nawet jeśli owocowała to słabo. Potem zaczęłam czytać o zapylaczach więc pomyślałam że pewnie żadna z sąsiednich czereśni jej po prostu nie pomaga i podjęliśmy decyzję o jej wycięciu.

No ale nagle zaczęła owocować tak obficie że nie dajemy rady tego przejeść i została. Ma 7 lat i dopiero drugi sezon gałęzie będą się uginać od owoców.
MirellaB 07:10, 09 cze 2016

Ewa ciągle walczysz z nornicami? Nic specyfiki nie pomagają?
kasja83 09:45, 09 cze 2016

Warmia napisał(a)

Ja szpakom mówię stanowcze NIE.Wiem, że zwierzątka i natura i takie tam...Ale dranie urządziły sobie grzędę na moim dachu-nie muszę pisać co jest-jedna kooopa i pierze, a obżerają się po sąsiedzku u taty-narazie napadły czereśnie.Mniejszych krzaczków nie wypatrzyły.