Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Anda 18:57, 05 lip 2016

Makao_J napisał(a)

No widzisz a ja myślałam że te Mont Ros będą pasowały. A co radzisz dosadzić?

Ciemniejsze rozowe albo fiolety. U mnie mam przy niej szalwie. Kazda pasuje. Poza tym ozanka i bodziszki pasuja. Przetaczniki rozowe lub niebieskie wg mnie tez pasuja. Przywrotnik rowniez
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Pluszakowa 18:57, 05 lip 2016

Makao_J napisał(a)

Tak to chwast ale są odmiany ozdobne i widziałam fajne zestawienia. Poza tym ponoć krety odstrasza.

Ciekawe w sumie ostatnio krety odpuściły, coś w tym chyba jest.
Anda 18:59, 05 lip 2016

Makao_J napisał(a)

Poważnie?? W necie wydaję się Comte ciemniejsza. Niedługo rozwinie swój jedyny pąk to się okaże.

Comte ma ciemniejszy srodek, a zewnatrz jest jasniejsza. Gdy przekwita jasnieje.
LO u mnie jest dosc ciemna, ale gdy przekwita, tez jasnieje. W tym roku malo slonca, moze to ma wplyw na jej wybarwienie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
MirellaB 19:30, 05 lip 2016

Dasz się namówić na zakup tego co właścicielka do róży Ci poleca?
Nie znam tej rośliny, więc nie doradzę.
Fajnie, że więcej róż zagości w Twoim ogrodzie
ewa004 20:25, 05 lip 2016

Aniu wszystko piekne ,roslinki porosły i rabatki sa cudowne .
Płytki bardzo ładne ,napisz mi co to za model
Makao_J 20:51, 05 lip 2016

Anda napisał(a)

Ciemniejsze rozowe albo fiolety. U mnie mam przy niej szalwie. Kazda pasuje. Poza tym ozanka i bodziszki pasuja. Przetaczniki rozowe lub niebieskie wg mnie tez pasuja. Przywrotnik rowniez

No to już widzę że idealnej rabaty z nią mieć nie będę. Dosadziłam ją do miskantów i cisów. Jest tam też azalia i krzewuszka Variegata Nana choć w pewnej odległości. Dosadziłam dziś tam perowskie bo miałam patyki i rozchodniki okazałe.

Zobaczę jak ta Comte będzie u mnie rosła i się rozrastała to w przyszłym sezonie pomyślę o dosadzeniu jeszcze czegoś do niej.

Przetaczniki różowe widziałam - śliczne są. Strasznie żałowałam że ich nie wzięłam.
Makao_J 20:51, 05 lip 2016

Pluszakowa napisał(a)

Ciekawe w sumie ostatnio krety odpuściły, coś w tym chyba jest.

No widzisz
Makao_J 20:54, 05 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Dasz się namówić na zakup tego co właścicielka do róży Ci poleca?
Nie znam tej rośliny, więc nie doradzę.
Fajnie, że więcej róż zagości w Twoim ogrodzie

Nie wiem. Ewa mówi że ta różowa się zleje a o niej myślałam. Pani Z radziła tą białą ale ona jest niska - wolałabym coś wyższego.

Róż zagości pewnie dużo więcej ale na razie wystarczy. Nie wszystko na raz.
Anda 20:58, 05 lip 2016

Makao_J napisał(a)

No to już widzę że idealnej rabaty z nią mieć nie będę. Dosadziłam ją do miskantów i cisów. Jest tam też azalia i krzewuszka Variegata Nana choć w pewnej odległości. Dosadziłam dziś tam perowskie bo miałam patyki i rozchodniki okazałe.

Zobaczę jak ta Comte będzie u mnie rosła i się rozrastała to w przyszłym sezonie pomyślę o dosadzeniu jeszcze czegoś do niej.

Przetaczniki różowe widziałam - śliczne są. Strasznie żałowałam że ich nie wzięłam.

Cisy są przecież ok. Ich ciemna zielen będzie jak najbardziej pasować. Azalia kwitnie wcześniej chyba. Krzewuszka... hmm, trzeba zobaczyć. Perowskia jak będzie niebieska to będzie ładnie pasować. Rozchodniki maja ciepły odcień. Comte ma chłodny. Może sie trochę gryźć...
Makao_J 21:09, 05 lip 2016

Anda napisał(a)

Cisy są przecież ok. Ich ciemna zielen będzie jak najbardziej pasować. Azalia kwitnie wcześniej chyba. Krzewuszka... hmm, trzeba zobaczyć. Perowskia jak będzie niebieska to będzie ładnie pasować. Rozchodniki maja ciepły odcień. Comte ma chłodny. Może sie trochę gryźć...

Rozchodniki to młode sadzonki różowe i białe więc jak będą zgrzyty to przeniosę i wtedy mogę dać przetacznika lub przywrotnika. Pani Z mówiła że może być z tą krzewuszką ale się zobaczy. Krzewuszka wciąż kwitnie na różowo.