Tak, przesyłka świetnie zapakowana i szybko wysłana biorąc pod uwagę to że zamawiałam miesiąc temu i przeoczyli moje zamówienie. A doszła tak późno bo dopiero w ten wtorek do nich zadzwoniłam dowiedzieć się co i jak Jednak cieszę się że tak późno dostałam bo sadzonki mają już takie dłuuugie źdźbła.
A ja i tak byłam zaskoczona ich szarością bo w sklepie takie się nie wydawały a w świetle dziennym już tak. Nawet pojechałam z płytką do sklepu żeby przyłożyć do wystawki i zobaczyć ale okazało się że to to samo.
Oj długo zastanawiałam się czy je położyć bo chciałam aby były bardziej brązowe ale eM mnie przekonał. Teraz widzę że one raz są szare raz beżowe a raz wpadają w brązy.
Ania Anna i Ogród ... i ciągłe poszukiwania własnego idealnego raju:)
Za informacje hortkowe dziękuję
Doczytałam, że Vanilkę i Annabellkę też chcesz tak ciąć. Oj będę wiernie obserwować Twoje poczynania i naśladować
Wygooglowałam tą trawę. Nie znam jej. Pierwszy raz ją widzę. Czy ona się przebarwia? Raz na zdjęciach jest zielona, a na innych brązowa. Czy ktoś oprócz Ciebie ma ją na O? Skąd się o niej dowiedziałaś. Jak będzie dobrze zimowała to godna jest uwagi.
Sporobulus tak się właśnie przebarwia. Najpierw rośnie jak turzyca włosiasta a potem kwitnie i przebarwia się na złoty kolor, wygląda wtedy jak mgiełka. Kwiaty mają około 70 cm wysokości. Jej złoty kolor jest największą atrakcją jesienią.
Nie znam jej ale Viva ma i jest bardzo zadowolona. Dużo traw jej nie przezimowało a ta tak. Ma ją też Anula i też jest zadowolona bo przezimowała świetnie.
Ja więcej powiem w kolejnym sezonie bo nie wiem czy u mnie przezimuje.