Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Madzenka 10:05, 27 sie 2016

Własciwie to ja nei wiem dlaczego u Ciebie nie byłam? Masz piekny ogród, jestes aktywna na forum, lubie takie osoby
Zaznaczam watek, bede stale bywać

Ps. Cebulowe zamowie dopiero w listopadzie. No moze kilka nietypowych odmian teraz zamowie ale z reszta poczekam na koneic sezonu i wyprzedaże. Sadizc moge przeciez nawet w grudniu,motory znów ma byc ciepły...
Madzenka 10:08, 27 sie 2016

Makao_J napisał(a)

Aniu ja sadzę tulipany dopiero drugi rok a ogród ma lat 10. Wiec zobacz ile lat tulipany mnie nie kręciły. Do róż też dopiero się przekonuję. Na wszystko przyjdzie czas. Ty dopiero zaczynasz tworzyć ogród a ja mam już miejsca gdzie brakuje wypełniaczy więc czemu nie tulipany? Kiedyś i Ty będziesz szukała wypełniaczy ale w tej chwili poszukujesz zupełnie innych roślin.

Zdecydowanie popieram nadchodzi taki moment gdy juz ogród jest załozony a wiosna brakuje koloru i gnębi nas tęsknota za kwiatami. Wtedy mamy cebulowe. Uwielbiam ten czas, podglądanie codziennie czy juz wylazły tulipany,czy widac paki, ten czas gdy wychodza młode listki na zywopłocie grabowym a bukszpany puszczaja seledynowe przyrosty
Makao_J 15:59, 28 sie 2016

Anda napisał(a)
Fajne zakupy zrobiłaś, i te cebulowe i bylinowe. Gartenträume jest śliczna i pięknie pachnie

Wiesz, ja tą Gartentraume miałam na liście gdy wybierałam róże z pośród przywiezionych do naszej szkółki z Rosarium. Zamawiałam inne i nie przyszły więc chciałam wybrać coś z tego co dostali. Jednak wtedy zrezygnowałam z niej i wzięłam Goethe, Cartiera, Biedermaier, History, Aphrodite i Comte. Tyle tego wzięłam że z Gartentraume zrezygnowałam. No i okazało się że po miesiącu ona wciąż jest więc ją sobie kupiłam. A teraz się cieszę
Makao_J 16:01, 28 sie 2016

Filemon24 napisał(a)

ja najbardziej lubie biel w ogrodzie i jedną rabatę mam zamiar zrobić praktycznie całą na białą widocznie potrzebuje świątyni łagodności niebieski, fioletowy i różowy też lubię i to właśnie w tej kolejności

Więc jednak coś w tym jest. Kiedyś chciałam mieć kwiaty czerwone, żółte i pomarańczowe a teraz czuję że nie potrzebuję aż tak energetyzujących kolorów tylko bardziej spokojnych i romantycznych.
Makao_J 16:02, 28 sie 2016

jolanka napisał(a)
Ania, a w Twojej okolicy to coś jeszcze zostało w szkółkach po Twoich wizytach? Chyba wszystko wykupilaś Ale kolory ustawiasz OK - takie lubię

Oj zostało zostało. Teraz pewnie turzyce będą przywozić i rozchodniki i trawy
Makao_J 16:09, 28 sie 2016

Madzenka napisał(a)
Własciwie to ja nei wiem dlaczego u Ciebie nie byłam? Masz piekny ogród, jestes aktywna na forum, lubie takie osoby
Zaznaczam watek, bede stale bywać

Ps. Cebulowe zamowie dopiero w listopadzie. No moze kilka nietypowych odmian teraz zamowie ale z reszta poczekam na koneic sezonu i wyprzedaże. Sadizc moge przeciez nawet w grudniu,motory znów ma byc ciepły...

No hejka. Miło że do mnie trafiłaś. Mój ogród jest jeszcze młody i jeszcze sporo czasu minie nim nabierze takiej pełnej formy jak Twój ale to kwestia 2 - 3 lat.

Ja kupiłam cebulowe w przedsezonowej przecenie. Też wydaje mi się że źle na tym nie wyszłam. Oby był jakiś efekt na wiosnę to nie będę żałowała.
Filemon24 18:57, 28 sie 2016

Makao_J napisał(a)

Więc jednak coś w tym jest. Kiedyś chciałam mieć kwiaty czerwone, żółte i pomarańczowe a teraz czuję że nie potrzebuję aż tak energetyzujących kolorów tylko bardziej spokojnych i romantycznych.

Koloru czerwonego nie lubie od kiedy pamiętam po prostu źle mi się kojarzy... masz rację w takich spokojnych kolorach człowiek wypoczywa
AsiaK_Z 17:52, 29 sie 2016

Aniu, o której spotkanie na Expo? Grupa Wlkp w 3 osobach będzie obecna przynajmniej z tego co wiem
Makao_J 21:18, 29 sie 2016

Odpiszę w wątku EXPO.
kasja83 07:40, 30 sie 2016

Filemon24 napisał(a)

Koloru czerwonego nie lubie od kiedy pamiętam po prostu źle mi się kojarzy... masz rację w takich spokojnych kolorach człowiek wypoczywa

Oj mam tak samo...chociaż oczywiście to kwestia gustu. Bardziej lubię chłodniejsze barwy w ogrodzie.