Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

kasja83 13:21, 13 wrz 2016

Makao_J napisał(a)
Rozplenice mi szleją też. Może uda się i będą w tym miejscu na stałe bo co roku mi wymarzały i dałam im ostatnią szansę.

Rozplenice piękne!Świetnie wyglądają w towarzystwie rozchodników
Makao_J 13:26, 13 wrz 2016

Moniq napisał(a)

Nie chce cie martwic ale moje rozplenice w donicach tez wymarzly, cale 8 sztuk
Teraz posadzilam molinie i mimo ze donica ocieplana otule je jeszcze.

Nie załamuj mnie. Ja mam nadzieję że w tym miejscu da radę.
Makao_J 13:32, 13 wrz 2016

Filemon24 napisał(a)
dobrze, że tego berberysa wyciapalisćie zdecydowanie lepiej rabatka się prezentuje, turzyc absolutnie liśćmi nie przykrywaj bo zgniją posadź w jakimś osłonietym miejscu może gdzieś przy budynku?

jakiej odmiany masz rozchodniki na rabacie z rozplenicami? pieknie ta rabatka wygląda

Powiem Ci że ja bardzo się cieszę że go wyciapałam teraz. Gdybym poczekała do kolejnego sezonu to wiosną znowu bym się cieszyła że go mam a potem klnęła jak szewc.
Brakuje mi jeszcze roślin w stronę jarzębiny ale myślę że jakąś kombinację zimozielonych teraz pociągnę. Cisy i kosodrzewiny chodzą mi po głowie oraz cyprysiki groszkowe.

Nie wiem jakie to odmiany rozchodnika. Tą jaśniejszą dostałam od sąsiadki mamy a tą bardziej różową kupiłam kilka lat temu bez nazwy. Teraz tylko rozsadzam.
Makao_J 13:34, 13 wrz 2016

Dominika11 napisał(a)
może nie bedzie tak źle, trzeba być dobrej mysli
ja też kupiłam dwie z nadzieją porobienia szczepek, tez mam nadzieję, że moje przeżyją

Przestawiłam w inne miejsce. Najbardziej zaciszne chyba. Jak nie przetrwają to już ich nie kupię.
Makao_J 13:42, 13 wrz 2016

kasja83 napisał(a)

Rozplenice piękne!Świetnie wyglądają w towarzystwie rozchodników

Tak to prawda. To połączenie idealne.
Zana 13:52, 13 wrz 2016

Anusia no nie chciałam Cię tak zmartwić tymi turzycami, fajnie wyglądają w tym zestawieniu przy hortensji i żurawkach.
Zmiany po wywaleniu berberysa bardzo, bardzo super. Zupełnie innego charakteru nabrała ta rabata
Makao_J 14:08, 13 wrz 2016

Cieszę się że tak mówicie. Bałam że że pod wpływem impulsu popełniłam błąd z tym wywaleniem berberysa.
Sama teraz patrzę na tą rabatę i jej nie poznaję. Zupełnie inaczej to wszystko teraz wygląda.
iwka 20:01, 13 wrz 2016

Ania pilny prv.
MirellaB 20:55, 14 wrz 2016

Wiesz, że ja nie jestem za pozbywaniem się roślin, ale przyznaję rację bez berberysa lepiej.

Fajnie ta ściana z desek będzie wyglądała, chyba coś podobnie jak u Iwonki.

Ścieżki na rabacie zostawiasz do zrobienia na przyszły rok?
Makao_J 21:27, 14 wrz 2016

Chyba tak. Choć chciałabym mieć zrobioną do maja bo pierworodny ma odnowienie sakramentu chrztu i by ładnie wyglądało na przyjazd gości.
Na razie eM zaczął kłaść płytki w altanie by była na maj gotowa. Zostanie nam tylko kupienie białych zasłon i stołu z krzesłami.