Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Sebek 11:18, 12 sty 2017

Jeśli chodzi o moje hortensje serrata to mimo okrywania, robienia kopczyków, owijania włókniną i tak zazwyczaj odbijały od nowa - i kwitły Oprócz zeszłego roku, o dziwo Z ogrodowymi miałem podobnie... Na szczęście mamy śnieg, a jak się nie uda to miejsce na coś lepszego Swoją drogą przypomniałem sobie, że w sierpniu miałem róże zamówić...
ren133 11:19, 12 sty 2017

Aniu
Czy ja coś źle pamiętam, że planowałaś remont sypialni? Zdjęcia były?
Sylvana 11:37, 12 sty 2017

Kupiłam ciemierniki w zeszłym roku...jednego w L a drugiego w Casto....oba straciły wszystkie liście po posadzeniu...teraz oba zaczynają kwitnąć.... jeden jest duuuużo większy od drugiego....ale nie wiem który jest który. Warunki mają takie same a różnią się kolosalne. Nie trzymaj długo w cieple, bo zżółkną.
AniMa 11:50, 12 sty 2017

Maja teraz ponoć będzie miała nowe odcinki. Kanał tez jest nowy- juz nie meteo tylko HGTV. Dobrze, ze zima i można pół dnia siedzieć przed TV
AniMa 11:51, 12 sty 2017

Pięknie wygląda L.-wski ciemiernik w tej doniczce. Ja swoich jeszcze nie wytaszczyłam. Pora się ruszyć z tej kanapy
Makao_J 11:54, 12 sty 2017

Sebek napisał(a)
Jeśli chodzi o moje hortensje serrata to mimo okrywania, robienia kopczyków, owijania włókniną i tak zazwyczaj odbijały od nowa - i kwitły Oprócz zeszłego roku, o dziwo Z ogrodowymi miałem podobnie... Na szczęście mamy śnieg, a jak się nie uda to miejsce na coś lepszego Swoją drogą przypomniałem sobie, że w sierpniu miałem róże zamówić...

To szybko się obudziłeś. No ale wkrótce kolejny sierpień więc jeszcze masz szansę.
Makao_J 12:01, 12 sty 2017

ren133 napisał(a)
Aniu
Czy ja coś źle pamiętam, że planowałaś remont sypialni? Zdjęcia były?

Zdjęć nie było. Brakuje mi czarno-białych dywaników, zasłon i przykrycia na łoże. Całe wnętrze zakończone.
Makao_J 12:03, 12 sty 2017

Sylvana napisał(a)
Kupiłam ciemierniki w zeszłym roku...jednego w L a drugiego w Casto....oba straciły wszystkie liście po posadzeniu...teraz oba zaczynają kwitnąć.... jeden jest duuuużo większy od drugiego....ale nie wiem który jest który. Warunki mają takie same a różnią się kolosalne. Nie trzymaj długo w cieple, bo zżółkną.

Na razie stoi na dworze. Nie miałam zamiaru trzymać w domu ewentualnie chować na razie na noc.
To pocieszające że u Ciebie odbiły. Może i mi się uda.
Makao_J 12:04, 12 sty 2017

AniMa napisał(a)
Pięknie wygląda L.-wski ciemiernik w tej doniczce. Ja swoich jeszcze nie wytaszczyłam. Pora się ruszyć z tej kanapy

To rusz 4 litery. U nas na + więc od razu postawiłam na zewnątrz.
MirellaB 12:27, 12 sty 2017

Ciemietników nie mam, jakoś nie bardzo mi się podobają. W szkółce pod koniec lata widziałam sadzonki po 5,00 zł. Może te sadzone jesienią mają większe szanse na przetrwanie niż te kupione zimą.

Ten hiacynt to jest ten w słoju?