Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

18:35, 15 sty 2017
Makao_J napisał(a)
Tak, najlepszy polski fioletowy. Innego nie uznajemy. Spróbuję z tym czosnkiem. Wsadzę i zobaczę czy mi wyrośnie.

Harnaś ...szukaj na targu ...zawsze pytaj jaka maja odmiane ...nigdy nie zadawaj pytania czy to harnas ...ale te babki co wiedza i sie znaja to zwykle maja tez inne i ci dore sprzedadza ....czonek mozna juz sadzic ..jak tylko ziemia rozmarsnie ....zbór w lipcu ...jak przegapisz to bedziesz doły 2m kopac i go szukac ..bo idzie w głab
Makao_J 18:38, 15 sty 2017

Chcę kupić róże:
- Soul
- Pastella
- Lavender Flower Cirsus

- Artemis
- Louis Odier.

Te 3 pierwsze chcę wsadzić razem. Czy ktoś zna tą róże Soul bo to jakaś nowość?
18:38, 15 sty 2017
Makao_J napisał(a)

Gdzieś czytałam żeby nie sadzić obok siebie pomidorów z papryką albo ziemniakami albo na ziemi po nich i robić rok przerwy na tym samym terenie. Nie pamiętam gdzie.

i tego sie trzymaj ...ja nie sadziłam papryki przez dwa lata ...w tym posadzę w porzeczkach ...bo kiedyś najlej sie udawała właśnie ta sadzona pomiędzy krzakami porzeczek

pomidory co rok gdzie indziej ...albo na zmiane z ogórkami ...bo wymiana ziemi to nazbyt duży wysiłek.
18:40, 15 sty 2017
Makao_J napisał(a)
Chcę kupić róże:
- Soul
- Pastella
- Lavender Flower Cirsus

- Artemis
- Louis Odier.

ja nie mam ...a Marzena nie ma ?

Makao_J 18:40, 15 sty 2017

eee_taam napisał(a)

Harnaś ...szukaj na targu ...zawsze pytaj jaka maja odmiane ...nigdy nie zadawaj pytania czy to harnas ...ale te babki co wiedza i sie znaja to zwykle maja tez inne i ci dore sprzedadza ....czonek mozna juz sadzic ..jak tylko ziemia rozmarsnie ....zbór w lipcu ...jak przegapisz to bedziesz doły 2m kopac i go szukac ..bo idzie w głab

Zapamiętam nazwę. A na pewno eM
Makao_J 18:43, 15 sty 2017

eee_taam napisał(a)

i tego sie trzymaj ...ja nie sadziłam papryki przez dwa lata ...w tym posadzę w porzeczkach ...bo kiedyś najlej sie udawała właśnie ta sadzona pomiędzy krzakami porzeczek

pomidory co rok gdzie indziej ...albo na zmiane z ogórkami ...bo wymiana ziemi to nazbyt duży wysiłek.

To już zgłupiałam. Trzeba się bardziej w tym temacie zorientować by sobie roboty nie narobić.

edit: http://abc-ogrodnictwa.pl/warzywny-uprawa-pomidor
AngelikaX 19:07, 15 sty 2017

eee_taam napisał(a)

u mnie mieta rosnie obok róz ...nie polecam do warzywnika ...bo zawali wszystko ..

Masz rację Justyno - zapomniałam dodać, że ekspansywna
tulucy 00:29, 16 sty 2017

Ja mam pomidory w tunelu co roku w tym samym miejscu. Dajemy radę dokładam tylko do cylindrów kompostu dużo, ziemi nie wymieniam.
Dominika11 07:28, 16 sty 2017

widze, że zastanawiasz sie nad różami ???
pozdrawiam zimowo choc nie tak jak u Ciebie
Anda 08:31, 16 sty 2017

Makao_J napisał(a)
Chcę kupić róże:
- Soul
- Pastella
- Lavender Flower Cirsus

- Artemis
- Louis Odier.

Aniu, nie mam Soul, ale w "mojej" szkółce ją mają i ją tam trochę poobserwowałam. Zrobiłam jej nawet parę fotek. Jeśli chcesz, to mogę je wstawić
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies