Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 11:02, 20 cze 2017

paulina_ns napisał(a)

No niby tak, ale widziałam nie raz takie zestawienie i też piękne było, a jak się miejsca mało ma to nie raz i dwie królowe trzeba ze sobą połączyć

Też widziałam i u siebie łączę hortki i róże.
Makao_J 11:04, 20 cze 2017

eee_taam napisał(a)

podnosisz sobie kwalifikacje

PS. za rożami mam pas rozplenic a potem anabelek ...za nimi Phantom i Grandiflora ..... przeróbka z wiosny zobacze jak sie sprawdzi

No nic nie wiem o hodowli pomidorów i dlatego czytam i podpytuję by nie zepsuć swoich zbiorów. Ale to i tak w tym roku te pomidory to eksperymentalna hodowla.
mamuska1980 12:43, 20 cze 2017

Aniu ja u pomidorków obrywam dolne liście i nacinam wierzchołki liści powyżej żeby doświetlić pomidorki. Ogólnie napisałam, jak będę w domu to poszukam linku i ci wyślę tam dokładnie facet opisuje przygodę pomidorowo-paprykową.
lojalna_ 13:11, 20 cze 2017

To są eksperci a ja miałam raz pomidory w donicach na balkonie i potwierdzam jak zrobiłam porządek z liści roślina poszła w owoc nie traciła Energi wody i nawozu na zielone zbędne liście i łodygi
iwonkap 13:26, 20 cze 2017

Makao_J napisał(a)

No moja wiedza jest taka sama. Myślę że tegoroczna hodowla pomidorów będzie dla nas po prostu sprawdzianem co robić a czego nie na przyszłość

Cos tam czytałam własnie na pomidorowym forum, ale to tak skomplikowane tematy w zależności od tego czy wysoki czy niski czy wcześnie kończący czy samokończący ze za trudne dla mnie. Mam i wysokie cherry i jakies koralikowe i zwykłe, zobaczymy którym u u mnie najlepiej - podlewam pokrzywami, pryskam bardziej rozcieńczoną, HT i PW, podwiązuje, mam w cylindrach i zobaczymy co z tej plantacji wyrośnie. Jedynie nie mam szklarni wiec muszą współpracować, jeśli nie to dwie skrzynie beda na truskawki na kolejny sezon bo te mi ładnie rosną
Makao_J 13:38, 20 cze 2017

mamuska1980 napisał(a)
Aniu ja u pomidorków obrywam dolne liście i nacinam wierzchołki liści powyżej żeby doświetlić pomidorki. Ogólnie napisałam, jak będę w domu to poszukam linku i ci wyślę tam dokładnie facet opisuje przygodę pomidorowo-paprykową.

I tak co roku robisz bo chyba wiem o jaki filmik Ci chodzi. Oglądam tego trochę od kiedy mam pomidory.

Właśnie też ucinałam liście by doświetlić ale czytałam też gdzieś że nie powinno tak się robić bo choroba grzybowa może się pokazać.
Makao_J 13:40, 20 cze 2017

lojalna_ napisał(a)
To są eksperci a ja miałam raz pomidory w donicach na balkonie i potwierdzam jak zrobiłam porządek z liści roślina poszła w owoc nie traciła Energi wody i nawozu na zielone zbędne liście i łodygi

No na pewno. U mnie w liście idzie strasznie dlatego je skracałam.
Makao_J 13:40, 20 cze 2017

iwonkap napisał(a)

Cos tam czytałam własnie na pomidorowym forum, ale to tak skomplikowane tematy w zależności od tego czy wysoki czy niski czy wcześnie kończący czy samokończący ze za trudne dla mnie. Mam i wysokie cherry i jakies koralikowe i zwykłe, zobaczymy którym u u mnie najlepiej - podlewam pokrzywami, pryskam bardziej rozcieńczoną, HT i PW, podwiązuje, mam w cylindrach i zobaczymy co z tej plantacji wyrośnie. Jedynie nie mam szklarni wiec muszą współpracować, jeśli nie to dwie skrzynie beda na truskawki na kolejny sezon bo te mi ładnie rosną

To Ty tak jak ja
AngelikaX 14:00, 20 cze 2017

Makao_J napisał(a)
Przyszły warkocze od żabki

Wielkie są. Jutro je rozpakuję bo dopiero z Warszawy wróciliśmy i nie zdążyłam.

A to do Ciebie Beatlesy powędrowały od Iwki a ja mówię, jaka Ania

Co do kotki i focha... to kobieta przecież... to jak walnie focha to nie na 5 minut nie?
mamuska1980 14:10, 20 cze 2017

Makao_J napisał(a)

I tak co roku robisz bo chyba wiem o jaki filmik Ci chodzi. Oglądam tego trochę od kiedy mam pomidory.

Właśnie też ucinałam liście by doświetlić ale czytałam też gdzieś że nie powinno tak się robić bo choroba grzybowa może się pokazać.

Robiłam tak w zeszłym roku i rzeczywiście pod koniec grzyba dostały, ale nie widziałam ze od tego.
Wcześniej miałam tylko koktajlowe samosiejki i nic kompletnie przy nich nie robiłam i nic im nie było (tylko podlałam jak mi się przypomniało).

Hmmmm...... To mi do myślenia dałaś muszę się teraz zastanowić czy ciąć czy zostawić.