Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 08:48, 20 cze 2017

lindsay80 napisał(a)
Haha, zabawa z kotkiem przednia

Super ścieżka wyszła, kto to będzie pamiętał, że na końcu trzeba było docinać.

I pomidorki widzę w super formie, całe szczęście ogołocenie z liści im w ogóle nie zaszkodziło, zaraz trzeba będzie kolejne rwać, bo pewnie sporo podskoczyły

To miejsce z altaną to masz śliczne, wiesz na pewno

Oj pomidory prawie dwukrotnie powiększyły swoją wielkość. Nie ogarniam chyba już. Muszę je podwiązać znowu bo dwa dni nie zaglądałam i wczoraj zobaczyłam że gałęzie wiszą.

Nie wiem jak bardzo mogę sobie pozwolić na usunięcie liści. Kiedy zaprzestać. One mają po 40 cm długości.
lojalna_ 08:53, 20 cze 2017

Nie mogę ale lisica ))))

Pomidory cieszą oby zrowotnosci rosły "))))
kasja83 09:06, 20 cze 2017

Makao_J napisał(a)

Hortensja i róża to dwie królowe rabat i nie powinno się ich łączyć. Na rabatach powinna być albo jedna królowa albo druga w zestawieniu z innymi pasującymi do nich roślinami.

Bo jak wiemy-królowa jest tylko jedna
Makao_J 09:15, 20 cze 2017

lojalna_ napisał(a)
Nie mogę ale lisica ))))

Pomidory cieszą oby zrowotnosci rosły "))))

Oby.
Makao_J 09:16, 20 cze 2017

kasja83 napisał(a)

Bo jak wiemy-królowa jest tylko jedna

Powinna ale ponoć już od dawna nie jest jedyną
Makao_J 10:07, 20 cze 2017

Znalazłam taki artykuł o usuwaniu liści pomidorów. Ciekawe czy to prawda. Jeśli tak to fajnie
http://budujesz.info/artykul/przycinanie-pomidorow-istotnie-wplywa-na-plonowanie,1326.html

i jeszcze

http://www.farmer.pl/produkcja-roslinna/inne-uprawy/uprawa-pomidorow-8211-ciecie,51188.html
iwonkap 10:19, 20 cze 2017

Czytam z uwaga o pomidorach bo tez mam pierwsze w tym roku, jedyne co gdzies wyczytałam na jakims pomidorowym forum ze własnie nie więcej niz 3-4 liście jednocześnie urywać i na tym moja wiedza sie kończy
paulina_ns 10:30, 20 cze 2017

Makao_J napisał(a)

Hortensja i róża to dwie królowe rabat i nie powinno się ich łączyć. Na rabatach powinna być albo jedna królowa albo druga w zestawieniu z innymi pasującymi do nich roślinami.

No niby tak, ale widziałam nie raz takie zestawienie i też piękne było, a jak się miejsca mało ma to nie raz i dwie królowe trzeba ze sobą połączyć
10:41, 20 cze 2017
Makao_J napisał(a)
Znalazłam taki artykuł o usuwaniu liści pomidorów. Ciekawe czy to prawda. Jeśli tak to fajnie
http://budujesz.info/artykul/przycinanie-pomidorow-istotnie-wplywa-na-plonowanie,1326.html

i jeszcze

http://www.farmer.pl/produkcja-roslinna/inne-uprawy/uprawa-pomidorow-8211-ciecie,51188.html

podnosisz sobie kwalifikacje

PS. za rożami mam pas rozplenic a potem anabelek ...za nimi Phantom i Grandiflora ..... przeróbka z wiosny zobacze jak sie sprawdzi
Makao_J 11:01, 20 cze 2017

iwonkap napisał(a)

Czytam z uwaga o pomidorach bo tez mam pierwsze w tym roku, jedyne co gdzies wyczytałam na jakims pomidorowym forum ze własnie nie więcej niz 3-4 liście jednocześnie urywać i na tym moja wiedza sie kończy

No moja wiedza jest taka sama. Myślę że tegoroczna hodowla pomidorów będzie dla nas po prostu sprawdzianem co robić a czego nie na przyszłość