Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

mrokasia 21:20, 25 cze 2017

Aniu, masz przepiękne róże , zazdroszczę.
U nas też sucho i gorąco, podlewam z węża. Boję się, że w te zapowiadane upały wszyscy rzuca się do podlewania i wieczorami będzie bardzo niskie ciśnienie w kranach . W takich sytuacjach żałuję, że nie mamy rozprowadzonego automatycznego podlewania - ustawiłabym sobie np. na 3 rano i już.
alis 21:55, 25 cze 2017

Makao_J napisał(a)
U nas pada kolejny dzień. Nie cały czas ale dość obficie. Cieszę się bo w czwartek 35 st. Będzie baaardzo gorąco.

Kilka fotek róż po deszczu
Ukochana Goethe. Piękna z wielkim kwieciem

LO

Też mam Goethe, ale u mnie jeszcze w pąku. Piękna i obłędnie pachnie
Makao_J 07:45, 26 cze 2017

eee_taam napisał(a)

u mnie susza ...moje rosliny deszczu nie widziały podlewam rabaty drugi tydzień ...jak nie popada to piatkowe upały co to zapowiadaja 39st wykończa mi rosliny które i tak juz są mocno poprzypalane i wyblakłe od słońca

Wiem, czytam że u Ciebie deszcz nie chce spaść. Kiepsko Miałam tak rok temu. Podlewałam wszystko jak Ty a rachunek za wodę przyszedł taki że się załamałam.
Makao_J 07:47, 26 cze 2017

mrokasia napisał(a)
Aniu, masz przepiękne róże , zazdroszczę.
U nas też sucho i gorąco, podlewam z węża. Boję się, że w te zapowiadane upały wszyscy rzuca się do podlewania i wieczorami będzie bardzo niskie ciśnienie w kranach . W takich sytuacjach żałuję, że nie mamy rozprowadzonego automatycznego podlewania - ustawiłabym sobie np. na 3 rano i już.

To podlewaj bardzo mocno z rana. Rano ludzie tak się nie zrywają do tej czynności.
Makao_J 07:50, 26 cze 2017

alis napisał(a)

Też mam Goethe, ale u mnie jeszcze w pąku. Piękna i obłędnie pachnie

Ja nie mogę się doczekać jak rozwiną się pozostałe pąki Goethe. Ten jeden kwiatek widać z daleka a co to będzie jak rozwinie się reszta. Ma 4 pędy i 14 pąków.
08:19, 26 cze 2017
Makao_J napisał(a)

Wiem, czytam że u Ciebie deszcz nie chce spaść. Kiepsko Miałam tak rok temu. Podlewałam wszystko jak Ty a rachunek za wodę przyszedł taki że się załamałam.

i tak taniej wyjdzie niz kupic nowe rosliny ...zwłaszcza kilkuletnie
mrokasia 08:19, 26 cze 2017

Makao_J napisał(a)

Ja nie mogę się doczekać jak rozwiną się pozostałe pąki Goethe. Ten jeden kwiatek widać z daleka a co to będzie jak rozwinie się reszta. Ma 4 pędy i 14 pąków.

Wow, to będzie festiwal .
Makao_J 08:32, 26 cze 2017

eee_taam napisał(a)

i tak taniej wyjdzie niz kupic nowe rosliny ...zwłaszcza kilkuletnie

To prawda.
Makao_J 08:32, 26 cze 2017

mrokasia napisał(a)

Wow, to będzie festiwal .

Nomm
Makao_J 08:35, 26 cze 2017

Teraz pomidory. Myślę że gnojówka która jest na dnie skrzyń sprawia że idzie mocno w liście Stale coś obrywam Paliki 150cm nad glebę.