Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

MirellaB 11:13, 26 cze 2017

Pomidorki super

Róże faktycznie obetnij i podlej florowitem. Jak ruszy to będzie dobrze jak nie to pewnie po niej.

Goethe też mam. Jak długo trzyma u Ciebie kwiat?
Makao_J 13:18, 26 cze 2017

paulina_ns napisał(a)
Aniu piękne masz pomidorki

leon60 napisał(a)
piekne masz pomidorki

Mixtoorka napisał(a)
Róże piękne, ale pomidory... wypas

iwonkap napisał(a)
pomidory super chyba musze moim listki poobrywać

Dzięki. Muszę iść jeszcze liści pościnać by w owoce bardziej szło nie w liści. A jak widać na fotce liści mają spore.
Makao_J 13:22, 26 cze 2017

Kasya napisał(a)

Ania, wytnij ten suchy patyk, pozostale lekko (1-2cm) przytnij
Odgarnij troche kore i podlej nawozem

MirellaB napisał(a)
Pomidorki super

Róże faktycznie obetnij i podlej florowitem. Jak ruszy to będzie dobrze jak nie to pewnie po niej.

Goethe też mam. Jak długo trzyma u Ciebie kwiat?

Dziewczyny tak zrobiłam. Ścięłam tą Soul nisko nad ziemią. Gałązki są żywe. Florowitu nie mam podleję Azofoską. Podlewałam też gnojówką z pokrzyw 2 tygodnie temu. Nie wiem czemu nie chce się obudzić Śpiąca królewna z niej

Mirella Goethe rozwinęła się 4 dni temu, więc niedawno. Na razie widzę że deszcz jej nie szkodzi (co mnie cieszy) i jeszcze nie marnieje a wręcz przeciwnie - nabiera na masie. Rok temu wytrzymywała może 5 dni. Zobaczymy co będzie teraz.
Anda 16:18, 26 cze 2017

Makao_J napisał(a)

Big Purple zaczyna rozwijać pierwszy kwiat. Nie mogę się doczekać. Soul niestety nie ruszyła po późnych przymrozkach. To co wypuściła zmarzło i od tamtej pory cisza. Wygląda tak

Aniu, ta calkiem brazowa galazke wycielabym calkowicie. Ta druga, ktora jest taka ciemna, na ktorej wisi metka, tez bym przyciela i sprawdzila, czy jest brazowa czy jasna w srodku. Jesli brazowa to tez bym calkiem wyciela. Te zielone galazki przycielabym jeszcze o polowe. Moze moglabys rozy odgarnac kore i dac jej troszke, polowe dawki, nawozu do roz.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makao_J 16:30, 26 cze 2017

Anda napisał(a)

Aniu, ta calkiem brazowa galazke wycielabym calkowicie. Ta druga, ktora jest taka ciemna, na ktorej wisi metka, tez bym przyciela i sprawdzila, czy jest brazowa czy jasna w srodku. Jesli brazowa to tez bym calkiem wyciela. Te zielone galazki przycielabym jeszcze o polowe. Moze moglabys rozy odgarnac kore i dac jej troszke, polowe dawki, nawozu do roz.

Poobcinałam już gałązki bo dziewczyny też tak radziły. W środku raczej wygląda normalnie tzn. nie jest brązowe. Korę odgarnęła. Podlałam azofoską a dwa tygodnie temu gnojówką z pokrzywy. Myślisz że powinnam jeszcze nawozem podsypać?
Jakiś czas temu wykopywałam ją by sprawdzić czy coś jej nie podżera ale wszystko jest ok. Miałaś już taką sytuację?
Sebek 16:36, 26 cze 2017

Warzywa masz na wypasie Szkoda Soul... Ale nadrabia restza
Makao_J 16:43, 26 cze 2017

To prawda Sebek, reszta róż nadrabia ale na Soul bardzo liczyłam.
Nie wiem co jest nie tak. Wszystkie róże dostały te same witaminki i ziemię.
Makao_J 16:47, 26 cze 2017

Dołączam do róż jeszcze dzisiejszą Aphrodite. Kwiat prawie tak wielki jak Goethe.

A tak rozrastają mi się rośliny na tej nowej rabacie co zaczęłam w ubiegłym roku. Patrzę i myślę czy coś zmieniać czy nie zmieniać...

Tą ścieżkę muszę zrobić na pewno.
Anda 17:55, 26 cze 2017

Makao_J napisał(a)

Poobcinałam już gałązki bo dziewczyny też tak radziły. W środku raczej wygląda normalnie tzn. nie jest brązowe. Korę odgarnęła. Podlałam azofoską a dwa tygodnie temu gnojówką z pokrzywy. Myślisz że powinnam jeszcze nawozem podsypać?
Jakiś czas temu wykopywałam ją by sprawdzić czy coś jej nie podżera ale wszystko jest ok. Miałaś już taką sytuację?

Takiej jak ta jeszcze nie mialam. Moja Young Lycidas kiepsko wystartowala w tym roku i przymrozki jej tez dokopaly, ale juz w zeszlym roku widzialam, ze miejsce szczepienia bylo nie calkiem w porzadku. Wymienilam ja w tym roku na nowa. Z ta powinno byc wszystko ok.
Tej Twojej juz niczym nie nawoz. Gnojowka troche potrzebuje (w zaleznosci od ilosci mikroorganizmow w glebie) aby zostala przyswojona. Azofoska da jej troche kopa i powinna odbic.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Rytla 18:12, 26 cze 2017

Jedna z moich wygladała gorzej, ożyła!