Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

mrokasia 18:16, 26 cze 2017

Aphrodite piękna, bardzo lubię taki kolor róż .

Rabata bardzo fajna, ścieżka będzie fajowa choć trawniczek też mi się podoba. Widzę, że chyba sporo roślin masz posadzonych po 3 sztuki, ja tak samo . Co to za srebrna trawka przy lawendzie?
Makao_J 18:22, 26 cze 2017

Anda napisał(a)

Takiej jak ta jeszcze nie mialam. Moja Young Lycidas kiepsko wystartowala w tym roku i przymrozki jej tez dokopaly, ale juz w zeszlym roku widzialam, ze miejsce szczepienia bylo nie calkiem w porzadku. Wymienilam ja w tym roku na nowa. Z ta powinno byc wszystko ok.
Tej Twojej juz niczym nie nawoz. Gnojowka troche potrzebuje (w zaleznosci od ilosci mikroorganizmow w glebie) aby zostala przyswojona. Azofoska da jej troche kopa i powinna odbic.

No to pozostaje czekać że śpiąca królewna w końcu się obudzi.
Makao_J 18:23, 26 cze 2017

Rytla napisał(a)
Jedna z moich wygladała gorzej, ożyła!

To pocieszające.
Oby moja też ożyła.
Makao_J 18:25, 26 cze 2017

mrokasia napisał(a)
Aphrodite piękna, bardzo lubię taki kolor róż .

Rabata bardzo fajna, ścieżka będzie fajowa choć trawniczek też mi się podoba. Widzę, że chyba sporo roślin masz posadzonych po 3 sztuki, ja tak samo . Co to za srebrna trawka przy lawendzie?

Faktycznie sporo mam po 3 szt. Jakoś nie zwróciłam uwagi. Po 3 albo podzielone po 3 szt.

Srebrna trawka przy lawendzie to owies wiecznie zielony. U mnie drugi sezon. Jestem z niej zadowolona póki co.
mrokasia 18:58, 26 cze 2017

Makao_J napisał(a)

Srebrna trawka przy lawendzie to owies wiecznie zielony. U mnie drugi sezon. Jestem z niej zadowolona póki co.

No proszę, wiecznie zielony a srebrny .
Szybko się zbiera po zimie?
Makao_J 19:40, 26 cze 2017

Kasia on jest zimozielony. Nie zmienia się na zimę a po zimie po prostu się zagęszcza. Tyle na razie zauważyłam.
mrokasia 19:55, 26 cze 2017

Makao_J napisał(a)
Kasia on jest zimozielony. Nie zmienia się na zimę a po zimie po prostu się zagęszcza. Tyle na razie zauważyłam.

O to fajnie, muszę nad nim pomyśleć.
AgataP 20:31, 26 cze 2017

Makao_J napisał(a)

Big Purple zaczyna rozwijać pierwszy kwiat. Nie mogę się doczekać. Soul niestety nie ruszyła po późnych przymrozkach. To co wypuściła zmarzło i od tamtej pory cisza. Wygląda tak

Aniu u mnie dostały po tyłku posadzone tuż przed tymi majowymi przymrozkami Chippendale. Martwiłam się czy w ogóle odbiją, nawet kwiatki już im odpuściłam, byleby tylko ruszyły.... no i rosną podlewałam je gnojówką z pokrzyw. Niektóre mają pączki więc zobaczę kwiat, w przyszłym roku może będzie już lepiej, bo mają tworzyć szpaler więc muszą się starać
MirellaB 22:33, 26 cze 2017

Uwielbiam Aphrodite. U mnie twórcy spory krzew. Ten jej delikatny kolor jest cudny. To jedna z moich ulubionych róż.
ElzbietaFranka 00:36, 27 cze 2017

Witam Aniu. Moje iryski tez dawno okwitly, ale dopiero co wrzucilam zrobilam sobie przerwe. Mam jeszcze jedne ktore szykuja sie do kwitnienia bardzo ladne.
U mnie wszystko opóznione tego roku, mrozy byly w maju.
Nie zajrzalam jeszcze co u ciebie w ogrodzie wiec bede ogladac zaraz.

Anie ta kore troche odsun od tej rozy niech dostNie powietrza moze pusci pedy ma zielone wiec nie umarla.