Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 20:38, 19 lip 2017

alis napisał(a)
Ania, w tym roku mój Goethe też trzyma fason, kwitnie jeszcze, znacznie dłużej niż rok temu i kolor ma przepiękny.

No zaskoczyła mnie w tym roku. Rok temu miała jeden pęd jeden kwiatek i szybko się sypnął. Ciekawe jak będzie za rok. Muszę mu trejaż postawić bo się pochyla przez wiatr.
MirellaB 07:54, 20 lip 2017

Ale numer z wypatrzoną przez Ciebie nową odmianą hortensji. Nie chciałam się mądrzyć, bo specem hortensjowym nie jestem, ale myślę, że na bieżąco z odmianami to tak. Pomyślałam sobie gdzie Ania tą odmianę poszukała. U mnie w dwóch CO ogromna ilość hortensji. Zawsze w te miejsca zaglądam i oglądam, ale takiej odmiany nie spotkałam.
Czyli będzie szpaler z Strong Annabelle - będzie pięknie.

Nie doczytałam co dalej? Dokupisz więcej sztuk?

Ja za swoje Strong Annabelle w zeszłym roku płaciłam 49,00 złotych, a w tym udało mi się kupić za 35,00 zł, ale wszystkie były bardziej rozkrzewione od Twoich.

Edit. Już doczytałam jakie masz dalsze plany
MirellaB 08:06, 20 lip 2017

Goethe kwiat ma dwa tygodnie? O nie! Dzisiaj to powiem mojej róży o jej koleżance rosnącej u Ciebie. Moja ma kwiat zaledwie trzy dni.

Tak zrobiłam w zeszłym roku z Artemis podziwiając u Ilonki z Łowieckiej i podziałało hi hi w tym roku pięknie kwitła
lutroja 09:05, 20 lip 2017

róże zawsze i wszędzie są piękne
Kasia_CS 09:10, 20 lip 2017

Aniu, zamiana hakuro na graby bardzo pozytywna! Ja z jednej strony chciałabym coś z tą moją hakuro zrobić, ale mojemu eMowi szkoda. Zwyklego drzewa nie wsadzę, bo w tym miejscu jest parking podziemny i mało ziemi. Nie wiem tylko dlaczego to moja hakuro jest taka zielona i ma mało bieli i różu (choc na poczatku sezonu miała te kolorki).

Piękną masz altanę! Bardzo podobają mi się te poziome listwy w niej! Klimatyczna

U mnie Goethe jest jesiennym golaskiem i na razie słabo, choc kwiat ma piękny! Krotko go trzymał póki co i się przypalał, ale cudny i tak. O Artemisie wciąż myślę, ale boje się, ze za duży na moje rabaty...

Wspomnialas u mnie o Phantomie - robi się z niego naprawdę duży krzak, kwiatostany ma olbrzymie! Bardzo lubię tą odmianę i wolę taką kolorystykę niz limek

Ja mam zwykłą anabelke, ale ona blyskawicznie przyrasta. U mnie rośnie od zeszlego roku i zbudowała juz w zeszlym sezonie spory krzak. W tym roku scięlam ją prawie do ziemi, wzielam patyczki i większość się przyjęła i jeden z nich nawet kwitnie może strong rownie łatwo sobie pomnożyć teraz jest naprawdę wielka i ma olbrzymie kwiaty

To się rozpisalam
olga80 09:10, 20 lip 2017

Aniu nadrobiłam zaległości.Z hortensjami to Cię urządzili coraz bardziej irytują mnie zakupy przez internet.Mocno naciągane opisy a rośliny kiepskiej jakości Jeśli Cię to pocieszy to ja 4 lata temu dostałam sadzonkę annabeli 3 pędy rozmnażałam ją przez podział i w tym roku mam już mały szpaler.Zrobię fotę i pokarzę u siebie.Goethe cudny muszę na wiosnę o niej pomyśleć ciekawe czy do Ascotów będzie kolorem pasować no i oczywiście zachwyt nad altanką muszę zostawić
AniMa 12:30, 20 lip 2017

Graby śliczne Anabel za rok Cię oczaruje - ostatnio widziałam na "żywo" ścięte kwiaty w wazonie...O-GRO-MNE i cudne oczywiście
12:34, 20 lip 2017
MirellaB napisał(a)
Ale numer z wypatrzoną przez Ciebie nową odmianą hortensji. Nie chciałam się mądrzyć, bo specem hortensjowym nie jestem, ale myślę, że na bieżąco z odmianami to tak. Pomyślałam sobie gdzie Ania tą odmianę poszukała. U mnie w dwóch CO ogromna ilość hortensji. Zawsze w te miejsca zaglądam i oglądam, ale takiej odmiany nie spotkałam.

Ja za swoje Strong Annabelle w zeszłym roku płaciłam 49,00 złotych, a w tym udało mi się kupić za 35,00 zł, ale wszystkie były bardziej rozkrzewione od Twoich.

po ile?

co tu duzo mówic ..werbene 1szt - 12zł ..po tyle była w sobote w jednej z pobliskich szkólek ....jak sobie pomysle i kasy wyplewiłam ...to az mnie skeca
leon60 12:38, 20 lip 2017

eee_taam napisał(a)

po ile?

co tu duzo mówic ..werbene 1szt - 12zł ..po tyle była w sobote w jednej z pobliskich szkólek ....jak sobie pomysle i kasy wyplewiłam ...to az mnie skeca

mnie też heh a tak serio to mam nerwa na to pieroństwo trzy lata już jej nie mam a non stop wyrywam...
Makao_J 13:49, 20 lip 2017

MirellaB napisał(a)

No kolejny ze Strong Anabelle. Dziś już jestem spokojniejsza ale wczoraj mnie trochę nosiło żem taka naiwna

Ukorzeniam już 5 szt przy tej co kupi rok temu. Może się uda.