Kasiu no więc tak:
Hakuro jest kolorowa tylko jeśli ma młode przyrosty. Im starsza gałązka tym bardzie zielona dlatego wskazane jest cięcie kilka razy w sezonie letnim jeśli chcesz mieć ją taką jasną.
Moja Geothe rok temu też słabo trzymała bo nowa była. W tym roku postanowiłam wszystkie róże mocno dokarmiać więc gnojówki z pokrzywy nie żałuję a i nawóz do róż też sypnęłam.
Phantoma mam od roku więc dopiero pierwszy raz zobaczę jego kwiaty. Właśnie o to mi chodziło by był większy od limki bo w pewnym sensie będzie robił jako częściowy żywopłot na froncie. Super że potwierdzasz
Strong Anabelle próbowałam już ukorzeniać i niestety z patyków nie wychodzi. Jedyny sposób to z odkładów. Przyginam gałązki do ziemi, mocuję drucikiem i czekam do kolejnego sezonu na odcięcie a potem do stałego gruntu.
Ja nie mam ręki do rozmnażania roślin, nawet nasiona mi się w ogrodzie nie wysiewają. Chyba że werbena. Ona mnie nie zawodzi
Na szpaler do Ciebie oczywiście przyjdę
No właśnie te Strong tyle kosztują. I uwierz mi to nie jest najwyższa ich cena. Pisałam już że jak byłam na zjeździe w Pęchcinie w czerwcu i pytałam o nie to mieli po 90 zł. Jak usłyszałam cenę to mnie rozbiło na drobne kawałeczki. Teraz jak byłam i oglądałam te hortki co mają (strong nadal w produkcji) to mają ceny od 60zł do 90zł ale krzaki takie jak moja kilkuletnia Limka.
Tak więc ceny za hortki są straszne. Tylko zwykłą Anabelle widziałam po 15 zł.
Aniu jak ja kupiłam swoje hortki były jeszcze mniejsze, głównie skusiła mnie cena, bo płaciłam 10 zł/ szt wielka promocja wtedy była i zależało mi tylko,żeby korzenia miały, bo nie chciało mi się bawić w okłady, patyczki itp, a potrzebowałam większej ilości. W pierwszym roku wiadomo efektu nie było żadnego, w kolejnym już duuuzo lepiej, więc ja bym się w ogóle nie przejmowala. Niestety czasem w internecie różne głupoty wypisują i ludzi w błąd wprowadzają, sąsiadka ostatnio wypatrzyla autko na allegro promocja 100 zł, a stały takie do 300 zł, oczywiście zamówiła, jakie było jej zdziwienie gdy otworzyła pudło i okazało się,że promocja była na przyczepke do auta, a nie auto jak pokazane na zdjęciu było, a ona zasugerowała się zdjęciami, a nie opisem hihi