Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Anda 18:04, 19 lip 2017

Aniu, na pewno beda to piekne hortensje
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makao_J 18:20, 19 lip 2017

Anda napisał(a)
Aniu, na pewno beda to piekne hortensje

Na pewno. Nie żałuję tego że to będą Strong Anabelle tylko tego że sadzonki będą ciężkie do podziału a na to liczyłam.

Ale znalazłam już rozwiązanie. Człowiek w desperacji łapie się każdego pomysłu.

Skoro to ta sama hortensja co już mam i udało mi się z niej pobrać już 3 sadzonki to obejrzałam ją dokładnie i udało mi się jeszcze 5 gałązek przygiąć. Do przyszłego roku posiedzą w ziemi przy macierzystej. Wiosną odetnę i dosadzę do szpalera.
Będą o 2 lata w tyle za tymi dwiema kupionymi ale w drugim roku po posadzeniu już powinny się wyrównać.
Muszę kombinować bo za drogie są.
18:34, 19 lip 2017
Makao_J napisał(a)

No takie sobie Gadałam z eMem i radzi mi w tym roku odpuścić rozmnażanie ich i poczekać aż wiosną puszczą nowe przyrosty. Będą giętkie i łatwiej będzie je przygiąć do ziemi. Zamierzony efekt przedłuży się o rok Nie wiem czy aż tak cierpliwa jestem.

W sierpniu pojadę do Szmitów i zobaczę jakie oni będą mieli sadzonki tych Strong i w jakiej cenie. Może się wkurzę i kupię wszystkie 5 od razu

jaka cena ?

beznadziejne sadzonki ..co ci mam napisać ...widziałam w sobote po szkólkach takie same (metka znaczy) i miały po 2-3 kwiatki ...ale nie wiem jaka cena była ...ale były ładne....szkoda oddawać bo koszty przesyłki znowu zapłacisz

nie przejmuj sie ...rozrosna sie szybko ...wiosna zetnij przy samej ziemi i podejrzewam ze juz wiosna bedziesz mogła je podzielić

moje nie strog a te zwykłe w 2012 kupiłam i tne nisko wiosna i teraz sa strong ...a rozrastaja bardzo juz ledwo sie miesci na rabacie chyba ma juz z 1,5m szerokosci ...ale mam plan z drugiej strony je dac ..to sadzonki mi sie przydadza jak nic.
frezja 18:45, 19 lip 2017

Makao_J napisał(a)

To altana

Pięknie jej w bieli romantycznie wyszło.
Czytam o hortkach..a człowiek już tak się cieszył..no bywa.
alis 20:00, 19 lip 2017

Sebek napisał(a)
Słabe te sadzonki... Dzisiaj za 42 złote to ja widziałem stożki z cisa, a tu dwuletnia sadzonka

Zyczę, by szybko urosły!

Sebek, gdzie te stożki z cisa widziałeś? Stacjonarnie gdzieś?
alis 20:08, 19 lip 2017

Makao_J napisał(a)

To altana

Przepiękna!
Makao_J 20:15, 19 lip 2017

eee_taam napisał(a)

jaka cena ?

beznadziejne sadzonki ..co ci mam napisać ...widziałam w sobote po szkólkach takie same (metka znaczy) i miały po 2-3 kwiatki ...ale nie wiem jaka cena była ...ale były ładne....szkoda oddawać bo koszty przesyłki znowu zapłacisz

nie przejmuj sie ...rozrosna sie szybko ...wiosna zetnij przy samej ziemi i podejrzewam ze juz wiosna bedziesz mogła je podzielić

moje nie strog a te zwykłe w 2012 kupiłam i tne nisko wiosna i teraz sa strong ...a rozrastaja bardzo juz ledwo sie miesci na rabacie chyba ma juz z 1,5m szerokosci ...ale mam plan z drugiej strony je dac ..to sadzonki mi sie przydadza jak nic.

No to ładnie Ci porosły. A piszą że nimby 100 cm rosną te zwykłe Anabelki.

Dobrze że nie wiesz ile kosztowały te co widziałaś przynajmniej doła nie złapię drugiego.

Rozrosną się na pewno tylko aby wszystkie 7 były równe to kilka lat zleci
Makao_J 20:16, 19 lip 2017

frezja napisał(a)

Pięknie jej w bieli romantycznie wyszło.
Czytam o hortkach..a człowiek już tak się cieszył..no bywa.

No bywa. Po wiosennym cięciu będą wyglądały lepiej ale na razie to ta jedna sadzonka jest kiepska.
Makao_J 20:16, 19 lip 2017

alis napisał(a)

Przepiękna!

Dzięki Alisonek
alis 20:17, 19 lip 2017

Ania, w tym roku mój Goethe też trzyma fason, kwitnie jeszcze, znacznie dłużej niż rok temu i kolor ma przepiękny.