Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 15:13, 20 lip 2017

eee_taam napisał(a)

i tak jeszcze przez kolejna 10cio latke

Tak? Weź mnie nie strasz. Na razie mi nie przeszkadza ale może kiedyś zacznie
Makao_J 15:16, 20 lip 2017

paulina_ns napisał(a)
Aniu jak ja kupiłam swoje hortki były jeszcze mniejsze, głównie skusiła mnie cena, bo płaciłam 10 zł/ szt wielka promocja wtedy była i zależało mi tylko,żeby korzenia miały, bo nie chciało mi się bawić w okłady, patyczki itp, a potrzebowałam większej ilości. W pierwszym roku wiadomo efektu nie było żadnego, w kolejnym już duuuzo lepiej, więc ja bym się w ogóle nie przejmowala. Niestety czasem w internecie różne głupoty wypisują i ludzi w błąd wprowadzają, sąsiadka ostatnio wypatrzyla autko na allegro promocja 100 zł, a stały takie do 300 zł, oczywiście zamówiła, jakie było jej zdziwienie gdy otworzyła pudło i okazało się,że promocja była na przyczepke do auta, a nie auto jak pokazane na zdjęciu było, a ona zasugerowała się zdjęciami, a nie opisem hihi

No opisy staram się czytać dokładnie. Ale w tym z hortek nic nie było napisane że to Strong Anabelle. Tak była nazwa Abetwo więc to chyba normalne że pomyślałam że to coś innego. Dopiero na etykiecie krzaka zobaczyłam że ma dwie nazwy.
Makao_J 15:17, 20 lip 2017

leon60 napisał(a)

jeden sezon lubiłam teraz nienawidzę

Dobre

Mi na razie nie przeszkadza a rozsiewa się - oj rozsiewa. Lubię ładnie kwitnące chwasty
olga80 15:21, 20 lip 2017

Aniu ja jeszcze mam pytanie odnośnie Goethe czy ona rośnie w słońcu czy w półcieniu ?
16:13, 20 lip 2017
Makao_J napisał(a)

No właśnie te Strong tyle kosztują. I uwierz mi to nie jest najwyższa ich cena. Pisałam już że jak byłam na zjeździe w Pęchcinie w czerwcu i pytałam o nie to mieli po 90 zł. Jak usłyszałam cenę to mnie rozbiło na drobne kawałeczki. Teraz jak byłam i oglądałam te hortki co mają (strong nadal w produkcji) to mają ceny od 60zł do 90zł ale krzaki takie jak moja kilkuletnia Limka.

Tak więc ceny za hortki są straszne. Tylko zwykłą Anabelle widziałam po 15 zł.

kurcze ze ja nie zobaczyłam po ile te strong były ...moze pojade tam jeszcze jutro albo w sobote ....az mi sie wirzyc nie chce .

te zwykle to unas od 12-25 zł ale sadzonki róznej wielkości i myslalam ze te strong to nie wiele drozej ...zaskoczyłas mnie fest
16:15, 20 lip 2017
Makao_J napisał(a)

Tak? Weź mnie nie strasz. Na razie mi nie przeszkadza ale może kiedyś zacznie

jak ci wrosnie w miskanty albo rozplenice w jezówki czy inne byliny ...to wyplewienie trudne trzeba czekac az wyrośnie ...ale i tak trudno wyrwac

to jest problem najwiekszy jak dla mnie
Makao_J 16:32, 20 lip 2017

eee_taam napisał(a)

jak ci wrosnie w miskanty albo rozplenice w jezówki czy inne byliny ...to wyplewienie trudne trzeba czekac az wyrośnie ...ale i tak trudno wyrwac

to jest problem najwiekszy jak dla mnie

Ale one z nasion najczęściej wypuszczają więc jak nie ma z czego się rozsiać to chyba powinny zaniknąć. Rzadko kiedy z korzeni się odradzają.
Makao_J 16:33, 20 lip 2017

eee_taam napisał(a)

kurcze ze ja nie zobaczyłam po ile te strong były ...moze pojade tam jeszcze jutro albo w sobote ....az mi sie wirzyc nie chce .

te zwykle to unas od 12-25 zł ale sadzonki róznej wielkości i myslalam ze te strong to nie wiele drozej ...zaskoczyłas mnie fest

No to jedź i sprawdź. Jestem ciekawa, chociaż u Was to mogą być tańsze.
16:33, 20 lip 2017
chyba te nasiona latami w ziemi zimuja przynajmniej takie wrazenie dnosze
Makao_J 16:53, 20 lip 2017

eee_taam napisał(a)
chyba te nasiona latami w ziemi zimuja przynajmniej takie wrazenie dnosze

No w końcu kiedyś przestaną kiełkować. Tak sobie tłumaczę