Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

paulina_ns 21:05, 24 lip 2017

Makao_J napisał(a)
Najgorsze że mogliby choć sadzonki dawać takie które zrekompensowałyby te koszty ale wszyscy dają takie jakby dopiero ruszyły

Aniu niestety na zdjęciach wszystko pięknie wygląda, a rzeczywistość okazuje się inna, dlatego czasem lepiej jechać do szkółki i kupić, ale u nas tyle szkolek i co z tego jak nic w nich praktycznie nie ma, wszystko na jedno kopyto, tylko ceny jedne przewyższają drugie.
Makao_J 21:10, 24 lip 2017

paulina_ns napisał(a)

Aniu niestety na zdjęciach wszystko pięknie wygląda, a rzeczywistość okazuje się inna, dlatego czasem lepiej jechać do szkółki i kupić, ale u nas tyle szkolek i co z tego jak nic w nich praktycznie nie ma, wszystko na jedno kopyto, tylko ceny jedne przewyższają drugie.

He, otóż to. Szkółki są za nami daleko w tyle i prawie nigdy nie ma w tej chwili tego czego szukamy.
Więc zostaje nam net
anna_t 21:15, 24 lip 2017

Nadrobiłam..piękne graby! Dosadzilabym je też na tej środkowej części bo zanim one ci widok zasłonia to dzieci już na randki będą chodzić
Makao_J 22:06, 24 lip 2017

anna_t napisał(a)
Nadrobiłam..piękne graby! Dosadzilabym je też na tej środkowej części bo zanim one ci widok zasłonia to dzieci już na randki będą chodzić

Ładnie by było gdyby rosły tak jeszcze na tej środkowej rabacie. Od ulicy też fajnie by wyglądały ale one za wielkie są i wszystkie okna od tej strony by zasłoniły a ja nie bardzo chcę z okna mieć widok na drzewo. Dlatego też tu raczej nie ma opcji jedynie do wysokości ogrodzenia rośliny mogą rosnąć.
Rosną tam hortensje Phantom, Limka, Polar Bear i Bobo. Dosadzę molinie Dauerstrahl i jeśli trzeba będzie to dokupię jakieś wyższe jeszcze trawy.
chelll 22:09, 24 lip 2017

Aniu, czytam o rozterkach zakupowych. Tez tak mam, kupuję, a potem zastanawiam się czy zapłacić. Ogród i jego utrzymanie to ogromne koszty. Drogie to nasze hobby
Makao_J 22:48, 24 lip 2017

chelll napisał(a)
Aniu, czytam o rozterkach zakupowych. Tez tak mam, kupuję, a potem zastanawiam się czy zapłacić. Ogród i jego utrzymanie to ogromne koszty. Drogie to nasze hobby

Oj drogie. Właśnie doszłam do wniosku że molinię którą zamówiłam wzięłam za niską i jutro muszę dzwonić do nich by dwie mi wymienili na Transparent albo Cordobę.

Którą lepiej?
Makao_J 11:29, 25 lip 2017

A u nas taka akcja

Tola złapała kreta i się nim bawiła. Pierwszy raz na żywo kreta spotkałam. Dzieciaki jak go zobaczyły to nie pozwoliły go zjeść i chciały zabrać do domu. Wypuściłam biedaka bo słodki jest. Niech idzie opuchlaki łapać. A jeśli koty go upolują to już nic na to nie poradzę. Taki live.
lutroja 11:46, 25 lip 2017

Jak on lubi opuchlaki to ja lubię krety a swoją drogą jaka sprytna Tola, takiego dużego kreta złapała!
Makao_J 12:09, 25 lip 2017

No krety opuchlaki bardzo lubią. Ja zauważyłam że jak tylko znajdę opuchlaka w ogrodzie to zaraz pojawia się też i kret. I to zawsze kopie tam gdzie opuchlaki żerują. Jak kret znika to znaczy że opuchlaki wyjedzone. Taką mamy spółkę.

Tola kreta wypuściła bo świeżo po śniadanku była i najwyraźniej apetytu nie miała. Ale kiedyś może się to zmienić
zoja 12:35, 25 lip 2017

jak Tola krety łapie to i nornice też będzie obroni Twoje cebulowe