Mirka ja też zawsze wyrzucam ale mam teraz dwie takie które chciałabym by się rozsiały. Muszę spróbować jak Ania radzi, ususzyć i wysiać. Może tak się uda.
Jak ma szybko rosnąć i mieć piękne pióropusze polecam mieszanki typu JP2,JP3 wiem że T.G. miał, ale nie wiem czy nadal ma.
Świetnie rosną i mają nieziemskie kwiaty
Tymotka - musi raczej rosnąć na ubogim stanowisku bo tam gdzie nawożone i podlewane wyrośnie w potwora, a po deszczu się wyłoży jak kocimiętka - niczym by kot na niej leżał U mnie są jej zdjęcia - wielką kępę wywaliłam z różanki, podzielone małe zostawiłam jeszcze.
Gracek, ML to dwie różne opowieści - sama musisz wybrać...
ID radzi sobie świetnie - u mnie w miejscu gdzie nie podlewałam w tamtym roku dała radę i powiększyła się 2 x
Prosa - HM będzie niebieskawy, o to Ci chodziło?
Ja mam Northwind - dopiero wypuszcza kłosy, powiem o nim więcej na jesieni. Na razie widzę że trzyma pion. Mam jeszcze proso Praire Sky i bezodmianowe - oba w odcieniu niebieskim, ale bardziej kępowe niż smukłe
Co to JP2 i JP3?
Tymotkę właśnie chcę wypróbować na ciężkim gruncie. Jeśli da radę to ją pokocham. Tak myślałam że Tu może mieć za dobrze ale nie wiedziałam że dzięki temu wielki urośnie. Zaraz pójdę do Ciebie.
Gracek czy ML właśnie nie wiem. ML mam i daje radę w ciężkiej glebie tylko że niski jest taki 50-60 cm. Ale jeśli wezmę proso HM niebieskie to żeby nie było za dużo niebieskiego więc może jednak Gracek.
Właśnie chyba na proso HM się zdecyduje bo chcę takie piony niebieskie mieć.
Dzięki Agato.
Aniu, potwierdzam pogłoski odnośnie odrastania juk z małego fragmentu korzenia. W tym roku dzieliłam i przesadzałam swoje juki i dziś wykopywałam kolejny odrost .
byłam ogladac anabelle strong ...zostały tylko dwie dziadowskie sadzonki , raptem dwa badyle bez kwiatów wys. ciut powyzej kolan umeczone upałem 38zł....nie było juz ani jednej kwitnacej co miały po 4-5 badyli ...chyba że tamtych cena była wyzasza ..bo naprawde były ładne. Poczatkowo mysląłam ze sobie kupie i posadze wtedy łatwo bede widziec róznice miedzy moimi zwykłymi a strong ...ale takiego czegoś za tyle kaski nie chciałam ... nie chcieli przecenić
szukam Mega Pearl na pniu i krzew typowy silver diamont...lub jakąs inna ładna niska ...ale nie spotkałam ...szukam dalej