Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

16:27, 23 lip 2017
mrokasia napisał(a)
Aniu, potwierdzam pogłoski odnośnie odrastania juk z małego fragmentu korzenia. W tym roku dzieliłam i przesadzałam swoje juki i dziś wykopywałam kolejny odrost .

kurcze to niczym milin ...3 sezon juz go nie mam a nadal plewie metrowe odrosty kilka razy w roku a niby teren widłami głeboko przekopany a on nadal zyje
Makao_J 14:53, 24 lip 2017

chelll napisał(a)
Makao, cieszę się, że Mała MI potwierdziła złe wieści o jukach, tzn. że nie mam sklerozy. Sadx je rozważnie.
Miskantów też dokupiłabym, ale nie wiem jakich. Mam Memory pierwszy rok. KUpiłam po wystawie Zieleń to zycie 2016. Mam nadzieję, że zakwitnie. Na tę chwilę d... nie urywa

Tak zrobię. Wcześniej nie wiedziałam że są takie uciążliwe więc posadziłam z myślą że kiedyś przesadzę a jak tak to już mam dla nich inną miejscówkę gdzie nic nie chce rosnąć Tak niech siedzą do bólu.
Makao_J 14:54, 24 lip 2017

mrokasia napisał(a)
Aniu, potwierdzam pogłoski odnośnie odrastania juk z małego fragmentu korzenia. W tym roku dzieliłam i przesadzałam swoje juki i dziś wykopywałam kolejny odrost .

eee_taam napisał(a)

kurcze to niczym milin ...3 sezon juz go nie mam a nadal plewie metrowe odrosty kilka razy w roku a niby teren widłami głeboko przekopany a on nadal zyje

A próbowaliście polać delikatnie rundaphem by padło do samego korzenia?
Makao_J 14:55, 24 lip 2017

eee_taam napisał(a)
byłam ogladac anabelle strong ...zostały tylko dwie dziadowskie sadzonki , raptem dwa badyle bez kwiatów wys. ciut powyzej kolan umeczone upałem 38zł....nie było juz ani jednej kwitnacej co miały po 4-5 badyli ...chyba że tamtych cena była wyzasza ..bo naprawde były ładne. Poczatkowo mysląłam ze sobie kupie i posadze wtedy łatwo bede widziec róznice miedzy moimi zwykłymi a strong ...ale takiego czegoś za tyle kaski nie chciałam ... nie chcieli przecenić

szukam Mega Pearl na pniu i krzew typowy silver diamont...lub jakąs inna ładna niska ...ale nie spotkałam ...szukam dalej

No to cena byłaby całkiem całkiem jeśli te śliczne też tyle kosztowały. Pewnie dlatego tak szybko się rozeszły
Makao_J 18:57, 24 lip 2017

Znowu zamówiłam rośliny. Tym razem trawy. Matko - cały dzień myślałam czy potwierdzić zamówienie czy nie. Straszne uczucie.
kasja83 19:31, 24 lip 2017

Makao_J napisał(a)
Znowu zamówiłam rośliny. Tym razem trawy. Matko - cały dzień myślałam czy potwierdzić zamówienie czy nie. Straszne uczucie.

Uuuuuu jednak pokusa silniejsza...pochwal się co kupiłaś.W sprawdzonym źródle?
paulina_ns 19:35, 24 lip 2017

Makao_J napisał(a)

Hihi Aniu nie ma co się zastanawiać trzeba działać szybko
Makao_J 20:31, 24 lip 2017

Pierwszy raz ze strony daglezjaryki.pl
Kupiłam 2 miskanty giganteusy "Meidl", 2 miskanty "Memory" i 3 molinie "Dauerstrahl".

Ceny są spoko ale koszty przesyłek mnie powalają coraz bardziej.
paulina_ns 20:44, 24 lip 2017

Makao_J napisał(a)
Pierwszy raz ze strony daglezjaryki.pl
Kupiłam 2 miskanty giganteusy "Meidl", 2 miskanty "Memory" i 3 molinie "Dauerstrahl".

Ceny są spoko ale koszty przesyłek mnie powalają coraz bardziej.

Aniu zgadzam się z Tobą co z tego,że np trawka jest po 3 zł, jak koszt przesyłki 25 zł, przy mniejszej ilości nie raz się nawet nie opłaca zamawiać.
Makao_J 21:02, 24 lip 2017

Najgorsze że mogliby choć sadzonki dawać takie które zrekompensowałyby te koszty ale wszyscy dają takie jakby dopiero ruszyły