Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 21:36, 06 lip 2018

eee_taam napisał(a)
u mne pomidory słabsze niz rok temu ...jakby mam ich mniej na krzaku ...susza i to ochłodzenie widzę gołym okiem

jednak namiot to jest to bo twoje pomidory super sie prezentja

Cieszę się bardzo z tego zakupu. zajmuje sporo miejsca i ciężko się przy nim przechodzi ale na prawdę chroni krzaki przed wiatrami i chodem.

Jedyne co mi przeszkadza to ogórki. Wkurzają mnie. Gęste rosną a w dodatku zaczynają łapać mączniaka. Boję się że na pomidory przejdzie.
I co ja mam zrobić? Oprysku się boję bo owoce są. Nie wiem jak się przygotować. Może profilaktycznie pryskać codziennie herbatą rumiankową?
mrokasia 21:39, 06 lip 2018

Powiększenie rabaty różanej przy altanie to strzał w 10!!! Super to wygląda .
Zresztą cały ogród bardzo mi się podoba, widać jak dojrzewa i nabiera masy .
Ja niestety, prawie ususzyłam swoją krwawnicę . Przycięłam, ma zielone listki ale obawiam się, że kwiatów ponownie nie wypuści...
Makao_J 21:39, 06 lip 2018

anna_t napisał(a)
a wiesz że ja też zauważyłam że bez bajek to moja starsza jest o wiele grzeczniejsza? Nie wiem o co chodzi, kontroluje co ogląda i raczej łagodne historie A i tak zawsze po pyskata bardziej i na fochu

Moi oglądają telewizję ale zwykle są to Grzmotomocni albo iCarli czy Ricki, Nicki, Dicki i Down. To takie filmy komedie po 20-30 minut. Otyla lubi Spanczboba. Fajny jest. Mnie też bawi.
Nie świrują jakoś specjalnie przy telewizji.
Makao_J 21:41, 06 lip 2018

mrokasia napisał(a)
Powiększenie rabaty różanej przy altanie to strzał w 10!!! Super to wygląda .
Zresztą cały ogród bardzo mi się podoba, widać jak dojrzewa i nabiera masy .
Ja niestety, prawie ususzyłam swoją krwawnicę . Przycięłam, ma zielone listki ale obawiam się, że kwiatów ponownie nie wypuści...

Czytałam o tym u kogoś ale nie pamiętam gdzie pisałaś. Szkoda Ja nie raz ususzyłam sadzonki dlatego teraz spieszyłam się z wsadzaniem. Pogoda wietrzna i sucha na trzymanie i czekanie.
paulina_ns 22:10, 06 lip 2018

Śliczne widoki u Ciebie Aniu, strong anabell wow jakie ma wielkie kwiaty! Gdzie kupowałaś sadzonki?
Makao_J 22:15, 06 lip 2018

paulina_ns napisał(a)
Śliczne widoki u Ciebie Aniu, strong anabell wow jakie ma wielkie kwiaty! Gdzie kupowałaś sadzonki?

Dziękuję.

Strong Anabelle z dwóch różnych źródeł. Jedne spod Nidzicy. Trochę mniejsze kwiaty ale równie sztywne. I od Szmitów z Pęchcina te z wielkimi kwiatami - duuużo droższe były. Ale myślę że to też kwestia ilości kwiatów na krzaku. Im więcej tym mniejsze.

Ewidentnie trzeba ostro ciąć.
Kasia_CS 08:04, 07 lip 2018

Makao_J napisał(a)
Bodziszki poszły tu

Ale masz fajny taras i donicę

Makao_J napisał(a)
Powiększyłam rabatę różaną bo braki były i musiałam podosadzać bylin bo jak róże nie kwitną to pusto strasznie
przed

I moja ulubiona altana super wygląda całe to ujęcie, fajny klimacik ja właśnie rozankę mam pustą i bylin na niej brakuje. Mam nadzieję, ze w tym sezonie jakoś ją ogarnę
tulucy 09:35, 07 lip 2018

Ania spróbuj pryskać drożdżami (roztwór wodny, na tyle gęsty / rzadki, żeby nie zatykało spryskiwacza), albo zsiadłe mleko z wodą... Na mączniaka kiedyś przyznałam też roztworem aspiryny (tylko musi być taka bez otoczki).

Dzieje się u Ciebie...

O dzieciach jakbym swoich czytała też potwierdzam efekty "po" tv.

Moje jadą teraz na 2 tygodnie na kolonie z oficjalnym zakazem wszelkiej elektroniki... Bałam się, że będzie bunt, zwłaszcza u syna (starszy), ale stwierdził, że wytrzyma...
frezja 11:44, 07 lip 2018

Makao_J napisał(a)
Powiększyłam rabatę różaną bo braki były i musiałam podosadzać bylin bo jak róże nie kwitną to pusto strasznie
przed

Aniu, to biało ulistnione drzewko to klonik? Bardzo klimatycznie u Ciebie. Na posiadówki z kawką super miejsce.
leon60 12:56, 07 lip 2018

No super się wszystko prezentuje, a ten zardzewiały blaszak ? o ile dobrze kojarzę wygląda mega