Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 14:01, 21 lip 2018

Kasia_CS napisał(a)
Jak były te mega wichury 4 tyg temu to się martwiłam o moje rutewki (nie podwiązywałam, choć stoi jedna przy takim metalowym słupku, to często z niego "spada". I tak jak Danusia pisała - nic się z nimi nie dzieje

Mi nawet przez myśl nie przeszło by wiązać. A teraz wiem żeby tego nigdy nie robić.
14:11, 21 lip 2018
pokaz jak teraz wygladaja strong anabel

bo w zeszłym roku żal mi było tyle płacic za nie i nie mam
Makao_J 15:09, 21 lip 2018

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6425-anna-i-ogrod?page=823
Tak wyglądały przed ulewami. Ostatnie fotki na stronie. Teraz zaczynają brązowieć i nie wiem czy powinnam je pościnać czy czekać aż uschną całkiem.
nawigatorka 21:56, 21 lip 2018

Makao_J napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6425-anna-i-ogrod?page=823
Tak wyglądały przed ulewami. Ostatnie fotki na stronie. Teraz zaczynają brązowieć i nie wiem czy powinnam je pościnać czy czekać aż uschną całkiem.
a dlaczego chcesz ciąć teraz? Nie lepiej wiosna? Będą zdobiły zaschnięte zima. A i los ich pewniejszy
Makao_J 23:15, 21 lip 2018

No właśnie nie wiem co z nimi robić bo mam je pierwszy rok i nie wiem jak postępować. Takie przekwitnięte to brzydkie o tej porze.
MirellaB 00:09, 22 lip 2018

Makao_J napisał(a)

Było tak przez 3 lata. Ale żurawki słabo rosły i dlatego zmieniłam na bodziszki.

Kompletnie tego widoku nie pamiętam u Ciebie
Wiolka5_7 18:46, 22 lip 2018

Makao_J napisał(a)
Popłynęło. Chyba koniec na chwilę obecną.

Świetnie wam wyszła ta ścianka, jest idealna...
Też bym chciała taką kiedyś obok altany Powiedz mi czy trudno było ją zrobić ,bo mój em nie budowlany
Makao_J 19:29, 22 lip 2018

Bardzo trudno jeśli nie wiesz co i jak. 2 miesiące ją robiliśmy. 3 razy zmienialiśmy węże z pompy do wylewki. Co nie co musieliśmy rozkuć. Węże ciekły i wyginały się. W końcu eM użył zbrojonych. Zawsze coś nie grało. Teraz jak już zrobiliśmy wydaje się łatwe. Jednak to wymagało od nas dużego zaparcia i chęci posiadania tej ściany więc jakoś to przetrwaliśmy.

Obecnie wiemy że węże muszą być bardzo szerokie na początku a przed wylewką dopiero przechodzić w wąskie. No i wylewka musi być długa. Nasza ma ze 20 cm.
Pompę mamy regulowaną tzn. że możemy ustawiać przepływ wody na godzinę.

Tak więc jeśli zamierzacia ją robić sami to uzbrójcie się w cierpliwość bo nie wszystko wychodzi od razu idealnie.

Jedno jest pewne. Warto mieć taką ścianę. Cudownie wygląda i cieszy oko.
19:53, 22 lip 2018
chciałam zobaczyc foto po ulewach )

moje stoja sztywno ..w miare ...czesć juz wyblakła ale cześc jeszcze całkiem bielutka ....a mam raczej te zwykłe anabelki

o cieciu anabelek teraz zapomnij!!! ...przypomnij sobie wiosna w marcu je mozesz ciac pierwsze i równo przy ziemi

Kasya 20:01, 22 lip 2018

Makao_J napisał(a)
Bardzo trudno jeśli nie wiesz co i jak. 2 miesiące ją robiliśmy. 3 razy zmienialiśmy węże z pompy do wylewki. Co nie co musieliśmy rozkuć. Węże ciekły i wyginały się. W końcu eM użył zbrojonych. Zawsze coś nie grało. Teraz jak już zrobiliśmy wydaje się łatwe. Jednak to wymagało od nas dużego zaparcia i chęci posiadania tej ściany więc jakoś to przetrwaliśmy.

Obecnie wiemy że węże muszą być bardzo szerokie na początku a przed wylewką dopiero przechodzić w wąskie. No i wylewka musi być długa. Nasza ma ze 20 cm.
Pompę mamy regulowaną tzn. że możemy ustawiać przepływ wody na godzinę.

Tak więc jeśli zamierzacia ją robić sami to uzbrójcie się w cierpliwość bo nie wszystko wychodzi od razu idealnie.

Jedno jest pewne. Warto mieć taką ścianę. Cudownie wygląda i cieszy oko.

No to gratuluje zakończenia prac
Fajnie ze cieszy