Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

ania_m 23:45, 13 lip 2018

Kasia_CS napisał(a)
ja mam duuuzo koktajlowych -Kuba jak jadl chodzil po ogrodku, czasem cos z buzi wyleciało, czasem cos zdeptal, ale czasem w bardzo nieoczekiwanych miejscach mam. Mojej mamie np pojawiły sie koktajlowe w lawendzie

koktajlowe sa nie do zdarcia, ja miałam je 3 lata temu wsadzone i od tamtej pory mam je prawie w kazdym zakatku ogrodu i odwieczny dylemat czy wyrwac czy zostawic, bo one to duze krzaczory rosna i zagłuszaja inne rosliny. Ale jak widze ze juz kwitna to szkoda wyrywać
ElzbietaFranka 18:46, 18 lip 2018

Ania zobacz u Gobasi co sie dzialo.
Makao_J 22:48, 18 lip 2018

Widziałam. Miałam jedną dziś burzę ale widok taki jak u niej. U mnie zawsze przy dużych burzach rzeka płynie całą drogą i kończy na torach. Tam zrobili specjalny rów bo kiedyś zalało tory.

Ale takie burze mam po jednej dziennie - od poniedziałku.
Napia 16:34, 19 lip 2018

Piękne zdjęcia jeżówek i rabaty eleganckie
A pomidorki koktajlowe wysiewają mi się co roku i znajduje je np. między różami lub na rabatach bylinowych. I bardzo mnie to cieszy
Makao_J 10:29, 20 lip 2018

ania_m napisał(a)

koktajlowe sa nie do zdarcia, ja miałam je 3 lata temu wsadzone i od tamtej pory mam je prawie w kazdym zakatku ogrodu i odwieczny dylemat czy wyrwac czy zostawic, bo one to duze krzaczory rosna i zagłuszaja inne rosliny. Ale jak widze ze juz kwitna to szkoda wyrywać

I fajnie. Koktailowe są super. Dzieciaki lubią.
Makao_J 10:32, 20 lip 2018

Napia napisał(a)
Piękne zdjęcia jeżówek i rabaty eleganckie
A pomidorki koktajlowe wysiewają mi się co roku i znajduje je np. między różami lub na rabatach bylinowych. I bardzo mnie to cieszy

To mówisz że masz różano pomidorową rabatę Dobre.

Jeżówek od wczoraj mam o kilka odmian więcej. Później wstawię zdjęcia. Dotarłam w końcu do szkółki bylin państwa Dąbrowskich za Olsztynem. Myślałam że nigdy z tamtąd nie wyjadę. Raj dla miłośników jeżówek i innych bylin.
asiak 10:49, 20 lip 2018

Makao_J napisał(a)

To mówisz że masz różano pomidorową rabatę Dobre.

Jeżówek od wczoraj mam o kilka odmian więcej. Później wstawię zdjęcia. Dotarłam w końcu do szkółki bylin państwa Dąbrowskich za Olsztynem. Myślałam że nigdy z tamtąd nie wyjadę. Raj dla miłośników jeżówek i innych bylin.

Oj tak... potwierdzam
Makao_J 12:50, 20 lip 2018

No to wklejam.

Rutewka "Splendide White"

Jarzmianka (w końcu jakąś mam ) "Rosensinonie" - baaardzo mało o niej na polskich stronach internetowych.

Jeżówka "Blacberry Belle"

Makao_J 12:55, 20 lip 2018

No i reszta jeżówek "Southern Belle", "Milkshake", "Big Kahuna", "Honeydew", "Marmelade" i - jedna której nie pamiętam nazwy - albo "Magenta Pearl" albo "Delicious Candy". Jak zakwitnie to będę pewna który to kwiat widziałam.

Niektóre brałam po kilka sztuk z możliwością podziału a niektóre po sztuce bo i tak sporo wydałam. Będę dzielić.
zoja 12:57, 20 lip 2018

pomarańczowa jeżówka śliczna
rutewka intrygująca - nigdy nimi się nie interesowałam a chyba warto

świetne zakupy