Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Wiolka5_7 13:59, 09 sie 2018

Pięknie Aniu u ciebie i wokół altany i ścianki
leon60 15:33, 09 sie 2018

Jestem pod wrażeniem zmian, ogród wypiękniał !
anna_t 16:47, 09 sie 2018

Ania bardzo klimatycznie i romantycznie u Ciebie. Kolosalna zmiana do zeszłego roku
Anda 16:50, 09 sie 2018

Mnie rownież bardzo się u Ciebie podoba. Ścianka wodna jest extra, a altana bardzo klimatyczna
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anpi 17:20, 09 sie 2018

Makao_J napisał(a)

Aniu świetny ten wodospadzik i trawki po drodze do o niego
Poszukuję trawki nie za wysokiej ,sztywnej w miarę i o jaśniejszej zieleni,ta u Ciebie po lewej stronie bardzo by mi pasowała Znasz dokładną nazwę?Może zamawiałaś przez internet to podpowiesz gdzie?Z góry dziękuję.Jakbyś mogła odpowiedzieć na moim wątku,bo czasami zadaję pytania i potem nie pamiętam gdzie ,albo nie mogę dokopać się do odpowiedzi zanim sprawdzę Pozdrawiam
Makao_J 17:43, 09 sie 2018

Cieszę się że Wam się podoba. Z efektu jestem zadowolona ale jeszcze dużo prac przed nami. Np. obrzeża z kostki na wszystkich rabatach. Ale to w przyszłym roku. Będzie spokój z kantami i przerastaniem trawy

Jak przypomnę sobie ile stresów miałam rok temu przy planowaniu tej rabaty ze ścianą to śmiać mi się chce. Usłyszałam wiele szczerych do bólu opinii

Jest tam jeszcze trochę prac porządkowych ale czekam na jesienne chłody bo nie mogę ruszyć nic w takie upały.

W altanie uwielbiamy pić kawę. Wspaniały widok stamtąd mamy na ogród i można dalej planować.

A tymczasem zakwitł hibiskus błotny. Olbrzymie kwiaty ma.

Miał być czarwony i trochę bałam się tego koloru u siebie ale na szczęście jest ciemno różowy.
anpi 17:49, 09 sie 2018

Dzięki za szybką odpowiedź,wpisywałam wcześniwj w internecie selseria właśnie,ale jakieś wielkie kępy i nie wydały mi się podobne, szczególnie chodziło mi o odmianę ,czyli jesienna ,ok.
Taka młoda wygląda ładnie,tak delikatnie
Makao_J 17:49, 09 sie 2018

I jeszcze pomidorki. Nie wszystkie takie ładne. Sporo w tym roku jest niedojrzała od góry czyli zielona. Wyczytałam w necie że to wynik braku potasu. Muszę na przyszły rok bardziej tego dopilnować. No i wiem już że nie mogę sadzić ich w pełnym słońcu bo wystąpiły poparzenia. Za wrażliwe są. Ale ogólnie to jest okej i są pyszne.

I jeszcze Figa na podłodze się chłodzi.

BasiaLT 10:05, 10 sie 2018

Hibiskus ma przepiękny kolor, no i faktycznie jest ogromny.
Mary 10:23, 10 sie 2018

Aniu.
Nadal nie wiem, czy pojadę do Pęchcina. Jeśli przyjadę, mogę Ci przywieźć sadzonki. Wstawiłam zdjęcia u mnie. Napisz proszę u mnie, ile ich chcesz.