Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Anusia 19:53, 13 sie 2018

Faktycznie masz racje Małgoś zdecydowanie było więcej. Jeszcze długi czas będę wspominała spotkanie ot taki wrażliwiec ze mnie.
Beatkowo 23:22, 13 sie 2018

Witaj Aniu miedzy synem Gosi i Gosią byłam.Przyszłam obejrzeć i podziwiać twój ogród coś pięknego Taki poukładany z kostką kancikami ,pięknie .U mnie skromniej. Między domem,ciągłym dokształcaniem zawodowym, pracą i trójką dzieci ogarniam co mogę a,że teren duży różnie jest. Choć stopniowo zmienia się na lepsze.
Iwk4 00:24, 14 sie 2018

Aniu, bardzo Ci dziękuję za takie miłe powitanie. Przybiegłaś się z taką radością przywitać, ze zaraz radośnie mi się zrobiło i bardzo cieplutko na sercu. To przywitanie z tobą na długo będę pamiętać, bo to było takie osobiste, jakbyśmy się znały nie wiadomo jak długo.
Aniu, jesteś śliczną dziewczyną. Taką promienną, radosną, byłoby fajnie taką cię widzieć na awatarku
Super, że mogłyśmy się spotkać w realu. Gdyby Zbyszkowi nie chciało się jechać, nie miałabym jak dotrzeć. Biedak odsypiał w niedzielę.
Buziaki

Posadziłaś zakupy?
Makao_J 14:41, 14 sie 2018

Beatkowo napisał(a)
Witaj Aniu miedzy synem Gosi i Gosią byłam.Przyszłam obejrzeć i podziwiać twój ogród coś pięknego Taki poukładany z kostką kancikami ,pięknie .U mnie skromniej. Między domem,ciągłym dokształcaniem zawodowym, pracą i trójką dzieci ogarniam co mogę a,że teren duży różnie jest. Choć stopniowo zmienia się na lepsze.

No witaj Beatko w moich skromnych progach ogrodowych

Makao_J 14:43, 14 sie 2018

Iwk4 napisał(a)
Aniu, bardzo Ci dziękuję za takie miłe powitanie. Przybiegłaś się z taką radością przywitać, ze zaraz radośnie mi się zrobiło i bardzo cieplutko na sercu. To przywitanie z tobą na długo będę pamiętać, bo to było takie osobiste, jakbyśmy się znały nie wiadomo jak długo.
Aniu, jesteś śliczną dziewczyną. Taką promienną, radosną, byłoby fajnie taką cię widzieć na awatarku
Super, że mogłyśmy się spotkać w realu. Gdyby Zbyszkowi nie chciało się jechać, nie miałabym jak dotrzeć. Biedak odsypiał w niedzielę.
Buziaki

Posadziłaś zakupy?

Ania Zana była ode mnie szybsza. Nim ja przeszłam przez ten cały tłok do Ciebie to Ania już się witała. Ale spotkanie z Tobą było dla mnie ważnym wydarzeniem bo na Ciebie czekałam najbardziej.
Cudowne są takie znajomości.
Makao_J 14:45, 14 sie 2018

Zakupy posadzone. Ja kupiłam dwie rośliny. Głównie hortensję Magical Moonlight. Na nią liczyłam najbardziej bo tu mi była potrzebna jedna sztuka

Teraz jest tak

Makao_J 14:53, 14 sie 2018

Potrzebowałam jeszcze molinii Variegaty ale jej nie mieli. Szkoda

Za to kupiłam miskanta Variegatus. Sztuk jeden. Po posadzeniu stwierdziłam że będę potrzebowała ich więcej ale jak huśtawka zniknie. Póki co musi wystarczyć ten jeden.

Posadziłam też rośliny które przywiozła mi Marysia z Ogrodu bez roweru. Pełny bagażnik. Trochę byłam w szoku jak duże te sadzonki są ale szybko znalazłam na nie miejscówką.
Carex tu - pod kalinkę przy śmietniku.

A sesleria skalna w nogi hibiskusa błotnego. Teraz mam śliczny łan przy ścieżce.

O dziwo wszystko wydawało się wielkie a po posadzeniu już nie i nawet jeszcze by się zmieściło

W przyszłym roku jest plan położyć z kostki obrzeża rabat więc wszystkie te trawy będą fajnie przewieszać się na kostkę i koszenie będzie łatwiejsze. Obecnie trochę eM się nagimnastykuje
paulina_ns 16:53, 14 sie 2018

Aniu też ostatnio zakupiłam dwie hortensje moonlihgt tyle tylko,że nie kwitnące powiedz mi zadowolona jesteś z nich? Nie przypala je słońce? Możesz pokazać ich kwiaty z bliższa plisss
Makao_J 21:05, 14 sie 2018

paulina_ns napisał(a)
Aniu też ostatnio zakupiłam dwie hortensje moonlihgt tyle tylko,że nie kwitnące powiedz mi zadowolona jesteś z nich? Nie przypala je słońce? Możesz pokazać ich kwiaty z bliższa plisss

Jestem zadowolona. Prawie cały dzień w słońcu. Może delikatnie coś się przypaliło ale bardzo nieznacznie bo wciąż jak widać cieszą oko.
Fotkę cyknę jutro bo teraz już za późno.
Kasia_CS 22:08, 14 sie 2018

Aniu, jakiś czas temu był temat długości kwitnienia rozwaròw- wczoraj obcięłam ostatni kwiat,ale wygląda na to, że jeszcze ma szansę zakwitnąć-widać gdzieniegdzie zawiązki kwiatów A samo kwitnienie trwało miesiąc, więc chyba nie tak źle