Musisz wiedzieć że dąbrówka bordowa posadzona w cieniu - zzielenieje. Ona wybarwia się tylko w słońcu.
Mam już taką posadzoną w cieniu i właśnie jest zielona i wolniej rośnie.
Czosnek Szuberta - ale się uśmiałam! Czy on da radę w cieniu? Jaką mają wysokość?
Dąbrówka - a kiedy kwitnie? Zastanawiam się z czym by się to u mnie skumulowało, w sensie z jakimi roślinami kolorystycznie.
Liliowce - to ja Ci pomogę Prawdodpobnie To jest moim zdaniem najpiękniejsza ever odmiana: 'Citrina', w pięknym chłodnym odcieniu żółtego, dość wysoka do ok. 120 cm, obficie kwitnąca. Zobacz tutaj i w kompozycji tutaj oraz tutaj. Ja osobiście jestem zauroczona. Z niecierpliwością czekam jak zakwitną u mnie, mam posadzone chyba ze 30 sadzonek, przypuszczalnie dopiero w przyszłym roku pokażą na co je stać. Ile lat u Ciebie już rosną, że są takie piękne?
Dąbrówka kwitnie teraz. Tak od 2 tygodni i jeszcze trochę kwiatów jest.
Za identyfikację dziękuję. Muszę zapisać. Faktycznie jest wysoka. Rok temu je przesadzałam w to miejsce i dzieliłam. Teraz dopiero widzę, że zaczęła się mnożyć. Wcześniej rosła w cieniu.
Szuberty mają 50 cm w najwyższym punkcie.