Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 21:57, 27 cze 2021

Nowa12 napisał(a)
No takie piękne a la ślubne widoki . Cudne zdjęcia wyszły. Palenisko masz ekstra. Ja kupiłam takie zwykłe i wszystko na nim robimy. Grilla już nie mam.

Haha, zgadza się. A la ślubne ale w tym przypadku był chrzest.

Z tym grillem to myślę, że nasz też pójdzie w niepamięć.
Kasia_CS 23:31, 27 cze 2021

Super scenerię na sesje stworzyłaś Mnie sie zdarzało robić dziecięce fotki, choć tylko dla znajomych, był taki moment, że myślałam o fotografii, bo mnie namawiali na sprobowanie się w tym temacie, ale za cienka się czułam.

A Ty jaki masz material na zasłony? Ja mam zwiewne firany, które niestety 2 lata z rzędu zostaly na caly rok na pergoli i mimo prob sprania zabrudzń, to nie wrócą do świeżości.. zmienialaś już je od nowości?

Palenisko jeszcze bardziej mi się podoba jak uż u Was stanęło i piękną LO chwalę!
anna_t 09:26, 28 cze 2021

Makao_J napisał(a)

Masz obrzeże z bliska
One szerokie są 18 cm
dziękuję bardzo ladnie to wyglada, schludnie, cgyba idealne do koszenia 2 probuje znalezc fachowca ale ciezko bo jak slysza ze tylko obrzeza to terminem mniecspecjalnie zrazaja chyba
Kasya 09:35, 28 cze 2021

Ładne ładne te obrzeża ale u mnie nie ma miejsca na takie szerokie
Tylko krawezniki
Makao_J 10:39, 28 cze 2021

Kasia_CS napisał(a)
Super scenerię na sesje stworzyłaś Mnie sie zdarzało robić dziecięce fotki, choć tylko dla znajomych, był taki moment, że myślałam o fotografii, bo mnie namawiali na sprobowanie się w tym temacie, ale za cienka się czułam.

A Ty jaki masz material na zasłony? Ja mam zwiewne firany, które niestety 2 lata z rzędu zostaly na caly rok na pergoli i mimo prob sprania zabrudzń, to nie wrócą do świeżości.. zmienialaś już je od nowości?

Palenisko jeszcze bardziej mi się podoba jak uż u Was stanęło i piękną LO chwalę!

Zasłony to standardowo z jyska. Też się brudzą bo deszcz jak pada to błotko pryska na nie. Ciężko to usunąć. Próbowałam i szczotką, i odplamiaczem ale mocno się wżera.
W tym roku kupowałam nowe. Tamte miałam 2 albo 3 sezony. Wyrzuciłam przez to że były brudne.

Dziękuje za pochwałę LO.
Makao_J 10:53, 28 cze 2021

anna_t napisał(a)
dziękuję bardzo ladnie to wyglada, schludnie, cgyba idealne do koszenia 2 probuje znalezc fachowca ale ciezko bo jak slysza ze tylko obrzeza to terminem mniecspecjalnie zrazaja chyba

Nasze obrzeża kładł luby a ja rozwiązywałam wszystkie problemy, które się pojawiały a było ich sporo.
3 weekendy to zajęło. Nie są idealnie położone bo przez to że teren jest nie równy to było trochę kombinowania. Dużo spadków i uskoków. Miejscami nie dało się kątów utrzymać bo zaraz było widać, że altana krzywo stoi. Tak to jest gdy ogród nie robi się po kolei tylko od dupy strony. Musiałam wybierać mniejsze zło.

Kiedyś ułożylibyśmy sobie płyty na trawie by zrobić stopnie ale teraz to już nie możliwe.

Koszenie jest dużo prostsze a dzięki tej szerokości jest szansa że trawa nie przerośnie na rabaty. I odwrotnie.
Makao_J 10:55, 28 cze 2021

Kasya napisał(a)
Ładne ładne te obrzeża ale u mnie nie ma miejsca na takie szerokie
Tylko krawezniki

No u Ciebie wąziutko jest. Krawężniki również bardzo dobrze wyglądają.
ajka 11:23, 28 cze 2021

Makao_J napisał(a)

To jak Ty chcesz podziwiać tą rabatę to muszę wkleić lepsze zdjęcie bo tamte telefonem zrobiłam żeby pokazać na szybko usychające czeremchy ;

Ta rabata przy altanie to moja zmora. Chyba z 5 razy ją poprawiałam i za każdym razem myślałam że to już to.

Jeszcze muszę pęcherznicy czerwonej się z niej pozbyć i wsadzić coś zamiast niej. Pęcherznica rośnie w rogu tuż przy altanie. Na zdjęciu klon Carnival ją zasłania.

Jest pięknie, surowa jesteś dla siebie
Makao_J 13:11, 28 cze 2021

ajka napisał(a)

Jest pięknie, surowa jesteś dla siebie

Dziękuję.
Makao_J 13:14, 28 cze 2021

Wstawiam dla Ewy. Żeby zerknęła bo moja LO ma problem. Usychają jej pąki.

Ewa co roku mam problem ze skoczkami. To widać po liściach. Czy to może być problem usychania pąków czy mszyce?

Wodę ma ze zraszacza. Nie dosięga liści ale jest blisko.

Rozwaliłam pąka żeby sprawdzić czy coś jest w środku. I znalazłam