Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Kasya 14:04, 04 lip 2021

Ania, super !
Piekny widok po horyzont
Będzie działka wakacyjna ?

Na wszelki wypadek zajrzyjcie jeszcze do planu jakie jest przeznaczenie terenu
Kasia_CS 14:52, 04 lip 2021

Ale super! Gratki! Niesamowita wartość takiego miejsca nie tylko finansowo, ale i rekreacyjnie-wakacyjnie też bym brała nawet szukałam trochę
Makao_J 15:44, 04 lip 2021

Kasya napisał(a)
Ania, super !
Piekny widok po horyzont
Będzie działka wakacyjna ?

Na wszelki wypadek zajrzyjcie jeszcze do planu jakie jest przeznaczenie terenu

Działka wakacyjna ale domek będzie normalny, murowany jednorodzinny i basen. Taki jest plan.
Działka ma już pozwolenie na budowę. Oddzielny wjazd i skrzynka już jest.
Makao_J 15:57, 04 lip 2021

Kasia_CS napisał(a)
Ale super! Gratki! Niesamowita wartość takiego miejsca nie tylko finansowo, ale i rekreacyjnie-wakacyjnie też bym brała nawet szukałam trochę

Tyle osób tu na forum kupuje drugie działki i robi drugie ogrody, że cicho sobie marzyłam o takiej szansie i możliwości.
I stało się to.

Właścicielka miała problemy z firmą wykańczającą jej domek drewniany na tej działce. Wiedziała, że mój mąż jest zorientowany w takich tematach i zaproponowała taki układ. Cała działka ma 20 arów wiec dostaniemy pół tej działki.

To był odruch. Duża odpowiedzialność bo będziemy wykańczać go we dwoje. Ja będę głównym pomocnikiem i będę czuwać nad estetyką. A organizacją prac już zajmie się mój mąż.
Ocenił swoje i moje możliwości i to na co nas dwoje stać i się zgodził.
Plan rozpisany, ceny materiałów też. W czwartek ruszamy watę kleić i folię. Potem deski malować i przybijać. Malowanie będzie najdłużej trwało bo to 200m2. Masakra.
Juzia 19:39, 04 lip 2021

To powodzenia!
Wiem ile to roboty
Nowa12 22:47, 04 lip 2021

Podziwiam Was. Kurczę ciężko ogarnąć jedną chałupę i jeden ogród a co dopiero dwa . Ale z drugiej strony super mieć taką wakacyjną działkę. I blisko morza .
ElzbietaFranka 08:15, 05 lip 2021

Ania zaniemówiłam piękne miejsce, Kaszuby bardzo ładne, ale daleko. A jak z dojazdem to gdzieś przy trasie?
Rzeczywiście ludzie kupują na potege. Wirus ich nauczył że oprócz mieszkania w bloku trzeba jeszcze coś mieć.
Moi sąsiedzi kupili ze stawem pięknym ok 1,5 ha za bezcen koło Torunia. Teraz się za głowę łapią jak oni to ogarną.
Drugi za Grodziskiem 3 ha z lasem teraz karczuje. jak to chęć posiadania skrawka własnej ziemi wyzwala u człowieka siły.

Makao_J 13:30, 06 lip 2021

Juzia napisał(a)
To powodzenia!
Wiem ile to roboty

Nie dziękuję.
Roboty od chol... a mamy czas do końca miesiąca.
Makao_J 13:35, 06 lip 2021

Nowa12 napisał(a)
Podziwiam Was. Kurczę ciężko ogarnąć jedną chałupę i jeden ogród a co dopiero dwa . Ale z drugiej strony super mieć taką wakacyjną działkę. I blisko morza .

Drugi ogród to będą głównie drzewa. Wiem już które rośliny są bardziej a które mniej wymagające. Jakoś to złożę.
Jeśli posadzę trawy to wystarczy wiosną pojechać by wyciąć. Potem dadzą sobie radę.

Działka jest daleko od morza. Bliżej mamy do jezior i lasów.
Poza tym planujemy mieć tam grzany basen więc jak się uda to nikt nie wspomnie o morzu czy jeziorze.
Makao_J 13:40, 06 lip 2021

ElzbietaFranka napisał(a)
Ania zaniemówiłam piękne miejsce, Kaszuby bardzo ładne, ale daleko. A jak z dojazdem to gdzieś przy trasie?
Rzeczywiście ludzie kupują na potege. Wirus ich nauczył że oprócz mieszkania w bloku trzeba jeszcze coś mieć.
Moi sąsiedzi kupili ze stawem pięknym ok 1,5 ha za bezcen koło Torunia. Teraz się za głowę łapią jak oni to ogarną.
Drugi za Grodziskiem 3 ha z lasem teraz karczuje. jak to chęć posiadania skrawka własnej ziemi wyzwala u człowieka siły.

Dojazd jest taki sobie. Do Gdańska to S7 ale potem wąskimi drogami w kierunku Kościerzyny do miejscowości Trzepowo.

Jak nie damy rady ogarniać to sprzedamy i kupimy coś bliżej ale taka działka to zawsze jakaś inwestycja na przyszłość.

Cudownie by było gdyby udało się postawić drugi dom marzeń gdzie nasze dzieci z rodzinami mogłyby się zjeżdżać co roku.