Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Margarete 23:00, 27 kwi 2016

Luteczka napisał(a)
Agata, w wakacje mnie nie wygonisz od siebie z ogrodu Pięknie !!!

patrzyłam na ceny podpórek do roślin, (też do piwonii potrzebuję) to klękajcie narody
faktycznie lepiej stal kupić i wygiąć samemu

Ewka na się piszę na wakacje u Agaty razem z tobą, namiot mam, nie chrapie, mało kłopotliwa towarzyszka ze mnie, no może trochę dużo gadam.....ale przeżyjesz. Zakładamy obóz u Agaty na tym zieloniutkim trawniku,za tarasem, z widokiem na " starą" bylinówkę, co ty na to ?

No cudnie jest Agata....a to dopiero start w nowy sezon, a jak się wszystko rozbuja, rozrośnie to....eh
AgataP 08:45, 28 kwi 2016

anna_t napisał(a)
oo ja też uwielbiam peonie zabiorę je w przyszłym roku ze starego ogródka

ciekawe gdzie wsadzisz hahaha
AgataP 08:47, 28 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

Gdzie tak tanio kupiłas ja kupowałam takie zbrojeniowe i wcale tanio nie było.

Bożenko bo moje nie są zbrojeniowe, podpórki mają być pod peonie więc nie muszą wytrzymać dużego ciężaru.
Gdybym miała robić obeliski na róże to brałabym zbrojeniowy. No i wtedy błaganie męża by mi pospawał
AgataP 08:49, 28 kwi 2016

Margarete napisał(a)

Co masz za trawy biało obrzeżone za tymi amarantowymi tulipanami? Wygląda jak mozga, ale czy to ona? Jak wysoko rośnie ?

Małgosiu bo to jest mozga, tylko uwięziona w doniczce
Na tym zdjęciu zobacz sama, jest z lipca tamtego roku

AgataP 08:53, 28 kwi 2016

tulucy napisał(a)
Agata, pomysłu to ja nie mam, ciekawa byłam Twoich planów po prostu
Jak patelnia to ciężko

Wiesz koncepcja jeszcze powstała aby trawy tam były Myślę o prosie w odmianie Northwind bo ładnie na złoto się przebarwia jesienią, a tak jest wyprostowane i niebieskawe.
Poza tym podoba mi się od ubiegłego roku i tylko szukam powodu by je sobie kupić
Powinno wytrzymać południowe słońce, wodę ma w nogach bo tam beczka z kamieniami na odwodnienie zakopana Więc wstępnie zaklepałam sobie 3 szt
a co tam...
AgataP 08:58, 28 kwi 2016

Margarete napisał(a)

Ewka na się piszę na wakacje u Agaty razem z tobą, namiot mam, nie chrapie, mało kłopotliwa towarzyszka ze mnie, no może trochę dużo gadam.....ale przeżyjesz. Zakładamy obóz u Agaty na tym zieloniutkim trawniku,za tarasem, z widokiem na " starą" bylinówkę, co ty na to ?

No cudnie jest Agata....a to dopiero start w nowy sezon, a jak się wszystko rozbuja, rozrośnie to....eh

Małgoś sprawy nie ma, rezerwacja wstępna przyjęta z namiotu to dzieciaki by się ucieszyły, Zośka nie widziała jeszcze takowego w życiu hahaha
a trawnik to tylko takie pozory... już zapowiedziałam reanimację na jesieni
Kasya 09:32, 28 kwi 2016

bardzo mi sie podoba ze u ciebie tyle zdjec tak trzymaj

a zapytac chcialam o kroksomie, jak sie sprawuje z roku na rok ?

a ten lilak, ktory pokazywalas na zdjeciu to wiesz jak sie nazywa ?
AgataP 09:38, 28 kwi 2016

Kasya napisał(a)
bardzo mi sie podoba ze u ciebie tyle zdjec tak trzymaj

a zapytac chcialam o kroksomie, jak sie sprawuje z roku na rok ?

a ten lilak, ktory pokazywalas na zdjeciu to wiesz jak sie nazywa ?

Krokosmia została na zimę w gruncie, przykryłam warstwą liści. Zobaczymy co z nią będzie, część wychodzi już z ziemi, ale nie wiem jak dużo wyjdzie. Ma jeszcze czas. Poza tym posadziłam ją w roku ubiegłym więc i dla mnie to nowe doświadczenie
Lilak rośnie w tym miejscu już dziesiąt lat, nie znam nazwy, jest podwójny, piękny ale pachną najbardziej te w rogu mojej działki. Jak zawieje od zachodu do domu dolatuje ich upojny zapach
Kasya 09:40, 28 kwi 2016

AgataP napisał(a)

Krokosmia została na zimę w gruncie, przykryłam warstwą liści. Zobaczymy co z nią będzie, część wychodzi już z ziemi, ale nie wiem jak dużo wyjdzie. Ma jeszcze czas. Poza tym posadziłam ją w roku ubiegłym więc i dla mnie to nowe doświadczenie
Lilak rośnie w tym miejscu już dziesiąt lat, nie znam nazwy, jest podwójny, piękny ale pachną najbardziej te w rogu mojej działki. Jak zawieje od zachodu do domu dolatuje ich upojny zapach

tak myslalam ze to stary krzaczek...ale on taki rozowy w rzeczywistosci jak na fotce ?
AgataP 09:53, 28 kwi 2016

Kasya napisał(a)

tak myslalam ze to stary krzaczek...ale on taki rozowy w rzeczywistosci jak na fotce ?

tutaj masz inne jego zdjęcie

a jak się przypatrzysz to zobaczysz w kącie te pojedyńcze lilaki, cały narożnik ich jest, jest jeszcze kilka podwójnych ale nie wiem czy przetrwały do tej pory. Tej wiosny się okaże