Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

popcorn 10:25, 28 kwi 2016

zagladam, pozdrawiam!
dzisiaj na bazarku sobie kupilam kolejne spirale pod pomidory, po 5 zl/szt tak z 1,8m maja.
pozdrawiam
Margarete 10:39, 28 kwi 2016

Tak myslałam ze to mozga. Ja tez ja mam w 2 miejscach własnie w donicach posadzoną ale i tak mi sie troche rozłazła.....
Chciałam jakąs trawke biało obrzezona, kupiłam w Opatówkó Rajgras wyniosły....zobaczymy jak on sie sprawdzi w mojej koncepcji....
Znasz go może ?
Pszczelarnia 12:32, 28 kwi 2016

Co to za lilak pokazany u Bogdzi????? Piękny!
anna_t 14:23, 28 kwi 2016

AgataP napisał(a)

ciekawe gdzie wsadzisz hahaha

jak to gdzie w kwadracie jakimś
Luteczka 14:55, 28 kwi 2016

Margarete napisał(a)

Ewka na się piszę na wakacje u Agaty razem z tobą, namiot mam, nie chrapie, mało kłopotliwa towarzyszka ze mnie, no może trochę dużo gadam.....ale przeżyjesz. Zakładamy obóz u Agaty na tym zieloniutkim trawniku,za tarasem, z widokiem na " starą" bylinówkę, co ty na to ?

No cudnie jest Agata....a to dopiero start w nowy sezon, a jak się wszystko rozbuja, rozrośnie to....eh

Małgosiu tylko namiot musi być przezroczysty żeby nawet w nocy mieć dobry podgląd na bylinówkę
AgataP 14:58, 28 kwi 2016

Margarete napisał(a)
Tak myslałam ze to mozga. Ja tez ja mam w 2 miejscach własnie w donicach posadzoną ale i tak mi sie troche rozłazła.....
Chciałam jakąs trawke biało obrzezona, kupiłam w Opatówkó Rajgras wyniosły....zobaczymy jak on sie sprawdzi w mojej koncepcji....
Znasz go może ?

Małgoś, nie znam rajgrasa ale z biało zielonych to jeszcze trzcinnik overdam, zależy co chcesz uzyskać. Ja najpierw sprawdzam wysokość rośliny, pokrój, warunki jakie lubi, no i przebarwienie jesienne bo to też dla mnie ważne. Teraz zamówiłam sobie proso rózgowate Northwind - ciężko go było zdobyć w tamtym roku.
Gdzie wsadziłaś ten rajgras ?
AgataP 15:01, 28 kwi 2016

popcorn napisał(a)
zagladam, pozdrawiam!
dzisiaj na bazarku sobie kupilam kolejne spirale pod pomidory, po 5 zl/szt tak z 1,8m maja.
pozdrawiam

Karola widziałam te spirale u którejś w ogródku, bardzo fajne.
Kiedyś sobie sprawię takie, jak doczekam się warzywniaka

Ja będę robić podpory w kształcie półkola na nóżkach - bo peonie po deszczu jednak się pokładają, mają tak wielkie kwiaty.
AgataP 15:03, 28 kwi 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Co to za lilak pokazany u Bogdzi????? Piękny!

Ewuś nie mam pojęcia, to roślina kupiona z działką. Ale fakt kwiaty ma piękne, jeśli ocalały jeszcze inne to pokażę je jak będą kwitły
AgataP 15:04, 28 kwi 2016

Luteczka napisał(a)

Małgosiu tylko namiot musi być przezroczysty żeby nawet w nocy mieć dobry podgląd na bylinówkę

Oj Ewca Ewcia, zainstalujemy halopaka i już, albo kamerkę z domu podwędzisz, podgląd na żywo będzie w namiocie
Luteczka 15:06, 28 kwi 2016