Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 09:19, 06 lip 2016

jolanka napisał(a)
No, kochana, a co Ty brałaś, że tyle masz siły Wspaniała robota

Jolanka koktajle mleczne ostatnio i kilogramy czereśni z własnego drzewa
Poza tym motywuje mnie to że jak zrobię to w tym roku to w przyszłym nie będę musiała To daj mi takiego kopa że prę do przodu jak czołg
AgataP 09:20, 06 lip 2016

kamila66 napisał(a)
Kawał ciężkiej pracy wykonałaś

Kamila, dziękuję
Pszczelarnia 09:51, 06 lip 2016

Liliowiec cytrynowy pachnie - a ja nie wącham liliowców. Sama nie wiem dlaczego?
Pszczelarnia 09:54, 06 lip 2016

AgataP napisał(a)

Czy z tego ostrokrzewu będzie kula? Pytam, bo mam też takiego delikwenta i nie wiem jak go strzyc. I graby współpracują z pilną ogrodniczką!
AgataP 10:03, 06 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Liliowiec cytrynowy pachnie - a ja nie wącham liliowców. Sama nie wiem dlaczego?

Ewa za każdym razem się schylam do niego, idealna woń perfum - delikatna i nie nachalna
AgataP 10:08, 06 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Czy z tego ostrokrzewu będzie kula? Pytam, bo mam też takiego delikwenta i nie wiem jak go strzyc. I graby współpracują z pilną ogrodniczką!

Ewa tak go formuję, w tamtym roku przeprowadziłam radykalne cięcie - był nieco łysawy, ale teraz już przypomina kulkę

tulucy 13:23, 06 lip 2016

piękny masz ten żywopłotek buksowy

widzę, że śliwki wszędzie chyba takie same.. robaczywe, opadają i guzik z owoców... za to mszycy na mojej od groma
moja też pod nóż idzie - wkrótce... im szybciej, tym lepiej, bo róże już pod nią wsadzone i mszyca na nie leci...
margaretka3 13:28, 06 lip 2016

No toś, Agatko, zamordowała Mordor. Mobilizuję się dzięki Tobie, dziś znowu pójdę odchwaszczać grab. Obiecałam sobie, że go w tym roku będe pilnować, aby wreszcie miał szanse śmignąć do góry
AgataP 13:41, 06 lip 2016

tulucy napisał(a)
piękny masz ten żywopłotek buksowy

widzę, że śliwki wszędzie chyba takie same.. robaczywe, opadają i guzik z owoców... za to mszycy na mojej od groma
moja też pod nóż idzie - wkrótce... im szybciej, tym lepiej, bo róże już pod nią wsadzone i mszyca na nie leci...

Masz Luska rację, wystarczy że ulenę mam i o nią dbam, wystarczy mi jedna sztuka z dużych drzew, światła w warzywniku potrzebuję
AgataP 13:43, 06 lip 2016

margaretka3 napisał(a)
No toś, Agatko, zamordowała Mordor. Mobilizuję się dzięki Tobie, dziś znowu pójdę odchwaszczać grab. Obiecałam sobie, że go w tym roku będe pilnować, aby wreszcie miał szanse śmignąć do góry

Oj tam ledwo go skaleczyłam dopiero, kupa roboty jeszcze
Może do sierpnia się wyrobię.
Dziś u nas na przemian pada i nie pada, teraz była burza...
zdążyłam umyć okna tarasowe i w kuchni, bo od cięcia belek na taras były zakurzone okropnie. Przedziabałam też rabatę grabowo-hortensjową i wyrwałam wszelki chwast który myślał że się tam uchowa. Na tydzień starczy
Teraz chyba pora na jakąś herbatkę