Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

kasja83 21:40, 05 lip 2016

No Agatka a popisz mi tu ładnie kochana-jak często lejesz roślinki nalewką pokrzywową i ilu-dniową.
Wendy79 21:43, 05 lip 2016

Kobieto, nie mów mi, że taki kawał pracy wykonałaś w dwa dni. Jeśli tak, to się zabiję: ja, malutki śmierdzący leniuszek, który dzisiaj około 21 miał kryzys, bo stwierdził, że nie da rady obrobić tego wszystkiego (jak już powstanie)
jolanka 22:06, 05 lip 2016

No, kochana, a co Ty brałaś, że tyle masz siły Wspaniała robota
kamila66 22:11, 05 lip 2016

Kawał ciężkiej pracy wykonałaś
AgataP 09:02, 06 lip 2016

Pluszakowa napisał(a)
Zdjęcia jak na stronie kliniki chirurgii plastycznej pacjent wypiękniał, a teraz pewnie przyjmie go wizażystka i stylistyka i pokoloruję bylinami i kwiatami

Pluszakowa oj długa to będzie droga, długa
AgataP 09:03, 06 lip 2016

AnnaCh napisał(a)
Wow Bez porównania.
Ale Ty szybko działasz kobieto
Twoja bylinówka powala wielkością i pięknością.

Aniu, szybko bo i lato szybko minie A jak pomyślę że w przyszłym roku miałabym to robić ponownie to by mnie szlak trafił
AgataP 09:04, 06 lip 2016

Monka napisał(a)
Agata Ty jesteś tytanem pracy

Monika nie było źle, ale długi rękaw obowiązkowo chwasty walczyły dzielnie
AgataP 09:05, 06 lip 2016

Urszulla napisał(a)
świetne pracy ogrom, a teraz masz inną pracę

Ulcia no taki jest ogród wieczna praca i pogodzenie się z niedoskonałością
AgataP 09:08, 06 lip 2016

kasja83 napisał(a)

No Agatka a popisz mi tu ładnie kochana-jak często lejesz roślinki nalewką pokrzywową i ilu-dniową.

Kasia, zalewajka na pokrzywach stała chyba z 10 dni, musiała się zrobić klarowna, części gęste na dno poszły.
Potem przelewałam do beczki, uzupełniałam deszczówką i dalej w rabaty z konewką. Podlewałam dwa razy w odstępach jakiś 2 tygodni chyba Ale tylko te do których mogę podejść indywidualnie, masówka na bylinówce dostała florovit dla kwitnących z dozownika
AgataP 09:18, 06 lip 2016

Wendy79 napisał(a)
Kobieto, nie mów mi, że taki kawał pracy wykonałaś w dwa dni. Jeśli tak, to się zabiję: ja, malutki śmierdzący leniuszek, który dzisiaj około 21 miał kryzys, bo stwierdził, że nie da rady obrobić tego wszystkiego (jak już powstanie)

No w dwa dni, mówiłam że w lipcu działam w Mordorze
Nie było tak źle, po deszczu chwasty wychodziły szybko.
Teraz przede mną stos drzewa i tu będę potrzebować męża z czym jest krucho bo walczy z tarasem po pracy

Pod czereśnią mam jeszcze pobudowlane resztki w stylu drobnego gruzu i muszę też coś z tym zrobić.
Potem umówić się na wycinkę śliwy, bo stara, spróchniała, niby coś owocuje, ale widzę większość ma robaki. Jak wytnę będę miała więcej światła.

Na koniec przekopać, wyciągnąć resztki korzeni, wygrabić, wyrównać, tam gdzie potrzeba położyć kartony, a na to włókninę by kolejne chwastowisko nie rosło. I zaplanować całość.

Więc jak widzisz to na razie kropla w morzu... no i cały czas się zastanawiam z czego mam zrobić podniesione grządki, drewna się boję że za 3-4 lata będę zmuszona wymieniać.. i nawet o tym nie chce mi się myśleć.