Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 16:21, 18 lip 2016

Margarete napisał(a)

Ale masz piękny bukszpanowy zywopłocik, skąd brałaś sadzonki ? własne robilaś ?
Mój rozwar powtórzył kolory, ten niebieski jest niebieski a biały jest biały...dlaczego twój "wyblakł"? pojecia nie mam...

Małgoś w ubiegłym roku kupiłam na OLX w Łodzi po 2,5 zł od osoby prywatnej.
Nie wiem o co chodzi z tym rozwarem... ale biały też piękny
AgataP 16:27, 18 lip 2016

Margarete napisał(a)
A co do pozostałych fotek to ..łoł ile roboty zrobiłas, i wszystko sama ? drobna , słaba kobietko...

Przegorzan z floksem białym światny w duecie, bylinówka bossska
Chyba cię odwiedzę....tak zachecajaco kolorwo i na pewno pachnąco masz w ogrodzie ...

Oj Małgoś nie rozśmieszaj mnie - słaba, drobna to chyba w przedszkolu
Floksy pachną najmocniej wieczorem, po gorącym dniu... a fioletowo purpurowe najbardziej

AgataP 16:28, 18 lip 2016

Urszulla napisał(a)

Piękne to masz jeszcze obeliski, to prawdziwie jak w angielskim ogrodzie

Ulcia, brakuje mi czegoś wertykalnego i tak sobie dumam, że one będą idealne. Tylko trzeba samemu zrobić Może w przyszłym roku...
AgataP 16:54, 18 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)

To białe smukłe za floksami, co to?

Bardzo lubie połączenie przegorzanów i białych floksów.
I już nie ma Mordoru!

U mnie (ponieważ cisy rosną wolno), to na czas dojrzałości tychże dosadziłam im z przodu rząd (13 szt.) miskanta pięknego. Ale to na bylinowej od sąsiadów i strumienia.

Ewa, to zwykła mozga tylko posadzona w doniczkach

No widzisz czyli w podobną stronę idę, ja myślałam o miskantach w odmianie kleine fontane, bo wcześnie kwitną i kwiatostan jest biały

Masz zdjęcie tego miejsca? z chęcią zobaczyłabym jak to wygląda...
Pszczelarnia 17:00, 18 lip 2016

Poszukam. Ale kwiatostan i kłosy u tego miskanta się zwieszają bardzo, a Ty potrzebujesz raczej wyprostowane piuropusze, tak myślę... .

Ja mam 'Malepartus-y'.
AgataP 17:13, 18 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Poszukam. Ale kwiatostan i kłosy u tego miskanta się zwieszają bardzo, a Ty potrzebujesz raczej wyprostowane piuropusze, tak myślę... .

Ja mam 'Malepartus-y'.

Też go mam, podsadziłam nim sadźca purpurowego
no to wyprostowane ma tylko trzcinnik tak mi przychodzi do głowy, no sama już nie wiem... muszę poszukać, albo podpytać Anetę z ogrody traw...
Wendy79 17:18, 18 lip 2016

Odpiszę później w sprawie malin, bo nie wiem na pamięć,a dopiero z objazdu szkółek wróciłam i robię obiad
AgataP 17:27, 18 lip 2016

Wendy79 napisał(a)
Odpiszę później w sprawie malin, bo nie wiem na pamięć,a dopiero z objazdu szkółek wróciłam i robię obiad

sie nie spieszy... od razu napisz co w szkółkach kupiłaś, bo nie sądzę byś wyszła z pustą ręką
AgataP 18:30, 18 lip 2016

Takie rozplenice sobie wyhodowałam, muszę je niedługo do gruntu wysadzić bo korzenie już przechodzą dołem doniczki, może coś się z tego uchowa do przyszłego roku

a rozmnożone rozchodniki do towarzystwa ( od Krysi)

Gruszka_na_w... 19:55, 18 lip 2016

Mordor wygląda teraz nad wyraz okazale. Świetne miejsce na warzywnik. Będziesz robiła skrzynie?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies