Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Makao_J 20:07, 18 lip 2016

AgataP napisał(a)
Takie rozplenice sobie wyhodowałam, muszę je niedługo do gruntu wysadzić bo korzenie już przechodzą dołem doniczki, może coś się z tego uchowa do przyszłego roku

a rozmnożone rozchodniki do towarzystwa ( od Krysi)

Ja pierdziu - ale masz rozplenic. Udały Ci się Gratuluję.

Rozchodniki też okazale wyglądają
AgataP 20:16, 18 lip 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Mordor wygląda teraz nad wyraz okazale. Świetne miejsce na warzywnik. Będziesz robiła skrzynie?

Tak, niskie do borówek, maliny bez obramówki chyba, a resztę chciałam wyższą, ale pewnie wyjdzie wszystko w praniu
AgataP 20:21, 18 lip 2016

Makao_J napisał(a)

Ja pierdziu - ale masz rozplenic. Udały Ci się Gratuluję.

Rozchodniki też okazale wyglądają

Ania, w ostatnim momencie zebrałam nasiona, wysiałam do starej formy do pieczenia, bo nic nie mogłam znaleźć. Stały w domku gosp. bez ogrzewania, wzeszły szybko, przepikowałam i rosną jak na drożdżach... mam ich 16 szt.
Nie wiem czy wszystkie przetrwają zimę, może muszę je jakoś okryć.. będę eksperymentować...
Bogdzia 21:47, 18 lip 2016

AgataP napisał(a)

Ania, w ostatnim momencie zebrałam nasiona, wysiałam do starej formy do pieczenia, bo nic nie mogłam znaleźć. Stały w domku gosp. bez ogrzewania, wzeszły szybko, przepikowałam i rosną jak na drożdżach... mam ich 16 szt.
Nie wiem czy wszystkie przetrwają zimę, może muszę je jakoś okryć.. będę eksperymentować...

W starej formie do pieczenia, a u innych w luksusach nie chcą rosnac.
Wendy79 22:39, 18 lip 2016

AgataP napisał(a)
Takie rozplenice sobie wyhodowałam, muszę je niedługo do gruntu wysadzić bo korzenie już przechodzą dołem doniczki, może coś się z tego uchowa do przyszłego roku

a rozmnożone rozchodniki do towarzystwa ( od Krysi)

Ja też chcę, ja też chcę. Właśnie przed chwilą w wizytówce Na Łowieckiej widziałam przepiękne połączenie rozplenicy z rozchodnikami Nie wiedziałam, że można tak z nasion...
AnnaCh 23:35, 18 lip 2016

Agata, też mam trochę rozplenic i nie wiem co z nimi zrobić na zimę.
Może część wsadzić do ziemi, część gdzieś zadołować?
tulucy 07:52, 19 lip 2016

Agata, a czemu czekasz na pełny rozkwit tej pomylonej?

ja muszę coś wymyślić dla borówek - teraz mam je w kołnierzach jakby z obrzeża ogrodowego, ale każdą osobno i otoczone z jednej strony bukszpanowym żywopłotkiem - bo z drugiej był warzywnik. A teraz jak pozmieniałam koncepcje i warzywnik się przeniósł, to 1. głupio to wygląda, 2. bukszpany zabiorę i tak do rabat kwiatowych, 3. kosić się dookoła nie da, 4. nie wiem, czy zniosą przesadzanie kolejny, chyba 4 już raz.
kamila66 08:00, 19 lip 2016

W tamtym roku na zimę rozplenicę zadołowałam w donicy i przeżyła. W sumie w ogrodzie posadzonych miałam 6 szt z czego 3 szt nie przeżyły zimy, 2 są bardzo zdrowe, jedna z nich się odbudowuje i jest bardzo mała ale żywa.
AgataP 08:38, 19 lip 2016

tulucy napisał(a)
Agata, a czemu czekasz na pełny rozkwit tej pomylonej?

ja muszę coś wymyślić dla borówek - teraz mam je w kołnierzach jakby z obrzeża ogrodowego, ale każdą osobno i otoczone z jednej strony bukszpanowym żywopłotkiem - bo z drugiej był warzywnik. A teraz jak pozmieniałam koncepcje i warzywnik się przeniósł, to 1. głupio to wygląda, 2. bukszpany zabiorę i tak do rabat kwiatowych, 3. kosić się dookoła nie da, 4. nie wiem, czy zniosą przesadzanie kolejny, chyba 4 już raz.

Na rozkwit czekam to mi określą jaką odmianę mi podesłali, czekam na drugą bo nie wiem czy też nie walnięta Podejrzewają że zamiast Voyage dostałam Ascota ( nie płakałabym )
Więc mnie się nie spieszy, bo reklamację uwzględnią tylko czekam czy dwie czy jedna.
Borówki będę sadzić na poletku, wybiorę ziemię i przygotuję torf kwaśny dla nich. Nie wiem czy zrobię ramę z desek czy nie.... kurna wciąż tylko dylematy i przesadzania hahah
AgataP 08:39, 19 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

W starej formie do pieczenia, a u innych w luksusach nie chcą rosnac.

No wiesz, jak się ma rękę do pieczenia to i rozplenice wyjdą hahahah