Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 10:06, 22 sty 2017

Ryzyk - Fizyk Ja nie spróbuję nie będę widziała, być może idąc tropem Twoim Jolu też kupię gotowce w przyszłym roku

A weekend przyjemny - dzieciaki u dziadków a my z mężem idziemy do kina na 4D na Wielki Mur. Wieczór wypełni nam kieliszek wina.

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny które mają już pociechy w drugim pokoleniu.

Margarete 13:33, 23 sty 2017

Agata, mam pytanie a ten twój clematis Rubens co go masz na płocie za rabata bylinową to ci nie przemarza w takie zimy jak tegoroczna ? Ile lat go masz? Jak go zabezpieczyłaś?
Jest śliczny, żywotny i ja go mam u siebie od tego roku na mojej pergoli. Dostałam od Krysi w prezencie, posadziłam jakoś tak w sierpniu czy wrześniu, przyjął się bo wypuścił nowe listki. Zrobiłam mu kopczyk od dołu jak rózgom i przykryłam jeszcze grubo stroiszem z sosnowych gałązek, do tego spadło dość duzo sinego więc na logikę nie powinno mu buc zimno...ale...obawę mam jednak.....

Donia72 14:12, 23 sty 2017

U mnie ten powojnik rośnie na pergoli już czwarty sezon. W pierwszym obsypany był kwiatkami, potem już miał mniej i nigdy go nie przykrywałam. Trochę przymarzał, ale dawał radę. Zobaczymy jak w tym roku będzie.
AgataP 18:03, 23 sty 2017

Margarete napisał(a)
Agata, mam pytanie a ten twój clematis Rubens co go masz na płocie za rabata bylinową to ci nie przemarza w takie zimy jak tegoroczna ? Ile lat go masz? Jak go zabezpieczyłaś?
Jest śliczny, żywotny i ja go mam u siebie od tego roku na mojej pergoli. Dostałam od Krysi w prezencie, posadziłam jakoś tak w sierpniu czy wrześniu, przyjął się bo wypuścił nowe listki. Zrobiłam mu kopczyk od dołu jak rózgom i przykryłam jeszcze grubo stroiszem z sosnowych gałązek, do tego spadło dość duzo sinego więc na logikę nie powinno mu buc zimno...ale...obawę mam jednak.....

Małgosiu odpisałam już u Ciebie
AgataP 18:04, 23 sty 2017

Donia72 napisał(a)
U mnie ten powojnik rośnie na pergoli już czwarty sezon. W pierwszym obsypany był kwiatkami, potem już miał mniej i nigdy go nie przykrywałam. Trochę przymarzał, ale dawał radę. Zobaczymy jak w tym roku będzie.

Dorota bo jego tnie się tylko po kwitnieniu, no chyba że jest wyższa konieczność ciachnąć później, ale wtedy słabiej kwitnie
Ale zapach wynagradza wszystko
Kasiek 18:06, 23 sty 2017

Moich rubensow, a mam ich kilka, nigdy nie przykrywalam, nic przy nich nie robilam. Zawsze pieknie rosly i kwitly. Mieszkam pod Alpami i tu te montany swietnie sie zaklimatyzowaly, to cudne, zapierajace dech w piersiach clematisy
Dodam ze u mnie rosna na ciezkiej glinie.
Kasiek 18:10, 23 sty 2017

AgataP napisał(a)

Dorota bo jego tnie się tylko po kwitnieniu, no chyba że jest wyższa konieczność ciachnąć później, ale wtedy słabiej kwitnie
Ale zapach wynagradza wszystko

Albo i nie tnie chcac miec duzy krzak Ja swoje cielam tylko korekcyjnie, jak juz nie moglam pod nimi przejsc. Raz mi moj Zon rubensa skrocil na tarasie...w styczniu...I tez przezyl...i maz i rubens

Rubens pachnie bardzo delikatnie, slabiutko, ledwo ledwo...pachna inne z tych montan, np Mayleen, pachnie pieknie wanilia i kwiat praktycznie taki sam.
AgataP 18:10, 23 sty 2017

Kasiek napisał(a)
Moich rubensow, a mam ich kilka, nigdy nie przykrywalam, nic przy nich nie robilam. Zawsze pieknie rosly i kwitly. Mieszkam pod Alpami i tu te montany swietnie sie zaklimatyzowaly, to cudne, zapierajace dech w piersiach clematisy
Dodam ze u mnie rosna na ciezkiej glinie.

Wiedziałam że w tym temacie nie zostaniesz obojętna
Kasiek 18:12, 23 sty 2017

AgataP napisał(a)

Wiedziałam że w tym temacie nie zostaniesz obojętna

A Ty potrafisz sie im oprzec ?
Kasiek 18:16, 23 sty 2017

Jakis czas temu kupilam inne montany np New Dawn, Pink P i szczerze powiem ze roznicy w kwiatach za bardzo nie ma, tz ja nie widze