Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Margarete 11:00, 21 sty 2017

Morda Zojki cudna, cała jest do wyczochrania - muszę sie z nia pobawić gdy kiedys do ciebie zawitam
Moja suka nie nadaje sie na zewnątrz a juz na mrozy absolutnie, dobermany bez podsierstka marzną po prostu poza tym ona od zawsze w domu. w ciepełku a że juz "starsza pani" sie z niej robi to niechętnie z ciepłego koszyczka rano wychodzi na mróz i przed praca gdy ja wypuszczam na taras i do ogrodu to musze ja za doopę wypychać bo nie ma ochoty nawet siknąc na tym mrozie...

Zima u ciebie cudna, wielopniowe w bezlistnym stanie wyglądają ślicznie, podziwiam twoje i ostatnio zachwycałam sie świdośliwami u Reni. Twój Kanzan piekny ja mam Royal Burgundy na rabacie pod lasem ale u mnie kwitnienie nie jest co roku tak obfite, cos jej tam nie pasuje chyba z tym że po pierwsze ona juz stara jest ta wisnia a dwa nie bardzo gdzie ją mam przesadzic wiec musi tak zostać, lubię za to kolor jej liści na tle mojego zielonego lasu za płotem, szczególnie jesienią gdy robią sie bardziej ogniste. Szkoda tylko że wtedy szybko spadaja
Pozdrawiam !
Jak tam posuwaja sie prace na gorze ? Juz mieszkasz tam czy nadal masz centrum dowodzenia światem w salonie ?

Madzenka 11:57, 21 sty 2017

Tez jestem ciała cyz prace na górze postępują?
Macham Agato
Kawa 13:53, 21 sty 2017

Sliczna ta wiśnia
Nie ułatwiają sprawy
AgataP 14:58, 21 sty 2017

Filomena napisał(a)
A jak długo kwiecie utrzymuje się na niej?

Nie za długo, jak każde kwitnące drzewo. Trzeba się nim cieszyć jak kwitnie i codziennie chodzić ją podziwiać, by starczyło na długo
AgataP 15:04, 21 sty 2017

Margarete napisał(a)
Morda Zojki cudna, cała jest do wyczochrania - muszę sie z nia pobawić gdy kiedys do ciebie zawitam
Moja suka nie nadaje sie na zewnątrz a juz na mrozy absolutnie, dobermany bez podsierstka marzną po prostu poza tym ona od zawsze w domu. w ciepełku a że juz "starsza pani" sie z niej robi to niechętnie z ciepłego koszyczka rano wychodzi na mróz i przed praca gdy ja wypuszczam na taras i do ogrodu to musze ja za doopę wypychać bo nie ma ochoty nawet siknąc na tym mrozie...

Zima u ciebie cudna, wielopniowe w bezlistnym stanie wyglądają ślicznie, podziwiam twoje i ostatnio zachwycałam sie świdośliwami u Reni. Twój Kanzan piekny ja mam Royal Burgundy na rabacie pod lasem ale u mnie kwitnienie nie jest co roku tak obfite, cos jej tam nie pasuje chyba z tym że po pierwsze ona juz stara jest ta wisnia a dwa nie bardzo gdzie ją mam przesadzic wiec musi tak zostać, lubię za to kolor jej liści na tle mojego zielonego lasu za płotem, szczególnie jesienią gdy robią sie bardziej ogniste. Szkoda tylko że wtedy szybko spadaja
Pozdrawiam !
Jak tam posuwaja sie prace na gorze ? Juz mieszkasz tam czy nadal masz centrum dowodzenia światem w salonie ?

Małgoś możesz być pewna, że będziesz jej najlepszą przyjaciółką jak tylko wspomnisz o czochraniu

Cały czas kokpit na dole, na górze powoli kończy się boazeria,liczę że wykonawca do końca stycznia się wyrobi. Ale by się tam wprowadzić to jeszcze jakieś kilka tysięcy przed nami Nie damy rady tak zrobić wszystko na tip-top bo puszka wakacyjna czeka na napełnienie.
Jest nadzieja że jak zrobi się ciepło, tak w okolicy maja, to się wyniesiemy bo mam już po dziurki w nosie gnieżdżenie się na dole w szafach dzieciaków.
AgataP 15:07, 21 sty 2017

Madzenka napisał(a)
Tez jestem ciała cyz prace na górze postępują?
Macham Agato

Postępują, postępują, ale już mam parcie by się tam wynieść, choćbym miała ciuchy w kartonie trzymać
Poza tym ile można mieć biuro na stole w kuchni z szafką pod bokiem....
odetchnę jak się to skończy...
kasja83 15:35, 21 sty 2017

AgataP napisał(a)

Postępują, postępują, ale już mam parcie by się tam wynieść, choćbym miała ciuchy w kartonie trzymać
Poza tym ile można mieć biuro na stole w kuchni z szafką pod bokiem....
odetchnę jak się to skończy...

NIe dziwię Ci się-ale już chyba bliżej jak dalej
Bogdzia 16:23, 21 sty 2017

Agata wszystko czytam na biezaco , gorzej z pisaniem . w razie spotkania zabieram sie z Tobą i jeszcze Asia z nami ( nie wiem jak druga Agata), mam nadzieje ze nas zabierzesz gdzies z Brzezińskiej.
Wendy79 21:39, 21 sty 2017

AgataP napisał(a)
A tu przygotowania do wiosny, doświadczenia brak więc będzie żywioł

Da Pani radę, będzie Pani zadowolona
U mnie pomidor Black Cherry będzie gościł już trzeci sezon (ulubiony mojego eMa), Kmicica i Pokusę też zakupiłam w tym roku. Dojrzałam jeszcze te same odmiany pietruszki, marchewki, kalafiora i ulubioną szparagową mojego taty. Widzę, że będzie się działo
jolanka 23:09, 21 sty 2017

Zakupy nasionkowe juz widzę zrobione Ja sama sadzonek nie robię Próbowalam ale niewiele z tego nadawalo sie do sadzenia w ogrodzie jestem zdana na kupowanie gotowych